geguś 26.08.2006 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Witam Jedni czy drudzy ??? co za różnica ....nie wierzę ...po prostu już nikomu nie wierzę Dokładnie. Nie wierzyłem komuchom, nie wierzę solidaruchom. Cześć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.08.2006 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Dobra! Zero litości!!!Podobno każdy sądzi według siebie!.To znaczy: nie wierzę nikomu - nie można mi ufać!Nie będzie lepiej - nie potrafię zrobić, żeby było lepiej! Ale jest jeszcze chyba zdrowy rozsądek oprucz tych wszystkich postaw roszczeniowych?Bardzo nie lubię, jak ktoś mi zagląda do dupy, bo jego wyznanie czy tradycja wielu pokoleń JEGO przodków... itd. itp.Bardzo nie lubię, jak ktoś bredzi sprzecznie z elementarną logiką, mieszają mu sie fakty, i wszędzie szuka spisków!Do wścieku doprowadza mnie RACJA JEDYNIE SŁUSZNA wielu niedouczonych tępaków, którzy o tolerancji słyszeli, ale znaczenia tego słowa nie rozumieją. Są tolerancyjni, jak kto gada tak jak oni! Toż piszę o tym, że JA potrafię rozpoznać w gronie pretendentów przygłupa z gębą pełną frazesów! Jak go nie wybiorę to jest szansa, że gorzej nie będzie!Polityka to trudny fach. Ja się nie pcham. Są tacy, co lubią.Pozwólmy ŚWIADOMIE bawić się w nią tym, których oceniamy najwyżej spośród dostępnych.Nie pójdziemy, to zdyscyplinowany elektorat, po sumie, pójdzie i zrobi, czego nie chcemy. Czego JA NIE CHCĘ!Dlatego nikt i nic mi tym razem nie przeszkodzi!Obawiam się, że tu jest wyjątek, kiedy lenistwo NIE USZCZĘŚLIWIA!!!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 26.08.2006 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2006 Adam - dobrze prawisz. Popieram w pełni. Jeśli to my nie spróbujemy choc próby decyzji to ktos zrobi to za nas.A wtedy nie mamy najmniejszego nawet prawa do narzekań czy też jakiegokolwiek buntu bo taka postawą sami sie godzimy na pełne wykonywanie nakazów nowych władz. Nawet jesli będą one totalnie głupie i bzdurne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 27.08.2006 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 ... Niech zgadnę : będziesz głosować na PIS Ja będę, a co ? To że dzięki nowej ordynacji wybierzesz Renatę Beger, wielbicielką owsa. Tą z "tym czymś" w oczach. Fankę Anana Cofana. Adam, Mały w pełni się z wami zgadzam. Ale o ile sam PIS nie byłby tragiczny o tyle blok PIS-Samoobrona-LPR jest nie do przyjęcia. I jeśli PO się złajdaczy z czerwonymi złodziejami to po prostu nie będzie na kogo zagłosować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swierszcz1719500124 27.08.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 ... Niech zgadnę : będziesz głosować na PIS Ja będę, a co ? To że dzięki nowej ordynacji wybierzesz Renatę Beger, wielbicielką owsa. Tą z "tym czymś" w oczach. Fankę Anana Cofana. Adam, Mały w pełni się z wami zgadzam. Ale o ile sam PIS nie byłby tragiczny o tyle blok PIS-Samoobrona-LPR jest nie do przyjęcia. I jeśli PO się złajdaczy z czerwonymi złodziejami to po prostu nie będzie na kogo zagłosować. Orydnacja nie wiadomo czy "wejdzie w życie". Zobaczymy co na to TK. Poza tym, nie pójdę ja, to wybierze za mnie ktoś inny. Poza tym, kogo mam wybierać? Frustrata Tuska, czy może poprosimy żeby niezapomniany Leszek M wrócił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.08.2006 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 A jakby tak "trzecia siła?" List jeszcze nie ma. Może Unia Polityki Realnej? Byli tacy i pewnie jeszcze działają. Nazwa ładna. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 27.08.2006 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2006 Cos wam sie pokrecilo , na jesieni maja byc wybory samorzadowe. Ani Beger ( R . Beger oczywiscie ) , ani Tuska Donalda nie bedzie nikt wybieral. Teoretycznie to nawet takie wybory nie powinny byc partyjne , a wiec nie trzeba rozrozniac miedzy partiami przy urnie. Byc moze zbyt malo jest roznych incjatyw obywatelskich , silnych kandydatow niezaleznych nieuwiklanych w zadne partyjne uklady tylko po prostu robiacych coc konkretnego dla ludzi .... ale przeciez w ostatecznosci wynika to z lenistwa obywateli. Z tego lenistwa jak widze , wielu tutaj probuje robic jakas cnote. Wstydzilibyscie sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 29.08.2006 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Jeśli ja nie pójdę, pójdą ci wobec rządów i poglądów których chciałabym zaprotestować nie idąc i oddadzą głos na tych, na widok których mam mdłości . No to pójdę... fajny punkt widzenia jak na babę trzeba się nad tym zastanowić z tego co słyszałem z telewizorni to właśnie ostatnie zmiany w ordynacji wedle pomysłodawców miały na celu wsparcie komitetów obywatelskich, którzy w porównaniu z partiami w wyborach nie mają szans i nie chodzi oczywiście o upartyjnienie wyborów samorządowych tylko o troskę o ludzi i demokrację obywatelską ja naprawdę nie wiem gdzie żyję dobrze, że chociaż wójta, burmistrza i prezydenta można wybierać bezpośrednio (chyba, że o czymś nie wiem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 29.08.2006 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 A nie wiesz! Większość mają i robią sobie na rękę a nam w brew! Jak dojdzie co do czego to sobie kaczorka bezpośrednio zagłosujesz. Czasu im starczy bo wprawy nabierają w tym uchwalactwie. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Eluś 29.08.2006 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Wybory do samorządu mają to do siebie, że głosujemy na ludzi których znamy. Tu głosujemy na konkretnego człowieka a nie na partię. Żeby dostać się do powiatu w moim środowisku wystarczy 300 głosów A do rady gminy nawet 42 wystarczyło.. Nie ma znaczenia przynależność partyjna. Ludzie startują z list partyjnych bo pokonanie 5% progu wyborczego samemu jest po prostu niemożliwe. Żeby dostać się na listę nie wystarczą chęci. Trzeba nie lada znajomości żeby to było możliwe. A więc robi się wszystko żeby ograniczyć demokrację. Napiszę dalej kandydatów jest z reguły dużo średnio do takiej Rady Gminy czy powiatu na 15 miejsc startuje nawet 100 do 400 chętnych. Ich nazwiska są drobnym maczkiem na kartach do głosowania. Głosy wyborców tych nielicznych którzy biorą udział w głosowaniu się rozbijają i tak naprawdę trzeba nie lada szczęścia żeby ludzie prawi dostali się do władzy. Dlatego zwłaszcza w wyborach samorządowych wasz głos jest niezmiernie cenny. Nawet nie wiecie jak cenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 29.08.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 Witam Dlatego zwłaszcza w wyborach samorządowych wasz głos jest niezmiernie cenny. Nawet nie wiecie jak cenny. Wiemy, wiemy. Dwa wina i kiełbaskę bez musztardy. Tyle trzeba żeby mieć największą ilość głosów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANK 29.08.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2006 ... Niech zgadnę : będziesz głosować na PIS Ja będę, a co ? To że dzięki nowej ordynacji wybierzesz Renatę Beger, wielbicielką owsa. Tą z "tym czymś" w oczach. Fankę Anana Cofana. Adam, Mały w pełni się z wami zgadzam. Ale o ile sam PIS nie byłby tragiczny o tyle blok PIS-Samoobrona-LPR jest nie do przyjęcia. I jeśli PO się złajdaczy z czerwonymi złodziejami to po prostu nie będzie na kogo zagłosować. Orydnacja nie wiadomo czy "wejdzie w życie". Zobaczymy co na to TK. Poza tym, nie pójdę ja, to wybierze za mnie ktoś inny. Poza tym, kogo mam wybierać? Frustrata Tuska, czy może poprosimy żeby niezapomniany Leszek M wrócił ? No jasne, że na "frustrata Tuska", bo przecież jeszcze nikt nie wymyślił lepszej drogi do dobrobytu niż liberalizm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 30.08.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Nie, nie idę na wybory. Nigdy nie byłem i nie wybieram sie w przyszłosci. Nigdy nie uległem złudnemu czarowi polityki i nie uwierzyłem że mam jakikolwiek wpływ na to co sie dzieje w polityce! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 30.08.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Może wpływ masz niewielki. Wręcz szczątkowy.Ale zawsze masz satysfakcję że zgodnie z sumieniem nie głosowałeś na idiotę Leppera.I choćby nie wiem jak wielkim flustratem był Tusk to w żadnym wypadku nie usprawiedliwia to głosowania na partię debili którzy matury robią po wejściu do sejmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 30.08.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 I choćby nie wiem jak wielkim flustratem był Tusk to w żadnym wypadku nie usprawiedliwia to głosowania na partię debili którzy matury robią po wejściu do sejmu. A jak nie zrobią, to dostaną od wójka koalicjanta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 30.08.2006 21:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Po co? Łatwiej wydać edykt - że postkomusze, wstydliwe i piętnowane!Robiom co kcom!Ale na TO mojej zgody nie ma!Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Goni_Mnie_Peleton 30.08.2006 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Nie, nie idę na wybory. Nigdy nie byłem i nie wybieram sie w przyszłosci. Nigdy nie uległem złudnemu czarowi polityki i nie uwierzyłem że mam jakikolwiek wpływ na to co sie dzieje w polityce! Mylisz sie bardzo. Nie uczestniczac w wyborach tez wplywasz na ich wynik. Promujesz kombinatorow , aferzystow i zwyklych idiotow. Takim latwiej wyplynac przy niskiej frekwencji. Jak juz jestes taki ograniczony i nie masz pojecia o tym co cie otacza to chociaz idz i glosuj metoda "chybil , trafil". Przynajmniej bedzie jakas szansa , ze wybierzesz kogos normalnego , bo jak zostaniesz w domu to tak jakbys glosowal na najgorszego kandydata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Swierszcz1719500124 31.08.2006 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Może wpływ masz niewielki. Wręcz szczątkowy. Ale zawsze masz satysfakcję że zgodnie z sumieniem nie głosowałeś na idiotę Leppera. I choćby nie wiem jak wielkim flustratem był Tusk to w żadnym wypadku nie usprawiedliwia to głosowania na partię debili którzy matury robią po wejściu do sejmu. dosyć ciekawy to debil, co zarabia 10tyś miesięcznie "za nic" można by rzec i leje na wszystko i wszytskich. 80% Polaków chciałoby być takim "debilem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 31.08.2006 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Może wpływ masz niewielki. Wręcz szczątkowy. Ale zawsze masz satysfakcję że zgodnie z sumieniem nie głosowałeś na idiotę Leppera. I choćby nie wiem jak wielkim flustratem był Tusk to w żadnym wypadku nie usprawiedliwia to głosowania na partię debili którzy matury robią po wejściu do sejmu. dosyć ciekawy to debil, co zarabia 10tyś miesięcznie "za nic" można by rzec i leje na wszystko i wszytskich. 80% Polaków chciałoby być takim "debilem". Rzeczywiście cokolwiek by nie mówic o poziomie Leppera - debilem na pewno nie jest. jaki elektorat - taka władza. A co do wyborów- nie chodziłam za komuny bo raz, że byłam niepełnoletnia a dwa, że nie lubie jak się mnie do czegoś zmusza. Zreszta w tamtych czasach większośc polaków skreslała wszystkich kandydatów a i tak siedzieli przy korycie... Teraz chodzę - bo choć to tylko autoiluzja pt\rzynajmniej moge stwierdzić, że sama tych osłów wybierałam i że jakś wpływ na to co się w Polsce dzieje miałam. Zreszta z wykształcenia jestem politologiem - no to wypada w życiu politycznym uczestniczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lagerfeld 31.08.2006 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 moge stwierdzić, że sama tych osłów wybierałam i że jakś wpływ na to co się w Polsce dzieje miałam. no to już chyba jasne do kogo składać reklamacje niech kasa zwróci za bilety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts