adam_mk 21.07.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 WitamPrzeważnie zabieram głos w sprawach technicznych.Teraz mi się odmieniło. Ponieważ nie bardzo mam gdzie spier... i nie bardzo mam za co, więc z konieczności trzeba będzie ruszyć leniwą du.. własną i podjąć decyzję taką, jaka wydaje mi się najlepsza, oraz zamanifestowania jej w akcie głosowania.Zresztą, gdzie bym nie spier.. to nie będę u siebie. Zawsze będę TAM człowiekiem II kategorii. Tu nie muszę, ale to co jest mi się nie podoba i trzeba będzie sprzątać. Determinacja, aby nareszcie było normalnie, rośnie!Dotarło że - nie działasz, to zgadzaj się na działania innych. Właśnie lecą obrady Sejmu i głosowania nad ordynacją i służbą publiczną. Śmiesznie jest!W ciekawych czasach żyjemy! Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.07.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Jest tragiczne i dlatego właśnie iść należy i głosować właściwie. Raz mnie się popierdzieliło przy prezydenturze, i juz po pierwszych słowach elekta zrozumiałem, że trzena być jak ta krowa i nie zmieniać zdania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.07.2006 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Jest tragiczne i dlatego właśnie iść należy i głosować właściwie. a co to znaczy właściwie ? wedle nowego pomysłu jak zagłosuję na kogoś np. z pis to w rzeczywistości oddam głos na listę (blok) np. pis-so-lpr i po zliczeniu i podziale głosów okaże się np. że wybrano (wybrałem ) przedstawiciela z so czy to tak ma być ? jak na to wszystko czasami spojrzę to przypominają mi się pomysły jkm coby o prawie do głosowania decydował cenzus majątkowy czy też zatrudnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 21.07.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 a mnie sie nie chce isc; cos lenistwo mnie ogarnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.07.2006 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 To bardzo dobrze!Doprojektuj sobie kapliczkę przy domu i przygotuj na nowe podatki lokalne na drogę dojazdową do pobliskiego kościólka. Jak tego nie zrobisz to Ci projektu nie zatwierdzą. Burmistrz to podpisuje!Więcej takich osób! Ciekawiej będzie!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 21.07.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 To bardzo dobrze! Doprojektuj sobie kapliczkę przy domu i przygotuj na nowe podatki lokalne na drogę dojazdową do pobliskiego kościólka. Jak tego nie zrobisz to Ci projektu nie zatwierdzą. Burmistrz to podpisuje! Więcej takich osób! Ciekawiej będzie! Adam M. u mnie droga do kosciolka juz jest, projekt juz dawno zatwierdzony, domek stoi , mieszkam sobie i sie lenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.07.2006 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Acha! Bogata z urodzenia? Zazdroszczę. Trzeba będzie sobie samemu te wszystkie sprawy załatwiać! Jak zwykle. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.07.2006 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Acha! Bogata z urodzenia? Zazdroszczę. Trzeba będzie sobie samemu te wszystkie sprawy załatwiać! Jak zwykle. Adam M. może nie będzie quorum i im się nie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka1 21.07.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Acha! Bogata z urodzenia? Zazdroszczę. Trzeba będzie sobie samemu te wszystkie sprawy załatwiać! Jak zwykle. Adam M. eee tam z urodzenia, sama musialam dojsc po grudach i kolcach ... dlatego teraz mi sie nie chce , odpuszczam i na zasluzone lenistwo odchodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.07.2006 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 może nie będzie quorum i im się nie uda nie po to Taką Koalicję Sobie Mają aby nie mieć quorum. już donoszą, że spóźnieni posłowie z koalicji zasiadają w ławach i naciskają co popadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 21.07.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Adam ma rację. Tylko jest jeden problem - nie ma tych co nie obiecują a robią I co, znowu pójść i po miesiącu dowiedzieć się, że pomyłka? Ale ogólnie to chyba też tym razem dam upust mojemu niezadowoleniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 21.07.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 A ja tam pójde i zagłosuje na kogos kto napewno nie zmieni barw na kaczopodobne, jeszcze sie kilku takich znajdzie...pozdrawiamm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 21.07.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Ja tez. Nizsza frekwencja pozwala potem mówić tym z kilkuprocentowym poparciem rzeczywistym: Nas wybrał Naród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swierszcz1719500124 21.07.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Ja tez. Nizsza frekwencja pozwala potem mówić tym z kilkuprocentowym poparciem rzeczywistym: Nas wybrał Naród jak od dawna wiadomo - nieobecni nie mają racji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.07.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Witam Przeważnie zabieram głos w sprawach technicznych. Teraz mi się odmieniło. Ponieważ nie bardzo mam gdzie spier... i nie bardzo mam za co, więc z konieczności trzeba będzie ruszyć leniwą du.. własną i podjąć decyzję taką, jaka wydaje mi się najlepsza, oraz zamanifestowania jej w akcie głosowania. Zresztą, gdzie bym nie spier.. to nie będę u siebie. Zawsze będę TAM człowiekiem II kategorii. Tu nie muszę, ale to co jest mi się nie podoba i trzeba będzie sprzątać. Determinacja, aby nareszcie było normalnie, rośnie! Dotarło że - nie działasz, to zgadzaj się na działania innych. Właśnie lecą obrady Sejmu i głosowania nad ordynacją i służbą publiczną. Śmiesznie jest! W ciekawych czasach żyjemy! Pozdrawiam Adam M. więte słowa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.07.2006 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 a na kogo mam głosować skoro kandydaci mi nie pasują, nie reprezentują moich poglądów ani mojego środowiska. mam do wyboru: a) albo nie głosować - wtedy nie mogę narzekać na władze skoro ich nie wybrałem; b) albo zagłosować na chybuł trafił bądź też kandydata który wygląda na najmniejszego debila (wybranie tzw. mniejszego zła) - wtedy nie będę mógł narzekać skoro sobie sam zgotowałem taką władzę acha mogę napisać petycję od wyborcy ze skargą c) zagłosować unieważniając mój głos - skutek - w zależności od sytacji albo a) albo b). zachęci mnie ktoś do uczestnictwa w wyborach czy nie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 21.07.2006 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 acha, za wszelkie propozycje cobym sam wystartował w wyborach - serdecznie dziękuję fajnie by było ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 21.07.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 zachęci mnie ktoś do uczestnictwa w wyborach czy nie ??? po co? swój rozum masz, zresztą do kopania kilofem tez sa potrzebni ludzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.07.2006 00:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Zeźliłem sie do tego stopnia, że choć wiem, że lenistwo uszczęśliwia, to zadam sobie trud wyboru spośród tych, którzy są. Obejrzę, obwącham i może nawet zadam kilka upierdliwych pytań, bo spędy będą. Jak potrafię się zorientować którędy płynie prąd, to i posługując się rozumem wybiorę to, co lepsze, tu, na miejscu. Lokalnie. Zwarć mam dość. Pozdrawiam i polecam rozsądek. Własny, nie cudzy, głoszony przez obcych , nawiedzonych, którzy chcą mi dyktować JAK mam robić to, co zamierzam. Sam czytać i pisać umiem. Logikę opanowałem. Znajdę sobie tę dziurkę do wrzucenia właściwej kartki. Adam M. P.S. Obejrzałem sobie dowodzik. Jest jak trzeba! Niech mi ktoś stanie na drodze do tego pudełka na kartki! A ja myślałem, że 60 minut na godzinę i dyrekcja Cyrku w Budowie to taki żart był a nie wizjonerstwo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barok 22.07.2006 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Przyklepią nową ordynację wyborczą i już nas wyręczą przy tej dziurce . Zapowiada się więc wolne jakieś popołudnie czyli będzie można wypić i zakąsić swobodnie bez troski o publiczny chuch a popalenie można sobie odpuścić bo i tak cała para pójdzie w gwizdek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts