anecia 21.07.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Jestem początkującym "ogrodnikiem". Sadzenie, sianie roślin sprawia mi wielką radość, a kiedy pojawiają się efekty moich starań mam niesamowitą satysfakcję. Na kilku roślinach w moim ogrodzie zauważyłam zmiany, które mnie zaniepokoiły. Czy mogę prosić o pomoc?Białe kwiaty hortensji zrobiły się rdzawe, wyglądają jakby wysychały, ale liście są soczyście zielone.Pnącze wysiane wiosnę i mające piękne przyrosty ma kilka zwiniętych liści i jest ich coraz więcej, a rododendron zaczyna mieć na liściach brązowy nalot.Nie wiem, czy dobrze opisałam dolegliwości moich roślin, jeżeli tak, to proszę o pomoc, jeżeli nie, postaram się sprecyzować informacje. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 21.07.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Jestem początkującym "ogrodnikiem". Sadzenie, sianie roślin sprawia mi wielką radość, a kiedy pojawiają się efekty moich starań mam niesamowitą satysfakcję. Na kilku roślinach w moim ogrodzie zauważyłam zmiany, które mnie zaniepokoiły. Czy mogę prosić o pomoc? Białe kwiaty hortensji zrobiły się rdzawe, wyglądają jakby wysychały, ale liście są soczyście zielone. MOże poprostu już przekwitają ? Pnącze wysiane wiosnę i mające piękne przyrosty ma kilka zwiniętych liści i jest ich coraz więcej, Może to być oznaka poparzenia przez słońce lub/ i suszy glebowej. Bez zdjęć ciężko stwierdzić. a rododendron zaczyna mieć na liściach brązowy nalot. To kunetr, niektóre odmiany mają meszek rudy na młodych liściach Nie wiem, czy dobrze opisałam dolegliwości moich roślin, jeżeli tak, to proszę o pomoc, jeżeli nie, postaram się sprecyzować informacje. Z niecierpliwością czekam na odpowiedź. Pozdrawiam ciepło i gratuluję pięknych pasji ogrodniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts