adam_mk 22.07.2006 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Przecież wyraźnie piszę! Czytać umiem! Nawet przy ich guwniatej ordynacji doczytam się co mam wrzucić! Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 22.07.2006 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 No cóz, byle sie nie okazało, że przed parlamentarnymi znowu będzie zmiana i np. spotkamy się np. z lista krajową i takimi tam innymi, by zapewnić niezbędne siły do dalszego bezpiecznego rozwoju......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 22.07.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 ... zawsze korzystam ze swojego prawa wyborczego (chyba, że jestem poza krajem a do ambasady bardzo daleko) ... głosuję na partię i kandydata który w żadnych wyborach nie może się przebić (choć np w rankingach internetowych ma zawsze wysoką lokatę) ... na politycznej karuzeli stale te same postacie od lat (u niektórych zmieniają się tylko kolory siodełek pod d.pą) ... i co ... i nic... kiedyś byłem młody i gniewny (na imigracji) dostałem jednak w d.pę i mi przeszło ... przekułem swój miecz na lemiesz i robię swoje pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 22.07.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Na wybory chodziłem zawsze.Zdarzało mi sie nawet czasem wygrać (tj. mojej opcji), i wtedy był lepszy okres dla kralu.W ostatnich wyborach czułem co sie święci, dlatego noszę w swoim telefonie fotografie moich kart wyborczych na dowód że zrobiłem co mogłem aby mój kraj nie stracił kolejnych paru lat.Niestety nie pomyslałem że nie mam szans w kopaniu sie z koniem.Bo jakie szanse miałem stając naprzeciwko kilkumilionowej armii Ojca Dyrektora.Wszak oni są niereformowalni.Trzeba poczekać aż wymrą. Demokracja to podobno najlepszy z ustrojów a przynajmniej nie wynaleziono jeszcze lepszego.Tylko dlaczego głos profesora uniwersytetu waży tu tyle co głos menela śpiącego za budką z piwem? Kiedy nadciagaja afrykańskie mrówki nawet król zwierząt kuli ogon pod siebie i zmyka bo on jest jeden a ich miliony. A najbardziej mi żal że w Polsce mamy tylu mądrych ludzi (sam znam wielu), a rządzą przedstawiciele motłochu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.07.2006 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Adam - najgorszy kłopot to ten, że obecują oni wszyscy złote góry - tyle tylko że później błyskawicznie o tym zapominają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 24.07.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 a co to znaczy właściwie ? Taka tragedia na ten przykład: PP- Pewien Poseł: "Pani Marszałek, Wysoka Izbo..." MJ- Marszałek Marek Jurek: No to już prawie "Antygona", albo ten, Kochanowski, jak on to ujął "Odprawa posłów ..." czy jakos tak. PS. Jak mi już za moje pieniądze wydrukują bilet, to z niego skorzystam. Ty też powinieneś Adamie. Chociażby dla powagi wątkó w których się wypowiadzasz. Coś o jakiejść oszczędności energii czy cuś tak? A wiesz li ty Adamie wiela energii trza by taką kartę wyborczą zrodbić, a potam zniszczyć? To jak wedle wątku, który postawiłeś tyla energii ma w komin pójść? Fuj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 24.07.2006 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 zresztą do kopania kilofem tez sa potrzebni ludzie i właśnie dlatego NADAL pozostanę przy swoim emblemacie. a co do wyborów to NADAL nie wiem czy na nie pójdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 22.08.2006 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Determinacja rośnie Ten "Cyrk w budowie" jest coraz mniej śmieszny Tu się nie da zrobić, żeby było normalnie?! Koniecznie potrzeba nam obcego bata? Oglądacie czasem telewizję? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 22.08.2006 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Nie isc na wybory to wstyd.Zawsze staram sie glosowac. Na ostatnich wyborach bylem w konsulacie , choc to maly klopot byl bo trzeba bylo wczesniej sie rejestrowac i to az 3 razy ( bez sensu). W najblizszych samorzadowych wyborach uczestniczyc niestety nie bede. Szkoda. A ze w Polsce rzadza teraz leppery , giertychy i inne takie , to nie dlatego , ze Polakom odchylilo sie w strone moheru , tylko z powodu lenistwa wyborczego , ktore ogarnelo 60% z nich. Leniwi wyborcy sa gorsi od "ciemnej masy" ktora pan Kurski manipuluje (niestety z powodzeniem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 22.08.2006 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Jeśli ja nie pójdę, pójdą ci wobec rządów i poglądów których chciałabym zaprotestować nie idąc i oddadzą głos na tych, na widok których mam mdłości . No to pójdę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wlowik 22.08.2006 23:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Determinacja rośnie Ten "Cyrk w budowie" jest coraz mniej śmieszny Tu się nie da zrobić, żeby było normalnie?! Koniecznie potrzeba nam obcego bata? Oglądacie czasem telewizję? Adam M. ...Wicie, rozumnicie obywantelu, tu siem rozchodzi o cóś znancznie poważnieńszego... Tu jest normannie ! Państwo dba o obywanteli, państwo chucha i dmucha... Tu siem niema co śmniać, tu trzeba pracować. Na razie nie jest źle Jak nie masz karty grzybiarza - nie zbierasz grzybów, nie masz prawa jazdy - nie jeździsz (a jak masz, to i tak nie masz po czym, bo Państwo dba o Twoje pieniądze), nie masz stopnia Kapitana Żeglugi - nie popłyniesz jachtem na Bałtyk... Ale rowerem możesz pojechać gdzie chcesz nawet jak nie znasz przepisów drogowych. Państwo dba o Twoje pieniądze. Za każdy dokument, którego Państwo sobie zażyczy - zapłacisz, choć każda Twoja złotówka już została opodatkowana w 80 -ciu procentach. Jak Ci coś ukradną za 200 zł. to nie jest przestępstwo, jak Cię zmuszą do "wyrzucenia" 700 zł na ZUS, to też nie, ale spróbuj oszukać Państwo na 15 gr (pudełko zapałek bez paragonu), to grzywna z zamianą na areszt... Zobaczysz samochód i pójdziesz siedzieć, bo kierowca był pijany, widziałeś SB-ka - też pójdziesz siedzieć. Tak samo za nie wypłacenie żonie pensji, brak mundurka i kapci, starą maturę i studia za granicą. Cóż w tym Kraju może być piękniejszego niż twórczość posłów i władzy wykonawczej ? Państwo dba o Twoje pieniądze, tylko Ono wie czego potrzebujesz. Bądź pewny, że zrobi wszystko abyś ich nie miał... Wraca nowe ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 23.08.2006 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Od kiedy nastała demokracja chodzę na każde wybory. O to w końcu walczyli(śmy). Tak naprawdę tyle właśnie mamy z demokracji: wolne wybory. A że teraz majstrują przy ordynacji? Cóż, trzeba tym bardziej iść i skopać im tyłki. Wiem że nie jestem w topic-u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 23.08.2006 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Witam A Ja nie idę... Bo ja już się nachodziłem. I zawsze było tak, że głosowałem jak trzeba, a wybrali kogo chcieli.. A jak tak patrzę na te kolejne ,,rzundy'' to mi sie chce rzygać po prostu... Ja się nagłosowałem, nastrajkowałem, naprotestowałem i co? GÓWNO. W tym kraju nic się nie zmieni! Przynajmniej za mojego życia. A potem, to ja to ...cenzura... I ...cenzura... mnie obchodzi kto tym zaściankiem będzie rządził, bo i tak NIC to nie zmieni. Więc ja ich wszystkich serdecznie p....ozdrawiam i wogóle... I nie mówcie, że jak mi się nie podoba, to żebym stąd wyjechał. Kraj jest piękny, tylko ludzie są do dupy... pozdrawiam - Juras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 23.08.2006 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 A ja nie chodzę nie idę i nie będę głosował jak narazie... To czy wygrają ci czy inni - a co to dla mnie za różnica szarego przeciętnego człowieka. Przecież w zasadzie poza tym że zrobi się trochę szumu podniesie się kuż to i tak wszyscy ci sami opadną na podobne - może troszkę zmodyfikowane stołki - będą robić takie przewałki jak dotychczas albo większe bo dostaną nowe możliwości. Kolejni będą chcieli się wykazać żeby zaistnieć. To dobre słowo ZAISTNIEĆ. W polskim rządzie ale i niestety nietylko jest "trendi żeby zaistnieć czymś" a czy te coś jest sensowne czy nie nieistotne, istotone jest że taki jeden czy drugi polityk ma wizję, wizję poprawy sytuacji czy skuteczną nie bo i po co ważne aby była kontrowersyjna lub stwarzająca pozory ahhh szkoda gadać... Już straciłem nadzieję na jakieś cudne odmiany w tym kraju. I mam nadzieję że jak mój synek podrośnie w końcu się kiedyś wyprowadzę na dobre... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 23.08.2006 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Miałem na wybory nie iść, ale po ostatnich harcach w sejmie widzę, że muszę iść. Wiem nawet na kogo nie będę głosować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzióbek 23.08.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Ja nie chodzę i nie będe chodzić, bo ktokolwiek zasiądzie na tych stołkach i tak będzie myslal tylko o własnym portfelu, a ja swoim głosem przynajmniej mu go nie napełnię. A to co teraz 2 kaczki na jednej grzędzie to za wiele - a przed wyborami tak pięknie obiecywali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blablaluga 24.08.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2006 pójde na wybory bo przeraża mnie opozycja któa tylko krytykuje i nie proponuje nic pozytywnego i konstruktywnego w zamian.... poza tym jeśli dobrze pamiętam był jakiś sondaż na kogo głosowałbyś gdybyś poszedł na wybory (a nie był) i wygrała samoobrona!!!! bo inteligencja, wykształceni i rozumni (a głównie elektorat PO, PIS i SLD) poszły w zdecydowanej większości..... a elektortat Samoobrony nie poszedł (a może i LPR) więc może gdyby wszyscy poszlina wybory wygrałaby Samoobrona więc nie mówmy by wszyscy szli na wybory bo pożałujemy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 26.08.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 pójde na wybory bo przeraża mnie opozycja któa tylko krytykuje i nie proponuje nic pozytywnego i konstruktywnego w zamian.... Niech zgadnę : będziesz głosować na PIS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swierszcz1719500124 26.08.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 pójde na wybory bo przeraża mnie opozycja któa tylko krytykuje i nie proponuje nic pozytywnego i konstruktywnego w zamian.... Niech zgadnę : będziesz głosować na PIS Ja będę, a co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 26.08.2006 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 niestety z przykrością muszę stwierdzić ,że dojrzewamy z mężem do tego aby po raz pierwszy w naszym dość długim życiu ...nie pójść na wybory Jedni czy drudzy ??? co za różnica ....nie wierzę ...po prostu już nikomu nie wierzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts