maximdoradca 21.07.2006 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Dlaczego warto miec dom??? Piszcie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 21.07.2006 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Dlaczego warto miec dom??? Piszcie.... Żeby nie mieszkać pod mostem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 21.07.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Dlaczego warto miec dom??? Piszcie.... Żeby nie mieszkać pod mostem Heh , dokładnie to samo pomyślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 21.07.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 -nie mieć pod nosem śmieci wyrzucanych przez sąsiadów-nie patrzyć jak faceci po piwku spełniają się oddając nadmiar płynu ze swojego organizmu-w swoim domu robisz co chcesz-nikt nie podsłuchuje pod drzwiaminie płacisz czynszu, czy kosztów zarządzania twoją własnością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 21.07.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Nie słuchasz jak sąsiadka robi schabowe na obiad. Nie słuchasz jak sąsiad z góry spuszcza wodę w kiblu. Chcesz zmienić kolor domu - robisz to i żaden sąsiad Ci nie zabroni. I najważniejsze: Wracasz do domu, zostawiasz otwarte auto, siadasz na tarasi i popijając Żywca myślisz sobie "Kur... jeszcze tylko 24 lata i spłacę kredyt " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
areq 21.07.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 I najważniejsze: Wracasz do domu, zostawiasz otwarte auto, siadasz na tarasi i popijając Żywca myślisz sobie "Kur... jeszcze tylko 24 lata i spłacę kredyt " Popieram! myślę podobnie ale pijam Lecha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 21.07.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 popijając Żywca He He... i Tylko w słowie akurat na "Ż" sie mijamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorota szymczak 21.07.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Tylko Strong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 21.07.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Nie słuchasz jak sąsiadka robi schabowe na obiad. Nie słuchasz jak sąsiad z góry spuszcza wodę w kiblu. Chcesz zmienić kolor domu - robisz to i żaden sąsiad Ci nie zabroni. I najważniejsze: Wracasz do domu, zostawiasz otwarte auto, siadasz na tarasi i popijając Żywca myślisz sobie "Kur... jeszcze tylko 24 lata i spłacę kredyt " dobrze, że kredytu nie brałem ...siadam na tarasie i myślę sobie...fajnie być u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rav 21.07.2006 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Ktoś kiedyś napisał: "W mieszkaniu się mieszka. W domu się żyje..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 21.07.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Ktoś kiedyś napisał: "W mieszkaniu się mieszka. W domu się żyje..." Sedno sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polanka 21.07.2006 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 dlaczego wart być na swoim? Mieszkałem do niedawna w kamienicy. Wspólnota: dwa mieszkania po kilka procent udziałów wykupione, reszta gminne. Na dole był domofon, tyle że wiecznie zepsuty więc brama była używana na różne sposoby... czasami przez klientów sąsiedniego sklepu z piwem Zaczeliśmy razem z drugim właścicielem wymagać od zarządcy naprawienia domofonu. Zebrania, przetargi, wybór wykonawcy itp. W tym samym czasie zacząłem budowę domu. Obie inwestycje zakończyły się w tym samym czasie. Tyle że domofon jest już znowu zepsuty... Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniga 21.07.2006 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 warto mięc chociażby z tego powodu żeby ..................wyjść rano i spacerować "boso" po wilgotnej trawce ...posłuchać jak ptaszki spiewają .....popatrzeć na nieposprzątany grill i na niedopite piwko z wczorajszej imprezki na swieżym powietrzu ...... długo można sie rozpisywąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HejSiup 21.07.2006 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 dom- to brzmi dumnie )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniga 21.07.2006 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 wg starej przypowiesci .....SYN-DRZEWO-DOM.........Jeśli spłodziłeś córkę, to budować dom i sadzić drzewo nie ma sensu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomaranczowymis 22.07.2006 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Otóż to, żeby ci sąsiad przez okno nie zaglądał.... I żeby ludzie wracający akurat z imprezy nie budzili cię swoimi wrzaskami... Zapytam może trochę nie na temat, ale jestem właśnie na etapie bardzo przedwstępnym: czy budować i gdzie budować. Czy ktoś może mi powiedzieć ile kosztuje utrzymanie nowego domu, w którym nie ma czego remontować? Wiadomo że zimą są większe koszty ogrzewania, poza tym jeśli się buduje za miastem to trzeba mieć w rodzinie ze 2 samochody... Pewnie są jeszcze inne sprawy, o których nie pomyślałam. Boję się że okaże się że zbudowaliśmy dom, ale nie stać nas na mieszkanie w nim Więc bardzo proszę o podpowiedzi bardziej doświadczonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pewal 22.07.2006 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 17 maja minął rok od przeprowadzki do własnego domu. To czas podsumowań. Za cały rok średnia wydatków za eksploatację domu wyniosła 389 PLN/ mies. Wtym wliczyłem: podatki, ogrzewanie (6 t ekogroszku), woda, prąd, gaz (14 butli) no wszystko oprócz telefonu. Dom ma 192 m2 powierzchni + strych (nie wykończony), piwnica i garaż. Działka 650 m na przedmieściach. Jak chcesz coś wiecej wiedzieć - to pytaj. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 22.07.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Dlatego: 1. żeby nie płacić czynszu (i inne względy ekonomiczne) 2. żeby nie słuchać hałasów zza sciany typu wyzywanie dzieci od pierdoleńców 3. żeby nie czuć, co sąsiedzi robią na obiad ( w domu ewentualnie wyczuwasz grilla letnią porą ) 4. żeby nie tłoczyć sie w ciasnych pomieszczeniach na metrażu ok 50m2 5. żebyś mógł wyjść w pidżamie, nago, w szlafroku itp. na tarasik nie przejmując się, ze Cię ktoś zobaczy 6. bo warto jest realizować swoje marzenia - a piękny dom w pięknym ogrodzie to na pewno marzenie wielu z nas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 22.07.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Dlatego że wtedy ma się swój własny kawałek Świata!!!I tego nie zastąpi żadna szuflada we wspólnej komodzie, Dlatego że jest to zgodne z naturą (ludzie to nie króliki!) Już jaskiniowiec cieszył się kiedy we własnej jaskini rozpalił ognisko. Pozdrawiam wszystkich jaskiniowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pomaranczowymis 22.07.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 17 maja minął rok od przeprowadzki do własnego domu. To czas podsumowań. Za cały rok średnia wydatków za eksploatację domu wyniosła 389 PLN/ mies. Wtym wliczyłem: podatki, ogrzewanie (6 t ekogroszku), woda, prąd, gaz (14 butli) no wszystko oprócz telefonu. Dom ma 192 m2 powierzchni + strych (nie wykończony), piwnica i garaż. Działka 650 m na przedmieściach. Jak chcesz coś wiecej wiedzieć - to pytaj. Pozdr. Wielkie dzięki za odpowiedź To przeliczenie wygląda całkiem optymistycznie, zwłaszcza że nastawiam się raczej na dom ok. 100-120 m, czyli mniejszy od twojego. Teraz pi razy drzwi obliczyłam że u mnie wydatki na mieszkanko 38m w centrum Wrocławia (czynsz, ogrzewanie, prąd, woda) wynoszą około 300 zł, a więc niewiele mniej. Dalej gnębi mnie myśl o kosztach dojazdu do pracy, np. jeśli dom jest w odległości 15 km, 2 osoby pracujące w różnych miejscach = 15 km x 2 strony dziennie x 2 samochody = 60 km dziennie, przy naszym zużyciu benzyny i jej cenie to może być dajmy na to 20 zł dziennie, a miesięcznie 20 x 20 dni roboczych = 400 zł w najlepszym przypadku... Może jeszcze ktoś obliczył sobie miesięczne koszty mieszkania w domu? Będę wdzięczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts