Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi wewnętrzne

Recommended Posts

• 3 months później...

Polecam tę firmę: http://wojcik-drzwi.pl

Mała, ale bardzo solidna i niezbyt droga firma.

Właśnie zrobili i zamontowali mi wszystkie wewnętrzne drzwi.

Czas oczekiwania w moim przypadku wynosił coś około 4 tygodni.

Są w stanie zrobić dowolny wzór, nie tylko to co mają w katalogach.

Nie biorą dopłaty za nietypowe wymiary.

Polecam tę firmę: http://wojcik-drzwi.pl

Mała, ale bardzo solidna i niezbyt droga firma.

Właśnie zrobili i zamontowali mi wszystkie wewnętrzne drzwi.

Czas oczekiwania w moim przypadku wynosił coś około 4 tygodni.

Są w stanie zrobić dowolny wzór, nie tylko to co mają w katalogach.

Nie biorą dopłaty za nietypowe wymiary.

Nie odpowiadają na maile.

No i rzecz zasadnicza

wiedzac jakie chcemy drzwi mozna odpowiednio do nich dopasowac otwory

A jak wyglada to realnie? Dobiera sie drzwi pod wymurowane juz otwory i pozniej lament - jakie drzwi wstawic bo murarzom sie "omssknelo" i dziura zamiast 2070 wysokosci ma 2050 lub 2100.

Niestety - planowanie na budowie jak i znajomosc realiow rynku materialow budowlanych to podstawa jesli samemu sie za to bierzecie

Niekoniecznie lament :wink: , można jeszcze za duży otwór podkleić lub za mały dociąć 8)

• 9 months później...
Witam

Tanie sosnowe drzwi za skrzydło 374,00zł

http://www.drew-holtz.com.pl

Wypowiedź z listopada ubiegłego roku, ale sie podczepię. Czy ktoś ma drzwi tego producenta, zwłaszcza drewniane do samodzielnego montażu?

Na allegro drzwi z ościeznicą i okuciami kosztują 429 zł, za lite drewno, nawet jeśli to "tylko" sosna to chyba dość niska cena...

Oglądam i oglądam w sklepach różne drzwi i większość mi się nie podoba, rażą plastikowe listwy, w dodatku często krzywo przymocowane a okleiny wyglądają jak cerata:-(

Dołożę sobie pracy i polakieruję te naście drzwi, tylko dobrze byłoby poznać opinię użytkowników drzwi tego producenta, bo w żadnym sklepie nie mam szans zobaczyć ich na żywo, jeśli się zdecyduję, to zamówię je "w ciemno".

pozdrawiam

Basia

• 3 years później...
Wypowiedź z listopada ubiegłego roku, ale sie podczepię. Czy ktoś ma drzwi tego producenta, zwłaszcza drewniane do samodzielnego montażu?

Na allegro drzwi z ościeznicą i okuciami kosztują 429 zł, za lite drewno, nawet jeśli to "tylko" sosna to chyba dość niska cena...

Oglądam i oglądam w sklepach różne drzwi i większość mi się nie podoba, rażą plastikowe listwy, w dodatku często krzywo przymocowane a okleiny wyglądają jak cerata:-(

Dołożę sobie pracy i polakieruję te naście drzwi, tylko dobrze byłoby poznać opinię użytkowników drzwi tego producenta, bo w żadnym sklepie nie mam szans zobaczyć ich na żywo, jeśli się zdecyduję, to zamówię je "w ciemno".

pozdrawiam

Basia

witam

widzę że nikt nie wypowiedział się na temat tych drzwi

jeśli kupiłaś drzwi drew-holtz

proszę o opinię,bo też się przymierzam

z góry dziękuję

pozdr

• 3 years później...
Zdecydowanie NIE POLECAM producenta drzwi P.H.U. Tikmar, Patryk Rutkowski z Łomży!!! Firma TIKMAR nie jest godna zaufania!!! Zamówione drzwi dostarczyli uszkodzone i od razu zabrali do poprawek. W trakcie naprawy zniekształcili ranty kasetonów o czym nie poinformowali klienta, licząc na to że klient nie zauważy przy montażu, a po montażu tłumaczą się punktem IX KARTY GWARANCYJNEJ, patrz "widziały gały co brały" jak" handlarze na wiejskim bazarze..." Nie chcą przyjąć drzwi do naprawy ani wypłacić odszkodowania za zeszpecenie drzwi spowodowane niefachową obróbką drewna. Jednym słowem dają pseudo-gwarancje i unikają odpowiedzialności za wady powstałe z winy producenta.