Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto NIE pójdzie na wybory i dlaczego

adam_mk

Recommended Posts

moge stwierdzić, że sama tych osłów wybierałam i że jakś wpływ na to co się w Polsce dzieje miałam.

no to już chyba jasne do kogo składać reklamacje :lol: :lol: :lol:

niech kasa zwróci za bilety :wink:

Niestety u polityków istnieje jakies dziwne rozdwojenie jażni i to podwójnie.

Co innego mówia co innego robią. Co innego obiecuja przed objęciem władzy czego innego dotrzymują jak już sa przy korycie.

Dlatego reklamacje nie do mnie politologa - tylko do psychiatry :D

• Odpowiedzi 61
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie, nie idę na wybory. Nigdy nie byłem i nie wybieram sie w przyszłosci. Nigdy nie uległem złudnemu czarowi polityki i nie uwierzyłem że mam jakikolwiek wpływ na to co sie dzieje w polityce!

Mylisz sie bardzo. Nie uczestniczac w wyborach tez wplywasz na ich wynik.

Tu się zgodzę wpływam na wynik wyborów bo jest oddany jeden głos mniej tyle że na kogo jeden głos mniej...

Promujesz kombinatorow , aferzystow i zwyklych idiotow. Takim latwiej wyplynac przy niskiej frekwencji.

Tu mam wątpliwości! Teza ze jest cos takiego jak "żelazny elektorat" i że niegłosująć na partię Y głosuje na partie Z jest tezą dyskusyjną, zresztą jak i moja teza że rozkład preferencji wyborczych w zbiorze osób ktore nie poszły na głosowanie jest bardzo zblizony procentowo do preferencji tych ktorzy byli przy urnie. Niestety obu tez nie mozna zweryfikować gdyż nigdy nie było 100% frekfencji wyborczej. A same wybory są w końcu najszerszym badaniem opini publicznej w tej kwestii a nie sondaże OBOP czy innej pracowni. Także ja pozwolę sobie zostać przy swojej iluzji a Ty trzymaj się swojej i ...

Jak juz jestes taki ograniczony i nie masz pojecia o tym co cie otacza to chociaz idz i glosuj metoda "chybil , trafil". Przynajmniej bedzie jakas szansa , ze wybierzesz kogos normalnego , bo jak zostaniesz w domu to tak jakbys glosowal na najgorszego kandydata.

...prosze nie obrażaj mnie bo kazdy ma prawo do swojej wizji otaczającego świata

Pozdrawiam

Bez odbioru