Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Czy ktos moglby polecic firme , geodete badz architekta ktora wykonala by przylacze wodne do dzialki ? Lokalizacja Rosanów pod Zgierzem.

Rodzinka wziela sie w koncu do roboty i chca wode podlaczyc a ja oczywiscie mam szukac informacji , na chwile obecna z tego co wiem znalezli geodete ktory ma zrobic mapke ( ps. chyba ksero tylko z gminy ? ;] ) , teraz szukaja architekta/geodety ktora zaprojektuje przylacze wodne. Moze ktos kogos poleci ? Cene niska bo pieniedzy malo niestety.

Druga sprawa moze jakies porady , na co zwrocic uwage , co zrobic zeby to zbyt dlugo nie trwalo , gdzie mozna szukac oszczednosci o ile gdzies mozna :) .Wszelkie sugestie mile widziane.

pzdr

https://forum.murator.pl/topic/57842-podlaczenie-wody-na-dzialce-%C5%82%C3%B3d%C5%BA-mile-widziana-pomoc/

moje podłączenie wyglądało tak , że sam wykopałem rów na rure, zrobiłem projekt za 300 zł. w który i tak nikt nie patrzył , złożyłem w starostwie , odczekałem 30 dni i przyjechali kolesie z wodociągów i przygotowaną przezemnie rurę wpieli do wodociągu , zamontowali nawiertke, studzienkę , wodomierz i woda leci . Protokół odbioru dostanę jak zrobię inwentaryzację powykonawczą. I to wszystko, woda leci.
Mhm , a jaki koszt byl uslug wykonanych przez wodociagi ? tak orientacyjnie

cena podłączenia , wodomierza, opaski i studzienki była wkalkulowana w tzw. opłate przyłączeniową , w moim przypadku za wodę i kanalizacje wynosiło to 3.800 zł. ale wysokość opłaty przyłączeniowej zalezy pewnie od lokalnego zakładu wod-kan.