Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Warszawiacy !! jak dojechać do celu...

Gość

Recommended Posts

A to niefart - daleko od każdego przystanku :evil:

Ja bym Ci doradzała opcję autobusem 130. Dla warszawiaków to jest autobus "spacerowy" ale dla ciebie będzie najwygodniejszy i bez zbędnej szarpaniny. Przystanek przy dworcu znajduje się na przeciwległym rogu (ludzie ci pokażą) a wysiądziesz na przystanku pt. Instytut neurologii.

Tu masz rozkład jazdy:

http://www.ztm.waw.pl/rozklady.php

Jak już wysiądziesz to pójdź dalej ulicą tak jak cię przywiózł autobus - do świateł. Na światłach przechodzisz na drugą stronę i zobaczysz osiedle małych białych bloków (takie 3-4-6 piętrowe). To tam. Numeracja jest zakręcona, więc trochę się naszukasz :wink:

Nie warto się przesiadać, więcej czasu stracisz na szukanie i czekanie a z kolei 519 (którym jest najszybciej) ma przystanek bardzo daleko od dworca.

No to szerokiej drogi!

• Odpowiedzi 56
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

no to normalnie juz wszystko wiem

czuje sie jak facet w komedii Bareji "Nie lubię poniedziałku" wzioł przegub od kombajna i na delegacje do stolycy pojechał :)

jak zobaczycie zagubionego wiesniaka to pokierujcie tubylca na własciwy tor, cobym nie pojechał do Terespola tylko jak to mówił Pawlak w "Kaochaj albo rzuć"... żeby Ania szczęśliwie na wieś wrócila...

Ps. Założe białą koszule i spodnie od garnituru ślubnego.

Ps. Założe białą koszule i spodnie od garnituru ślubnego.

hihihhe :wink: i wez goździk w reke :wink: :lol:

ewentualnie krawat w grochy zebys w razie czego byl rozpoznawalny :wink:

ps. kiedys chyba chcieli u nas w " stolycy " wprowadzic bileciki czasowe - ale sie kompletnie to nie przyjelo, wiec glownie karta miejska, jednorazowki i dobowe funkcjonuja (sa chyba tygonieowe tez ale nawet nie wiem :wink: )

bilet dobowy kosztuje dokladnie tyle co 3 jednorazowe , wiec powyzej

2-ch przejazow lepiej kupic dobowy (zawsze moze cos wypasc - jakis extra przejazd) lub ewentualnie wysiadajac z autobusu w drodze powrotnej mozna zrobic komus prezent i zostawic dobowy na siedzeniu :wink:

a- to jeszcze zdradze "sekret warszawskich kasownikow" :wink: sa takie nowe i mrugaja oczkiem :wink: , i trzeba wtykac bilet kolorem do gory i nie przytrzymywac jak go na chwile polowicznie wciagnie bo skrzeknie , wypluje i nie skasuje :wink: :D

to teraz juz wiesz tyle co ja o transporcie miejskim :wink:

.....lalala, autobusy czerwienią migają, zaglądając do ..... tramwajom... lalal

posprzątajcie tam ładnie żebym was nie obsmarował na forum wszystkich :)

zielona w Łodzi jest to samo z kasownikami, wkładasz coś skrzęknie i luz jedziesz dalej, po 3 przystankach - Dzień dobry bilet do kontroli, pokazujesz spokojna a tu się nie odbiło po drugiej stronie nic :evil:

Nie wiem czy ktoś wspomniał o biletach miedzyszczytowych.

Miedzy 9.00 a 14.00 w dzień powszedni kasuj nie za 2,40zł, a za 2zł. Przyjeżdzasz po 10, to spokojnie jeden bilet kup za 2zł, a drugi /powrotny/jeśli planujesz go skasować do 14.00 / liczy sie moment skasowania, później możesz i godzinę jechać tym samym autobusem/.

no no :)

to zasadniczo ogranicza moje koszty, w Łodzi mozna kupic pączki z Warszawy za 50gr moze mi starczy. Ile kosztyją u was?

nie zastanawiaj sie nad biletami miedzyszczytowymi (i nie licz na oszczednosci) ja ci dobrze radz e :evil: :lol:

z tego co sie orientuje jest jeden kiosk w warszawie ktory takowe prowadzi. :roll:

ostatnio mial na "skladzie" nawet sztuk trzy (:o) tego dobra :wink: :lol:

:wink: :lol: :wink:

ps. paczki nie wiem po ile :cry: :( :cry:

wróciłem :)

normalnie stolyca, trafilem gdzie chciałem bez problemów.

Stwierdzam: Ładne dziewczyny (często bez górnej czesci bielizny) :), taxówki stoją tam gdzie chcą np. pas dla skrecających w prawo z Jerozolimskiej w Chałubińskiego przy Polbanku, autobusy mamy ładniejsze i tramwaje też (nie ma CityRunnera), widziałem wszystkie wazne miejsca jak mówiła Ania nawet pana Leona Kieresa przed IPN-em.

no to tak na szybko

Ufffffffffffffff. :D Dobrze, że udało Ci się wrócić na forum :D :wink:

Albo mogli cię napaść wariaci na przystanku INSTYTUT NEUROLOGII...

Tam jest filia Tworek i zdarza się, że niektórym udaje się zbiec...

To prawda!!!! :lol:

Moja tzw "najlepsza przyjaciolka" mieszka b blisko Sobieskiego gdzie miesci sie ten zaklad - jeszcze za czasow liceum i studiow - jak jezdzilam tylko i wylacznie komunikacja miejska niektorzy "pacjenci na wolnosci" :wink: :lol: kozystali z tejze komunikacji miejskiej jako srodka transportu w drodze do wolnosci.... :wink: :lol: :lol: :lol:

Czasami bywalo wesolo :wink:

Czasami bywalo wesolo :wink:

Nooo!

Kiedyś jedziemy do domu, straszny ścisk a tu wśród pasażerów pacjent chory chyba na kefirozę. Całe kieszenie pełne kubeczków z kefirem. Nagle autobus ostro zahamował, wszyscy na wszystkich z impetem polecieli, a kefir nie wytrzymał ciśnienia i wystrzelił na to całe towarzystwo. :lol: