manhatan17 09.03.2011 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 odnawiam wątek! mam podobny problem. tzn. nabyliśmy działkę która od wielu wielu lat należała do osób z rodziny. nad działką idzie kabel. po przeprowadzeniu mini śledztwa dowiedziałam się ze to draństwo to TP. kabel z jednej strony działki jest zaczepiony zwykłym kawałkiem drutu o słup energetyczny (który stoi na chodniku) przechodzi sobie nad działką i kończy się po drugiej stronie ulicy na ścianie bloku. nikt z poprzednich właścicieli nie wyrażał zgody na przeprowadzenie tego kabla (był czas że na działce nikt nie mieszkał i najprawdopodobniej na dziko wtedy ten kabel został podłączony). obdzwoniłam wszystkie możliwe infolinie i biura tp. nakazano sporządzenie pisemnej prośby o udostępnienie kopii zgody na przeprowadzenie kabla nad działką o ile taka istnieje. tak tez zrobiłam (za potwierdzeniem odbioru), potwierdzenie otrzymałam i już ponad 1,5 miesiąca cisza. kabel wisi dość nisko. rozważamy z mężem przecięcie go w ostateczności (chcemy w tym roku rozpocząć budowę garażu, kabel idzie akurat gdzie garaż ma stać a na żadnej mapce czy wyrysie kabel nie istnieje. jak rozwiązać ten problem? po obejrzeniu programu w tv o panu który miał taki kabel zamurowany przez środek domu załamałam się że "nasz" kabel to też TP. ratujcie... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/57864-tp-sa-problem-z-kablem/page/2/#findComment-4597242 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
manhatan17 10.03.2011 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 muszę pochwalić się dzisiejszą "niespodzianką" odebrałam z rana telefon (po południu mieliśmy jechać na działkę a następnie do urzędu miasta aby jakoś ponownie ruszyć sprawe z tym kablem TP) i tak numer zastrzeżony. zgłosił się jakiś Pan. mówi że ma u siebie w dokumentacji informacje od oddziału TP że kabel został już usunięty i chce się upewnić czy na pewno go usunięto. zaskoczona odpowiadam że nie wiem bo dopiero jedziemy na działkę. zajeżdżamy na miejsce i okazuje się ŻE KABLA NIE MA!!! :D:D:D:D:D:D !! aż rozmarzyłam się jak to będzie cudownie latem położyć się na przystrzyżonej trawce i popatrzeć na czyste wolne niebo bez żadnych poprzecznych pasów w postaci kabli i przewodów ehh. Czyżby TP chodź raz poszło na rękę zwykłym ludziom zamiast ciągać się po sądach? tak czy siak wszystko w moim przypadku skończyło się dobrze. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/57864-tp-sa-problem-z-kablem/page/2/#findComment-4600176 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slvk 17.03.2011 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Ja mam podobny problem z kablem TP. Kabel jako taki mi nie przeszkadza, tylko chcę go odsunąć od domu. TP ignoruje moje pisma w temacie przesunięcia słupa. Nie mam pomysłu jak rozwizać ten problem. Co zrobić żeby TP przesunęła słup na własny koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/57864-tp-sa-problem-z-kablem/page/2/#findComment-4613122 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts