Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto NIE pójdzie na wybory i dlaczego

adam_mk

Recommended Posts

Witam

Przeważnie zabieram głos w sprawach technicznych.

Teraz mi się odmieniło.

Ponieważ nie bardzo mam gdzie spier... i nie bardzo mam za co, więc z konieczności trzeba będzie ruszyć leniwą du.. własną i podjąć decyzję taką, jaka wydaje mi się najlepsza, oraz zamanifestowania jej w akcie głosowania.

Zresztą, gdzie bym nie spier.. to nie będę u siebie. Zawsze będę TAM człowiekiem II kategorii. Tu nie muszę, ale to co jest mi się nie podoba i trzeba będzie sprzątać. Determinacja, aby nareszcie było normalnie, rośnie!

Dotarło że - nie działasz, to zgadzaj się na działania innych.

Właśnie lecą obrady Sejmu i głosowania nad ordynacją i służbą publiczną. Śmiesznie jest!

W ciekawych czasach żyjemy!

Pozdrawiam Adam M.

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jest tragiczne i dlatego właśnie iść należy i głosować właściwie. :lol:

a co to znaczy właściwie ?

wedle nowego pomysłu jak zagłosuję na kogoś np. z pis to w rzeczywistości oddam głos na listę (blok) np. pis-so-lpr i po zliczeniu i podziale głosów okaże się np. że wybrano (wybrałem :wink: ) przedstawiciela z so :lol:

czy to tak ma być ?

jak na to wszystko czasami spojrzę to przypominają mi się pomysły jkm coby o prawie do głosowania decydował cenzus majątkowy czy też zatrudnienie :wink:

To bardzo dobrze!

Doprojektuj sobie kapliczkę przy domu i przygotuj na nowe podatki lokalne na drogę dojazdową do pobliskiego kościólka. Jak tego nie zrobisz to Ci projektu nie zatwierdzą. Burmistrz to podpisuje!

Więcej takich osób! Ciekawiej będzie!

Adam M.

To bardzo dobrze!

Doprojektuj sobie kapliczkę przy domu i przygotuj na nowe podatki lokalne na drogę dojazdową do pobliskiego kościólka. Jak tego nie zrobisz to Ci projektu nie zatwierdzą. Burmistrz to podpisuje!

Więcej takich osób! Ciekawiej będzie!

Adam M.

u mnie droga do kosciolka juz jest, projekt juz dawno zatwierdzony, domek stoi , mieszkam sobie i sie lenie :lol:

Witam

Przeważnie zabieram głos w sprawach technicznych.

Teraz mi się odmieniło.

Ponieważ nie bardzo mam gdzie spier... i nie bardzo mam za co, więc z konieczności trzeba będzie ruszyć leniwą du.. własną i podjąć decyzję taką, jaka wydaje mi się najlepsza, oraz zamanifestowania jej w akcie głosowania.

Zresztą, gdzie bym nie spier.. to nie będę u siebie. Zawsze będę TAM człowiekiem II kategorii. Tu nie muszę, ale to co jest mi się nie podoba i trzeba będzie sprzątać. Determinacja, aby nareszcie było normalnie, rośnie!

Dotarło że - nie działasz, to zgadzaj się na działania innych.

Właśnie lecą obrady Sejmu i głosowania nad ordynacją i służbą publiczną. Śmiesznie jest!

W ciekawych czasach żyjemy!

Pozdrawiam Adam M.

Œwięte słowa!

a na kogo mam głosować skoro kandydaci mi nie pasują, nie reprezentują moich poglądów ani mojego środowiska.

mam do wyboru:

a) albo nie głosować - wtedy nie mogę narzekać na władze skoro ich nie wybrałem;

b) albo zagłosować na chybuł trafił bądź też kandydata który wygląda na najmniejszego debila (wybranie tzw. mniejszego zła) - wtedy nie będę mógł narzekać skoro sobie sam zgotowałem taką władzę :wink: acha mogę napisać petycję od wyborcy ze skargą :lol:

c) zagłosować unieważniając mój głos - skutek - w zależności od sytacji albo a) albo b).

zachęci mnie ktoś do uczestnictwa w wyborach czy nie ??? :D

Zeźliłem sie do tego stopnia, że choć wiem, że lenistwo uszczęśliwia, to zadam sobie trud wyboru spośród tych, którzy są. Obejrzę, obwącham i może nawet zadam kilka upierdliwych pytań, bo spędy będą.

Jak potrafię się zorientować którędy płynie prąd, to i posługując się rozumem wybiorę to, co lepsze, tu, na miejscu. Lokalnie. Zwarć mam dość.

Pozdrawiam i polecam rozsądek. Własny, nie cudzy, głoszony przez obcych , nawiedzonych, którzy chcą mi dyktować JAK mam robić to, co zamierzam.

Sam czytać i pisać umiem. Logikę opanowałem. Znajdę sobie tę dziurkę do wrzucenia właściwej kartki.

Adam M.

P.S. Obejrzałem sobie dowodzik. Jest jak trzeba! Niech mi ktoś stanie na drodze do tego pudełka na kartki!

A ja myślałem, że 60 minut na godzinę i dyrekcja Cyrku w Budowie to taki żart był a nie wizjonerstwo! :o

:evil:

Przyklepią nową ordynację wyborczą i już nas wyręczą przy tej dziurce 8) . Zapowiada się więc wolne jakieś popołudnie czyli będzie można wypić i zakąsić swobodnie bez troski o publiczny chuch a popalenie można sobie odpuścić bo i tak cała para pójdzie w gwizdek.