Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryształ - Komentarze do Dziennika Budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wejdx na strone http://www.fotosik.pl

zarejestruj się, i wklejaj zdjecia zgodnie z bardzoprosta instrukcją- dodaj zdjecia, ktore musisz zlokalizawac na swoim komputerze i wklejasz. Probuj zawsze przed wyslaniem foto w eter w muratorze zrób podgląd to bedziesz widziala czy zdjecie ci sie wkleiło.

Pisz, jakoś szybko to budowanie wam idzie, moze tylko pdajcie link do projektu -ogólny aby mozna bylo wejść na stronę i poogladać rzuty domu i elewacje. A moze jeszcze napiszecie z czego budujecie.

• 2 weeks później...

Witam

Na ile bloczków w górę postawiliście fundamenty ? Ile różnicy między ścianami a garażem ? Do dziś mi to spać nie daje ale zrobiłem 7 w ścianie 5 w garażu. Jak tylko uporam się to zamieszczę zdjęcia z budowy. Ja skończyłem ściany fundamentowe, jutro będziemy wyrównywać górę ściany pod papę, w przyszłym tygodniu malować dysperbitami i szukać piasku do zasypania. Wchodzi jakieś 120 m3 :o

POWODZENIA

Pozdrawiam

Maciej

Witam

Na ile bloczków w górę postawiliście fundamenty ? Ile różnicy między ścianami a garażem ? Do dziś mi to spać nie daje ale zrobiłem 7 w ścianie 5 w garażu. Jak tylko uporam się to zamieszczę zdjęcia z budowy. Ja skończyłem ściany fundamentowe, jutro będziemy wyrównywać górę ściany pod papę, w przyszłym tygodniu malować dysperbitami i szukać piasku do zasypania. Wchodzi jakieś 120 m3 :o

POWODZENIA

Pozdrawiam

Maciej

Witaj,

jak rozmawiałam z murarzem w czwartek, to mówił, że zrobi w garażu jeden bloczek mniej. Ale wczoraj jak kładli te bloczki to go nie było na budowie i zrobili siedem (widać na zdjęciach w dzienniku). Jutro będę z nim rozmawiała na ten temat - najwyżej będą poprawiać.

A będziesz miał gruz w fundamentach? Bo my tak. I może wtedy tego piasku mniej wyjdzie...

Pozdrawiam

Asia

Witam

Gruz odpada. Zbyt wiele osób.... właściwie wszyscy, z którymi rozmawiałem stanowczo odradzali mi ten pomysł. Chyba że bedzie to gruz betonowy. Cegły i pustaki mogą się "lasować" (za cholerę nie wiem co to znaczy) i może zacząć się zapadać. Są to słowa które usłyszałem od dobrego wykonawcy. Podobno może też być wilgoć. Dlatego dałem spokój. Mam teraz 14 dni na znalezienie piasku (tyle podobno powiny odstać fundamenty po wybudowaniu), pomalowanie szuwaksami :) i bedzie podłoga !!!

Pozdrawiam

Maciej

Witajcie kochani

Nie wiem dlaczego murarz Wam polecił żeby bloczków fundamentowych było mniej w częsci garażowej, a jak z elewacją będzie ? Będzie na ścianie widoczny stopień? Nie rozumiem. U nas wygląda to tak, że cały fundament ma wysokość sześciu bloczków, natomiast było mniej wsypane piasku w części garażowej i cieńsza wylewka betonowa, tak więc wchodząc z domu do garażu mamy ok 20 cm niżej, a elewacja do okoła budynku zostaje na tym samym poziomie. Jeśli chodzi o sypanie gruzu to faktycznie nie można wszystkiego sypać, lasowanie polega na tym , że np. beton komórkowy czy ceramika zaczna gazować , zachodzi w reakcję z wilgocią.

pozdrawiam

Witam,

właśnie dzisiaj zapłaciłam za piach. Weszło 16 wywrotek :-?

Nie rozmawialiśmy jeszcze o zalewaniu płyty na gruncie. Jak oglądałam wcześniej przy pracy naszych murarzy, to stawiali ściany, a dopiero potem wylewali beton. My nie mamy jeszcze podejść do kanalizy itp., więc nie chcę żeby wylewali bo nie chcę kuć.

• 2 weeks później...

Witam, czytamy z wielka uwagą!!! . Ja byłem biernym użytkownikiem, ale żeby napisać tego maila musiałem się zarejstrować, aby potwierdzić że Państwa doświadczenia w budowie "Kryształu" są bardzo interesujące, szczególnie dla mnie , gdyż zamierzam zacząć budowę "kryształu" w następnym roku lub poźniej , narazie kupiłem piękną dużą działkę pod miastem i to mnie wykończyło finansowo. Bardzo proszę o jak najwiecej informacji o budowie, gdyz nawet te błahe mogą się okazać bardzo pomocne, proszę o jak najwięcej zdjęć z budowy.

Życzę wytrwałości w budowie, powodzenia.

Pozdrawiam Paweł

• 2 weeks później...