rrmi 09.08.2006 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2006 Właśnie w ostatnich kilku latach powierzchnia nowobudowanych domów amerykańskich zaczęła się zmniejszać. Nowy trend. Może oni wiedzą coś, o czym my nie wiemy? Nie znam co prawda statystyk , ale ciekawi mnie skad takie dane . Jakos tego nie zauwazam , raczej to co sie buduje to po kilka tysiecy sq/f . Domy przypominaja bardziej nowe polskie bloki , takie 2 klatkowe i 2 pietrowe. Niewykluczam jednak , ze byc moze mowisz srodkowej , czyli biednej czesci USA . Na pewno nie o wybrzezach i nie polnocy i poludniu. Pozdrowka Misiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 10.08.2006 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Źródło danych podałem parę postów niżej. Tak uczciwie, z ręką na sercu, to z tych danych można wyczytać co tylko się chce. Nigdy nie wiadomo, czy taki trend naprawdę istnieje, czy tylko starają się go wypromować specusie od nieruchomości i architekci. Był o tym artykuł w Wallpaperze. To trochę przypomina obecny boom nieruchomościowy w Polsce: został stworzony przez specusiów, ale przyjął się znakomicie i teraz istnieje naprawdę. Temat rozmiaru domu nie różni się tak bardzo od innych tematów podlegających modom. A modami można sterować. Dlatego lubię czytać co ludzie piszą i oddzielać ziarno od plew - to znaczy własne opinie od zasłyszanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 10.08.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 Dajcie już spokój tej Ameryce. To jest inny świat. Tam "duże frytki" są tak duże, że nawet ja nie daję im rady!Pogadajmy o Europie.Ja na przykład najbardziej zazdroszczę Zagramanicy tego, że mają dużo prywatnych "obiektów zaadoptowanych". Takich różnych dziwolągów z dawnych czasów przystosowanych do współczesnych potrzeb. A to jakaś wieża, a to stara fabryczka zelówek, a to młyn a to schron. W Polsce sprawa nie do załatwienia! A niech sobie stoi i czeźnie mówi inwestorowi Państwo.Jak sobie przypomnę moją wieloletnią batalię o strych (zakończoną decyzją o budowie domu) to mi się robi smutno, że taki głupi kraj. Ja swój dom już kończę a tamten strych wciąż gnije i przecieka. Dobrze, niech gnije.Zazdroszczę Szwajcarom tych przyklejanek wiszących w Alpach. I Włochom tych starych murów i wąskich uliczek. Zazdroszczę Holendrom tego "wciskania się" w każdy skrawek ziemi, tej twórczej aranżacji domów o szerokości 4,5 metra. To dopiero jest sztuka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 10.08.2006 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2006 A to jakaś wieża, a to stara fabryczka zelówek, a to młyn a to schron. (...) Zazdroszczę Szwajcarom tych przyklejanek wiszących w Alpach. I Włochom tych starych murów i wąskich uliczek. Zazdroszczę Holendrom tego "wciskania się" w każdy skrawek ziemi, tej twórczej aranżacji domów o szerokości 4,5 metra. To dopiero jest sztuka! a ja mam z takimi wynalazkami tylko jedno skojarzenie: reumatyzm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 10.09.2006 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Zazdroszczę Szwajcarom tych przyklejanek wiszących w Alpach. I Włochom tych starych murów i wąskich uliczek. Zazdroszczę Holendrom tego "wciskania się" w każdy skrawek ziemi, tej twórczej aranżacji domów o szerokości 4,5 metra. Jeszcze lepsi są w Japonii. Potrafią wybudować dom o szerokości 2,50. Ale u nich jest straszne "parcie na grunt", a to pobudza pomysłowość i stymuluje ciekawą architekturę. U nas - dzikie stepy i inny rodzaj fantazji: z gatunku ułańskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 10.09.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 A może byśmy tak wyspę na Wiśle usypali? Eksterytorialną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mis Uszatek1719499023 10.09.2006 21:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Ciekawe jaką funkcję przypisano Wiśle w planie zagospodarowania: rekreacja, czy zabudowa jednorodzinna z usługami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 12.09.2006 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Wisła nie ma planu, trza by o warunki występować. I tu pojawia się zasadniczy problem, bo wyspa na Wiśle nie sąsiaduje z żadną zabudowaną działką i nie ma dostępu do drogi publicznej. A więc wzizt się nie należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts