kacy 23.07.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Witam, tu piszcie wszystko na co macie ochotę... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 26.07.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Wejdx na strone http://www.fotosik.pl zarejestruj się, i wklejaj zdjecia zgodnie z bardzoprosta instrukcją- dodaj zdjecia, ktore musisz zlokalizawac na swoim komputerze i wklejasz. Probuj zawsze przed wyslaniem foto w eter w muratorze zrób podgląd to bedziesz widziala czy zdjecie ci sie wkleiło.Pisz, jakoś szybko to budowanie wam idzie, moze tylko pdajcie link do projektu -ogólny aby mozna bylo wejść na stronę i poogladać rzuty domu i elewacje. A moze jeszcze napiszecie z czego budujecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 04.08.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam Na ile bloczków w górę postawiliście fundamenty ? Ile różnicy między ścianami a garażem ? Do dziś mi to spać nie daje ale zrobiłem 7 w ścianie 5 w garażu. Jak tylko uporam się to zamieszczę zdjęcia z budowy. Ja skończyłem ściany fundamentowe, jutro będziemy wyrównywać górę ściany pod papę, w przyszłym tygodniu malować dysperbitami i szukać piasku do zasypania. Wchodzi jakieś 120 m3 POWODZENIA Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacy 04.08.2006 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam Na ile bloczków w górę postawiliście fundamenty ? Ile różnicy między ścianami a garażem ? Do dziś mi to spać nie daje ale zrobiłem 7 w ścianie 5 w garażu. Jak tylko uporam się to zamieszczę zdjęcia z budowy. Ja skończyłem ściany fundamentowe, jutro będziemy wyrównywać górę ściany pod papę, w przyszłym tygodniu malować dysperbitami i szukać piasku do zasypania. Wchodzi jakieś 120 m3 POWODZENIA Pozdrawiam Maciej Witaj, jak rozmawiałam z murarzem w czwartek, to mówił, że zrobi w garażu jeden bloczek mniej. Ale wczoraj jak kładli te bloczki to go nie było na budowie i zrobili siedem (widać na zdjęciach w dzienniku). Jutro będę z nim rozmawiała na ten temat - najwyżej będą poprawiać. A będziesz miał gruz w fundamentach? Bo my tak. I może wtedy tego piasku mniej wyjdzie... Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 04.08.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Witam Gruz odpada. Zbyt wiele osób.... właściwie wszyscy, z którymi rozmawiałem stanowczo odradzali mi ten pomysł. Chyba że bedzie to gruz betonowy. Cegły i pustaki mogą się "lasować" (za cholerę nie wiem co to znaczy) i może zacząć się zapadać. Są to słowa które usłyszałem od dobrego wykonawcy. Podobno może też być wilgoć. Dlatego dałem spokój. Mam teraz 14 dni na znalezienie piasku (tyle podobno powiny odstać fundamenty po wybudowaniu), pomalowanie szuwaksami i bedzie podłoga !!! Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reksio102 06.08.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Witajcie kochaniNie wiem dlaczego murarz Wam polecił żeby bloczków fundamentowych było mniej w częsci garażowej, a jak z elewacją będzie ? Będzie na ścianie widoczny stopień? Nie rozumiem. U nas wygląda to tak, że cały fundament ma wysokość sześciu bloczków, natomiast było mniej wsypane piasku w części garażowej i cieńsza wylewka betonowa, tak więc wchodząc z domu do garażu mamy ok 20 cm niżej, a elewacja do okoła budynku zostaje na tym samym poziomie. Jeśli chodzi o sypanie gruzu to faktycznie nie można wszystkiego sypać, lasowanie polega na tym , że np. beton komórkowy czy ceramika zaczna gazować , zachodzi w reakcję z wilgocią. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 08.08.2006 05:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Witam Wystarczy spojrzeć w projekt w przekrój. Tam wyraźnie widać, że jest fundament garażu niżej. PozdrawiamMaciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 08.08.2006 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Kacy też będę budował Kryształ.Będę sledził Waszą budowę z ogromym zianteresowaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacy 08.08.2006 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2006 Bardzo się cieszę, że powiększy się grono sympatyków Kryształu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
parr 11.08.2006 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2006 Robota u Was na budowie wre Aż miło popatrzec na zdjęcia.Nie wiedziałem,ze az tyle piachu idze w fundamenty Bierzcie doswiadczonego dekarza nr2.Roznica niewielka,a bedziecie miec porzadny dach.I bez nerwow.Nr 3 niech dalej kladzie blachodachowke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 12.08.2006 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2006 Z tym piachem to też bylismy w szoku. No ale ponieważ nie daliśmy gruzu to musimy się liczyć z większymi kosztami Tak myślę, że chyba własnie ten dekarz nr 2 będzie "tym jedynym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDA 17.08.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam Powiedz, ile ostatecznie weszło piachu w fundamenty. Np. ile wywrotek albo ile ton ? Czy twoja ekipa chce zalewać płytę na gruncie z B15 ? Tak jest w projekcie ale ja dam max B10. Nie wyobrażam sobie ewentualnego kucia w B15, poza tym strata kasy. Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 17.08.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2006 Witam, właśnie dzisiaj zapłaciłam za piach. Weszło 16 wywrotek Nie rozmawialiśmy jeszcze o zalewaniu płyty na gruncie. Jak oglądałam wcześniej przy pracy naszych murarzy, to stawiali ściany, a dopiero potem wylewali beton. My nie mamy jeszcze podejść do kanalizy itp., więc nie chcę żeby wylewali bo nie chcę kuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 01.09.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 Hmm... czy ktoś nas jeszcze w ogóle czyta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujo 04.09.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Witam, czytamy z wielka uwagą!!! . Ja byłem biernym użytkownikiem, ale żeby napisać tego maila musiałem się zarejstrować, aby potwierdzić że Państwa doświadczenia w budowie "Kryształu" są bardzo interesujące, szczególnie dla mnie , gdyż zamierzam zacząć budowę "kryształu" w następnym roku lub poźniej , narazie kupiłem piękną dużą działkę pod miastem i to mnie wykończyło finansowo. Bardzo proszę o jak najwiecej informacji o budowie, gdyz nawet te błahe mogą się okazać bardzo pomocne, proszę o jak najwięcej zdjęć z budowy.Życzę wytrwałości w budowie, powodzenia.Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 04.09.2006 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Dziekujemy za odzew! Obiecuję sumiennie wszystko zapisywać. Na razie czekamy na strop - dziś dostałam info, że na 100% będzie w środę. A więc w środę wszystko ruszy dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 04.09.2006 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2006 Dachówka piękna-też taką będę chcieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 05.09.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2006 Chyba powinnam odpowiedzieć Ci w Twoich komentarzach,a napisałam w moich.Chyba coś poknociłam-przepraszam Tam jednak jest odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 06.09.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Nie poknociłaś Dobrze napisałaś - w końcu komentujemy tam Twoją budowę a tu moją - tak więc jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PIOTR KRYSTYNA 15.09.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2006 Odwołaj to ,że po piątku może padać jeszcze nie może padać,bo nam zakłóci to robotę.Proszę o pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.Gratuluję postępów.Krystyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts