asiula77 26.07.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2007 Nasz wątek kryształowy chyba zanika U mnie praca wre.Górale mam nadzieję, ze wszystkie błędy po poprzedniej ekipie wyprowadzą na poziomie piwnic(to się zasypie ziemia)i nie będzie widać.Powiedzieli ,że wykonawca fundamentów chyba zaskoczył, ze spier.... i dlatego się nie pojawił.Wczoraj był kierownik i ustalali front robót jakby z tego wyjść.Okazało się ,że trzeba zdjąć 2 warstwy bloczków z garażu,a to dla górali obciach.Oj odstresowali się wczoraj wieczorem ,ale dziś skoro świt zaczęli działać .Pozdrawiam -wykończeniówki mi brak,a nie jakieś kominy,poziomy 0,stropy itd. Oj Basiu , Basiu - a ja ostatnio z rozrzewnieniem wspominałam etap 0 i początki budowy. Wtedy jeszcze byłam święcie przkonana, że wystarczy nam kredytu na calutką budowę i jeszcze na meble będzie Teraz zostałam przywrócona do rzeczywistości Bardzo się cieszę, że idziecie z budową do przodu - moze uda się nadgonić te stracone tygodnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 06.08.2007 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Faktycznie przy tych cenach to kasy już mało asiula gresy w salonie wyglądają miodzio, no i domek ma fajną pierzynkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 11.08.2007 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 12.08.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2007 Asiu domek już całkiem ,całkiem.Kafle są super,a ocieplany domek bardzo miło wygląda-tak cieplutko.Patrząc na postęp robót to przeprowadzka tuż,tuż.Zazdroszcze.My mamy przerwę-polewamy strop nad piwnicą,troche deszcz nas wyręcza.Za kilka dni dalej,ale efekty widoczne i z całkiem innym nastawieniem jeżdzimy na budowę.Tylko gdzie koniec?A co do kasy to mnie już w tym momencie budżet przekroczył to,co zakładałam Nie wiem jak to będzie dalej.Kasa się kończy,a nowa nie chce się pojawić.Ale nie pierwsza jestem i nie ostatnia Damy radę jak wszyscy.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 13.08.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Asia proszę wstaw zdjęcie Waszych schodów.Moi górale powiedzieli,że dadzą radę,ale chciałabym mieć pojęcie jak to wygląda.Nie jestem zdecydowana jakie chciałabym mieć te schody.Bardziej skłaniam sie do betonowych,a Wy jako jedyni takie macie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 16.08.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Basiu - mam tylko kilka zdjęć schodów - nie wiem czy ci one pomogą: http://images24.fotosik.pl/60/4d630992067ea58cm.jpg http://images25.fotosik.pl/60/ec1e4b10908c02bam.jpg http://images29.fotosik.pl/60/bd6780b068d224c6m.jpg http://images26.fotosik.pl/60/80d5ed5f9d286f61m.jpg Niestety nie miałam czasu, żeby zrobić teraz na budowie choć kilka fotek (zresztą schodów prawie nie widać pod tym bałaganem ). Aga - obiecuję, że w weekend wrzucę jakieś zdjęcia. Niestety przedurlopowa gorączka w pracy skutecznie mi to w tym tygodniu uniemożliwiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 16.08.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2007 Dzięki za zdjęcia,ale jak byś przy okazji wrzuciła nowe już z tynkami byłoby super.Unas przerwa ,ale od poniedziałku wchodzą i zaczną robić parter.Mam mieszane uczucia co do wysokości.Poprzednia ekipa spier....ła i w efekcie całość wyjdzie o 0.5 m wyżej niż przewidywałam-tzn .piwnice będą bardziej widoczne niż chciałam.Mąż jest na mnie zły jak mówię,że to będzie wieżowiec,ale nia mieliśmy już wyjścia-trzeba brnąć dalej -może coś z tego wyjdzie.Podobno lepiej,że dom jest wyniesiony wyżej-tym się pocieszam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 17.08.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Basiu - a nas wszyscy chwalili, że mamy dom troszkę wyżej . Nie mamy wprawdzie piwnicy, ale myślę, że to dobrze, że nie będzie za nisko - różnie to bywa.... Zdjęcia obiecuję zrobić w weekend. A może ty Basiu wstawisz jakąś fotkę swojego Kryształka? No pochwal się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 17.08.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Cześc .Zdjęcia obiecuję wkleić ,jak już zacznie się robić parter.Na razie niewiele widać poza stropem.Dzisiaj przywiezli maxy a w poniedziałek zaczną murować.Sama jestem ciekawa,na razie te pomieszczenia bez ścian są takie maławe,ale może to tylko złudzenie?Oby tylko pogoda dopisała.Jak będzie lało to...nie wjadą nowe maxy-auto się utopi,górale pojadą do domu,a mój syn będzie miał nieudany wyjazd-dzisiaj pojechał pożeglować łódką po Mazurach.Mam tym sposobem tydzień odpoczynku od zbuntowanej,nastawionej na "nie"16-letniej latorośli-ufff Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 22.08.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Cześć Asiula .Domek prezentuje się super.Tej ziemi to musieliście nawieżć straszne ilości ,ale całkowicie zmieniło się otoczenie.Trawki do koszenia troszkę będzie,ale coś za coś.Ja też będę potrzebowała trochę ziemi,ale mój kierownik zadzwonił dziś z wiadom.,że na innej budowie mają dużą ilość i chcą się pozbyć więc oczywiście biorę.Złożyć mam gdzie,a potem się to rozplantuje.Dzisiaj zaczęły się piąć mury .Troche inaczej już to wyglada.Ale to wszystko nic -ja wczoraj wieczorkiem na budowie nieświadoma niczego ,a mój syn walczył o życie na Mazurach.Na szczęście po godzinnej walce udało się im cało i zdrowo dopłynąć,ale podobno było to niesamowite przeżycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 23.08.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 o qrcze - słyszałam o tej wichurze czy jak to tam się nazywa - całe szczęście, że nic mu się nie stało. Cieszę się, że domek ci już rośnie Co do ziemi to my musimy nawieźć jeszcze raz tyle, na szczęście będzie za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 25.08.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 hej mam pytanie o okna.jaki macie wymiar otworu balkonowego? czy producent nie kazal Wam zainstalowac tam przewiazki? ... kto jest producentem tych okien? dziekuje i pozdrawiam, pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 25.08.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 Witam, producentem naszych okien jest Oknoplast Kraków. Wymiary okna balkonowego: szer. 890 mm, wys. 2.280 mm, okna tarasowego: szer. 2710 mm, wys. 2230 mm. Domyślam się, że przewiązka to taka poprzeczka wzmacniająca okno? Pytałam o to jak zamawialiśmy okna. Każdy producent ma podobno jakieś wartości graniczne wielkości tafli, do której takiej poprzeczki nie trzeba. U nas właśnie nie trzeba było ich robić. Oczywiście nigdy nie zaszkodzi dać te poprzeczki bo to oczywiste, że wzmacniają okno, ale musielibyśmy dopłacić, więc jeśli nie było to konieczne, nie daliśmy poprzeczek. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
levior 25.08.2007 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2007 dziekuje za odppozdr, p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.08.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 asiula czekam na zdjęcia kuchni mam nadzieję, ze się pochwalisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 26.08.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2007 Aga- pewnie że się pochwalę Już nieźle to wygląda, a jutro panowie mają kończyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.08.2007 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 asiula jak kuchnia? Podoba Ci się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 29.08.2007 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Kuchnia bardzo mi się podoba, chociaż panowie jeszcze nie skończyli . Podobno w magazynie zamienili im część uchwytów i teraz czekamy do jutra na transport. Wymieniamy też blat nad piekarnikiem, bo nasi murarze przestawili ściankę o 5 cm i żeby nie było szpary musi być większy kawałek blatu. Generalnie ten montaż idzie jak po grudzie bo ekipa ze względu na urlopy ma czas tylko od 18.00 i pracują tylko 2 osoby. Ale sama kuchnia bardzo mi się podoba. I nawet płytki na ścianie mi się już podobają - fugę wybrałam idealnie pod kolor mebli - a tak nijak wyglądały same na ścianie... Zdjęcia wstawię, jak tylko znajdę wolną chwilkę - przez to malowanie na nic nie mamy czasu a tu tyle innych spraw na głowie... W końcu za tydzień chcemy się przeprowadzać a tu wszystko w proszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 29.08.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Rozumiem z tą kuchnią. Poczekamy Mam pytanie jakimi farbami malujecie. Czy dajecie najpierw jakiś grunt ? Jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia1112 29.08.2007 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2007 Asiu czekam na zdjęcia kuchni,ciekawa jestem efektu końcowego.Życzę dużo sił przy przeproeadzce i spokoju i szczęścia po zamieszkaniu w nowym domku.Zdjęcia jak najbardzej mile widziane.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts