Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kryształ - Komentarze do Dziennika Budowy

Recommended Posts

Tynki macie Asiula super,a przede wszystkim teraz już będzie z górki-bliżej zamieszkania w domku.Ja po dzisiejszym dniu jestem załamana-ekipa miała wejść we wtorek po świętach i niestety :cry: Murarz powiadomił nas dzisiaj,że z powodów losowych -nie będę opisywać i tez mu współczuje,naprawde-nie podejmie się juz budowy.Załamka.Dziura wykopana ,materiał na cały dom jest i nie ma kto budować :cry: Dzisiaj już przemknęła mi mysl,żeby to wszystko sprzedać w cholerę .Taki falstart a co dalej.Cieszcie się tym co już za wami.

• Odpowiedzi 169
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

O kurcze, faktycznie przykra sprawa. Ale Basiu - nie martw się. Ekipę napewno w końcu znajdziesz i będzie tylko małe opóźnienie w stosunku do planów. Takie chwile załamania to ja też miałam (szczególnie jak była przeprawa z naszym pierwszym wykonawcą). Miałam wszystkiego dość. Ale to mija - wierz mi :D I ciesz się chociaż na razie tym, że masz już materiały - są osoby, które nie mogą ich teraz dostać i im się terminy rozpoczęcia dużo bardziej wydłużają...

A tak poza tym to życzę spokojnych Świąt Wielkanocnych i bardzo mokrego dyngusu :wink:

Asiula,dzięki za słowa wsparcia.Dzisiaj juz trochę ochłonęłam,ale i tak jest nie najlepiej.Mąż zaczął już wczoraj działać.Podobno na wtorek mam miec wycenę z jednej firmy.Jest szansa ,bo podobno niekórzy inwestorzy mają zamówione firmy,ale zero materiału na obecną chwile.Ja mam cały materiał,zrobiony wykop=mozna jutro zaczynać,tylko kwestia kasy.Nie mam zamiaru płacic nie wiadomo jakich pieniędzy.Dzisiaj nasi przyjaciele stwierdzili,że jak się nic nie załatwi,to sami to zorganizuja i wybudują.Chwała im za dobre checi,mam nadzieje,że nie będzie takiej konieczności.Ja jestem bardziej przejęta,bo kazdy dzień zwłoki,to jeden dzień wiecej mieszkania z teściami,a po ....18 latach małzeństwa i samotnego mieszkania ,to nie jest komfortowa sytuacja.Tak na marginesie jestem już taka stara-42 lata.Ż

Basiu - szkoda, ze nie mieszasz bliżej Torunia. Mamy znajomego, ktory właśnie założył własną firmę (wcześniej pracował przez kilkanaście lat na budowach w Niemczech i potem w Polsce) i jest naprawdę świetnym fachowcem - napewno by ci się spodobał (jako fachowiec oczywiście :wink: ). My mieliśmy pecha bo jak zaczynaliśmy budowę to on akurat pracował w innej firmie i nie mógł nam budować. Ale za to będzie nam robił wykończeniówkę.

Trzymam kciuki, żebyście we wtorek znaleźli świtną firmę za rozsądne pieniądze.

Tak na marginesie - ja w tym roku kończę 30... :roll:

Witam

Asiula. Czyli juz w dwóch kryształach beda mieszkać labradorki. Jak zapewne pamiętacie my też mamy labka - Darak sie zwie i jest biszkoptowym dwulatkiem. Uważam, że nie ma fajniejszego psiaka niż labrador (ale się naraziłem posiadaczom innych ras uuuuuuu :)

Pozdraawiamy

Milena i Maciej

Maciej - muszę ci powiedzieć, że gdyby mój mąż nie zobaczył wtedy tego waszego pieska, to pewnie by się nie zgodził tak łatwo na zwierzaka - nigdy nie miał. Ja miałam kiedyś już kundelka, który przeżył ze mną 17 lat :o i teraz z okazji moich n-tych :wink: urodzin mąż sprawił mi niespodziankę :lol: W sumie powinnam wam podziękować, że wtedy przyjechaliście ze swoim labkiem :D

Gość Kero

Witam i pozdrawiam Chełmżyniaków:-)

Dużo czasu w dzieciństwie spędziełem na chełmżyńskich ulicach. Mam tam sporo rodziny choć już tak często tam nie bywam.

Do Chemży mam wielki sentymet więc musiałem to Wam powiedzieć:-)

Jeszcze raz pozdrawiam

Asiula gratuluję postępu prac.Może ja też doczekam etapu podłogówki?Na razie czekam na ekipę,która ma się pojawić częściowo w poniedziałek,a całosciowo we wtorek.Zobaczymy.Podobno do soboty mają być fundamenty.Dzisiaj przy pomocy przyjaciela robiliśmy wychodek,coby panowie mieli troszkę luksusu.Może wreszcie uda mi się kiedyś wkleić te zdjęcia.A i wasz piesio jest cudny-mój syn marzy o haskim,a ja bym chciała yorka.Na razie się wstrzymujemy,bo babcia by nas wszystkich pogoniła.Pozdrawiam ciepło.

Basiu - to wasza ekipa będzie miała luksusowe warunki pracy! :lol: My nie robiliśmy wychodka - szef ekipy powiedział, że nie trzeba :o :roll: No a dla nas mniej kłopotu :D

Ja musiałam męża długo przekonywać, żebyśmy wzięli szczeniaczka. W końcu się zgodził, a ja sama sobie kupiłam Lunę na 30 urodziny, które mi się zbliżają w zastraszającym tempie :roll: :-? . A mój mąż się w niej zakochał - bawi się z nią częściej niż ja :lol:

Basiu - pamiętaj jak będziesz miała fundamenty - poprosimy o fotki na forum :D I nie zapomnij wrzucić czegoś w fundamenty dla potomnych i na szczęście :lol:

No właśnie co na szczęście?Gdzieś wyczytałam,że jajka ze święconki-mam na wszelki wypadek.Muszę odszukac ten wątek i poczytać.

Jutro ma m ciężki dzień,ale dam radę.Najgorsze ,ze muszę jeżdzić pożyczonym autem,a nie lubię.Mąż jeszcze wymyślił zmiane samochodów i w efekcie w ciągu jwdnego dnia sprzedaliśmyoba-to się nazywa fart :lol: Podobno jak jest klient,to trzeba sprzedać,a potem się martwić. :D No to się martwię,bo nie mam czym jeżdzić,ale od czego są przyjaciele.Obiecuję,że zdjęcia będą w najbliższych dniach.Robili moi panowie porządek z moim komputerem i muszę to wszystko sobie poukładać.Pozdrawiam .A Metrixy gdzieś się zagubiły?