ppgg1 23.07.2006 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Witam wszytkich. Obecnie jestem na etapie zalatwiania formalnosci zwiazanych z przeprowadzeniem dzialki. Szukam projektu niewielkiego domku, okolo 100m2 powierzchni uzytkowej z duzym garazem. Wpadl mi w oko projekt HG-Atelier:http://www.hgatelier.com.pl/m1/index.htmlPo rozmowie ze znajomym, stwierdzil ze domek fajny ale dach bedzie BARDZO DROGI. Ja osobiscie nie znam sie na budowlance, wiec bede bardzo wdzieczny za kazda uwage na temat tego projektu. Jakie moga byc przyblizone koszty budowy tego domu w stanu surowym zamknietym? ...z wyszczegolnieniem na koszt robocizny + materialów. Pozdrawiam:pavel woj. malopolskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppgg1 23.07.2006 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Nikt mi nie odpisze? Dolacze jeszcze jedno zapytanie przy okazji:...co oznacza "Strop gęstożebrowy TERIVA 24 cm".To chodzi o strop na parterze, tzn ze nie "leje" sie plyty?....czy o strop na poddaszu? Przepraszam za lamerskiepytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
urobert 26.07.2006 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Witaj Pavlo, no tez jestem niepocieszony ze nikt mi nie odpisal (post ponizej) Mysle o budowie podobnego domu jesli chodzi o powierzchnie, tzn do 100m2 pow. uzytk. Przejrzalem chyba z kilkaset projektow w takiej powierzchni i moge powiedziec ze w porownaniu do innych Twoj projekt ma o wiele wieksza kubature i powierzchnie zabudowy co mysle ma wplyw na koszty, rowniez dachu (ja tam licze ze bedzie 2000 za m2). Szkoda ze ta duza sypialnia nad garazem jest od strony polnocnej. To miejsce lazienki. I ten hall na gorze, ponad 15 m2 liczac po podlogach; ja tez lubie przestrzen, ale moze niekoniecznie w hallu na poddaszu. Ja szukam czegos z dodatkowym malym pokojem na dole dla starszej osoby, dla ktorej schody to zbedna przyjemnosc i z mozliwoscia zrobienia drugiego wejscia z ogrodu przez pomieszczenie gosp. (z obecnej praktyki widze duza sensownosc drugiego wejscia z ogrodu). Czesc forumowiczow by napisala ze kuchnia od ogrodu to nieporozumienie bo tam sie spedza duzo czasu w ciagu dnia i powinna byc z widokiem na wejscie do domu bo kontrola lepsza itd. Ja tam mysle, ze dom jest dla wlascicieli i wlasnie dobrze, ze widac z kuchni ladny ogrod i fajnie bedzie wyjsc bezp. z kuchni na taras i zjesc cokolwiek. A jak ktos bedzie chcial wejsc ze zlymi zamiarami to i tak to zrobi. Powodzenia Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts