alexlukasz 08.07.2012 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 (edytowane) Chciałbym zapytać was , jak mam kopać fundamenty.Geodeta wytyczył mi na działce zewnętrzne ściany budynków bez ocieplenia (sciana 25cm) linkami, linka oznacza ze do tego miejsca sięgać będzie kładziona cegła która będzie stawiana na fundamencie, czyli ściana nie będzie wystawać poza nią. Nie wiem tylko jak mam kopać fundamenty..Szerokość fundamentów na podstawie projektu to 50 cm.Nie wiem czy kopac to całe 50 cm OD LINKI do WEWNĄTRZ budynku, czy tez wysunać się z 15 cm poza linkę na ZEWNĄTRZ a to pozostałe 35 kopać w środku Juz znalazłem w projekcie. Edytowane 8 Lipca 2012 przez alexlukasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jesteinzyniera 08.07.2012 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Chciałbym zapytać was , jak mam kopać fundamenty. Geodeta wytyczył mi na działce zewnętrzne ściany budynków bez ocieplenia (sciana 25cm) linkami, linka oznacza ze do tego miejsca sięgać będzie kładziona cegła która będzie stawiana na fundamencie, czyli ściana nie będzie wystawać poza nią. Nie wiem tylko jak mam kopać fundamenty.. Szerokość fundamentów na podstawie projektu to 50 cm. Nie wiem czy kopac to całe 50 cm OD LINKI do WEWNĄTRZ budynku, czy tez wysunać się z 15 cm poza linkę na ZEWNĄTRZ a to pozostałe 55 kopać w środku Sprawdź w projekcie położenie fundamentów względem ścian i wszystko będzie jasne... Poza tym kierownika budowy nie masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts