mmm123 21.07.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Potrzebuje rekomendacji w zakresie drewnianych drzwi wewnętrznych. Czy ktoś może szczerze mi polecić jakiegoś rzetelnego producenta o umiarkowanych cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 21.07.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Polskone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 21.07.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 URZĘDOWSKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 21.07.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 URZĘDOWSKI ...zakładając, że drzwi potrzebujesz nie wcześniej niż za pół roku. Wiem co mówię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 21.07.2006 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Polskone chyba nie robi drzwi drewnianych ale może coś się zmieniło...Ze znanych mi ale nie najtańszych mogę polecić drzwi CALa i odradzić drzwi Humdrexu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 21.07.2006 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Ja zamówiłęm okna urzędowskiego Dębowe 88, SOFTLINE jakieś 3 tygodnie temu. Mam zagwarantowane że dostanę je najpóźniej pod koniec września. Uważam że to nie taki długi okres. Poza tym warto czekać, gdyż chyba żadna polska firma produkująca stolarkę okienną jak i drzwiową nie dorównuje urzędowskiemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 21.07.2006 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 popi Okna to nie to samo co drzwi. Poza tym na razie masz tylko coś naobiecywane a nie zagwarantowane. Poza tym warto czekać, gdyż chyba żadna polska firma produkująca stolarkę okienną jak i drzwiową nie dorównuje urzędowskiemu. To już twoje prywatne zdanie... Poczytaj wątki o oknach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 21.07.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 na drzwi czekasz u urzędowskiego tyle samo co na okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 21.07.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Kiedy ja chciałem zamówić drzwi podano mi termin 20 tygodni więc zrezygnowałem. Nie wiem jak to jest dokładnie obecnie ale proponuję zadzwonić do jakiegoś uczciwego sprzedawcy i spytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matlbr 21.07.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A co powiecie o drzwiach wew. firmy PORTA? Jak jest u nich z czasem realizacji zamówienia? Pozdr.M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 21.07.2006 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 15 tygodni czekasz na urzędowskiego dąb. na meranti 25 tyogdni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 21.07.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 na meranti 25 tyogdni Czyli moje potencjalne 20 tygodni w zeszłym roku to nie było jeszcze dużo. Faktycznie chciałem zamówić meranti. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 21.07.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Tak wychodzi. Np. mój kolega zamówił u urzędowskiego w grudniu okna meranti 88 i dostanie je wtedy co ja swoje dębowe zamówione pod koniec czerwca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 21.07.2006 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Tikmar z Łomży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.07.2006 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A co powiecie o drzwiach wew. firmy PORTA? Jak jest u nich z czasem realizacji zamówienia? Pozdr. M. 4 - 8 tygodni i to tez jest termin optymistyczny zaczyna sie sezon na Iwestycje i realnie trzeba przyjac 6-10 tygodni Czasy gdy przedstawiciele mieli pelne magazyny i PORTA byla od reki dawno minely Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ukashekk 22.07.2006 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 To PORTA w ogóle miała kiedyś drzwi "od ręki" ? Z tego co mi wiadomo to PORTA ma magazyny, ale tylko po to, zeby przechowywać w nich drzwi, które schodzą z produkcji pod zamówieni i czekają na transport Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.07.2006 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 To PORTA w ogóle miała kiedyś drzwi "od ręki" ? Z tego co mi wiadomo to PORTA ma magazyny, ale tylko po to, zeby przechowywać w nich drzwi, które schodzą z produkcji pod zamówieni i czekają na transport to nie PORTA miala magazyny - ich produkcja schodzi prawie na pniu to sytuacja w kraju spowodowala ze teraz nikt nie bedzie robil zapasow byleby tylko miac towar od reki bo per saldo na suchy chleb dla konia nie zarobi Poza tym oferta PORTY kilka lat temu a oferta dzis - porownaj ile jest tego pozcji a wymagania klientow nie sa jednakowe - samych kolorow jest kilka nie mowiac o wzorach podobnie PORTA nie bedzie lini technologicznej przestawiac byleby tylko wykonac nawet i 20 sztuk jakis tam drzwi pod jednostkowe zamowienie w takiej stuacji zbiera sie zamowienia i dopiero wtedy sie linie przestawia i "trzaska" tasmowo. Stad ceny na ich wyroby nie sa realnie wygorwane ale jak to sie mowi - cos za cos A inwestor wiedzac o tym dzrwi moze zamowic odpowiednio wczesniej Nie mowie ze juz na etapie projektu No i rzecz zasadnicza wiedzac jakie chcemy drzwi mozna odpowiednio do nich dopasowac otwory A jak wyglada to realnie? Dobiera sie drzwi pod wymurowane juz otwory i pozniej lament - jakie drzwi wstawic bo murarzom sie "omssknelo" i dziura zamiast 2070 wysokosci ma 2050 lub 2100. Niestety - planowanie na budowie jak i znajomosc realiow rynku materialow budowlanych to podstawa jesli samemu sie za to bierzecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł297 26.07.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Witam Ja kupiłem dzwi w Wołominie tylko nie pamiętam nazwy zakładu (muszę poszukać), drewniane drzwi z szybą zwykłą, ościerznica stała plus maskownice cena poniżej 1000 zł za sztukę...Te same dzwi widziałem na bartyckiej za 1600 zł...Bardzo solidne wykonanie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lackyluk 27.07.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Zamontowałem Portę kolor wiśnia w regulowanych ościeżnicach. Czas oczekiwania to ok 6 tygodni( bardzo zależy od sprzedawcy i jego siły przebicia u producenta) jakość średnia, ale to już mój wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.07.2006 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 włoszczowa, jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts