mise13 22.07.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Witam wszystkich. Dzis wychodzac z garazu przycisnąłem przycisk programowania zamiast otwierania bramy i rozprogramowałem sterownik, obecnie wyswietlaja sie podczas przyciskania guziku litery L i U i cyferki od 0 do 9. Cos próbowałe ale nie przynosi to rezultatu. Zadzwoniłem po fachowca ale najszybciej bedzie w poniedziałek. Może to proste programowanie i wystarczy tylko jakas kombinacja ale nic a nic mi to nie wychodzi...Prosze pomozcie...Dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 22.07.2006 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Witam wszystkich. Dzis wychodzac z garazu przycisnąłem przycisk programowania zamiast otwierania bramy i rozprogramowałem sterownik, obecnie wyswietlaja sie podczas przyciskania guziku litery L i U i cyferki od 0 do 9. Cos próbowałe ale nie przynosi to rezultatu. Zadzwoniłem po fachowca ale najszybciej bedzie w poniedziałek. Może to proste programowanie i wystarczy tylko jakas kombinacja ale nic a nic mi to nie wychodzi...Prosze pomozcie... Dziekuje To jest proste jak konstrukcja cepa a najlepiej radzą sobie z tym obeznane z elektroniką małe dzieci. Trzeba je tylkopodsadzić bo napęd jest wysoko. Jak rozprogramowałeś naped przypadkowo to musisz go ponownie zaprogramować. Ustawiasz naped na tryb nauki. Wciskajac klawisz PRG ustawiasz go na 1 (zdaje sie że jesteś juz przypadkowo w tym miejscu). Wciskasz klawisz "otwórz" (strzałka do góry).Nastepnie (po otworzeniu sie bramy) klawisz zamknij (strzałka w dół). Po zamknieciu brama wykona nawrót. I gotowe. Nauczony ponownie. Jesli chcesz wyregulowac inne parametry jak czas oswietlenia, automatyczne zamykanie, sygnalizacja zdalna czy inne - zapytaj. Podpowiem. I naprawdę nie trzeba do tego fachowca. Wezwiesz go jak ci sie ukreci wałeczek napedowy w napedzie. A ukręci sie wczesniej czy później. Wiem z doswiadczenia. To taka wada tych napedów. Chyba ze juz ją Niemcy poprawili. A częscia wymienna jest cały naped!!! Tak stwierdził mój serwis. Powodzenia. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts