Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

programowanie sterownika bramy hormann

Recommended Posts

Witam wszystkich. Dzis wychodzac z garazu przycisnąłem przycisk programowania zamiast otwierania bramy i rozprogramowałem sterownik, obecnie wyswietlaja sie podczas przyciskania guziku litery L i U i cyferki od 0 do 9. Cos próbowałe ale nie przynosi to rezultatu. Zadzwoniłem po fachowca ale najszybciej bedzie w poniedziałek. Może to proste programowanie i wystarczy tylko jakas kombinacja ale nic a nic mi to nie wychodzi...Prosze pomozcie...

Dziekuje

Witam wszystkich. Dzis wychodzac z garazu przycisnąłem przycisk programowania zamiast otwierania bramy i rozprogramowałem sterownik, obecnie wyswietlaja sie podczas przyciskania guziku litery L i U i cyferki od 0 do 9. Cos próbowałe ale nie przynosi to rezultatu. Zadzwoniłem po fachowca ale najszybciej bedzie w poniedziałek. Może to proste programowanie i wystarczy tylko jakas kombinacja ale nic a nic mi to nie wychodzi...Prosze pomozcie...

Dziekuje

To jest proste jak konstrukcja cepa a najlepiej radzą sobie z tym obeznane z elektroniką małe dzieci.

Trzeba je tylkopodsadzić bo napęd jest wysoko.

Jak rozprogramowałeś naped przypadkowo to musisz go ponownie zaprogramować.

Ustawiasz naped na tryb nauki.

Wciskajac klawisz PRG ustawiasz go na 1 (zdaje sie że jesteś juz przypadkowo w tym miejscu).

Wciskasz klawisz "otwórz" (strzałka do góry).Nastepnie (po otworzeniu sie bramy) klawisz zamknij (strzałka w dół).

Po zamknieciu brama wykona nawrót.

I gotowe. Nauczony ponownie.

Jesli chcesz wyregulowac inne parametry jak czas oswietlenia, automatyczne zamykanie, sygnalizacja zdalna czy inne - zapytaj.

Podpowiem.

I naprawdę nie trzeba do tego fachowca.

Wezwiesz go jak ci sie ukreci wałeczek napedowy w napedzie.

A ukręci sie wczesniej czy później.

Wiem z doswiadczenia. To taka wada tych napedów. Chyba ze juz ją Niemcy poprawili.

A częscia wymienna jest cały naped!!!

Tak stwierdził mój serwis.

Powodzenia. .