Kebuz 23.07.2006 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Witam.Mamy problem i szukamy opini.Dwóch robotników, zaznaczam solidnych robiło płyty kartonowo-gipsowe wszystko było ok, robota zrobiona(mało pili), mieliśmy ich odebrać wieczorem po skończonej robocie i się rozliczyć. Podjeżdżamy na działkę,a tu sąsiad z żoną i naszymi robotnikami siedzą u siebie na tarasie i piją sobie driny, bawią się wyśmienicie. Notabene panowie nie pozwolili się odwieźć, a przecież po nich przyjechaliśmy.Sąsiad uchodzi za osobę wścibską i nie utrzymujemy z nimi kontaków, oprócz Dzień Dobry i Do Widzenia. Co zrobić w tej sytuacji:a). opieprzyć robotników,b). nie brać ich więcej na robotę,c). zwrócić uwagę sąsiadowi.Prosimy o podpowiedź bo niewiemy co mamy zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeja 23.07.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 A ci robotnicy to jakieś małe dzieci? Nie chcieli aby ich odwozić to ich sprawa, mogli tylko dać znać że transport jest niepotrzebny. A jak się nie chcieli rozliczyć to jeszcze lepiej. Teraz niech oni szukają Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.07.2006 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 jak to "ukradli" to ze siedzieli i pili "driny" to od razu ... "ukradli" no wiesz co... a wogole wy to jak rodzice wzgledem krnabrnych dzici - dobrze sie bawili na imprezie a tu "starzy" przyjechali i do domu karza wracac ja to myslalam czytajac tytul ze podkupili i robotnicy zostawili was z zaczeta robota i robia u sasiadow - to by byl niefart a tak...bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 23.07.2006 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Kebuz ale masz problem daj spokuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kebuz 23.07.2006 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Dobra chyba wyluzuję, świat jest taki piękny!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 23.07.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Byłeś ich pracodawcą a nie właścicielem.Ze szczególnym akcentem na słowo "BYŁEŚ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 23.07.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Co zrobisz jak nie wroca ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 23.07.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Upał dzisiaj straszny, polecam chodzenie w nakryciu głowy, Jak nie pomaga - można zanurzyć głowę w zimnej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 23.07.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 ja byłem jeszcze lepszy, bo przeczytałem: sąsiedzi okradli robotników..... sensacyjny normalnie tytuł upał, panie i panowie, upał..... pozdrawiam sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 23.07.2006 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Witam. Mamy problem i szukamy opini. Dwóch robotników, zaznaczam solidnych robiło płyty kartonowo-gipsowe wszystko było ok, robota zrobiona(mało pili), mieliśmy ich odebrać wieczorem po skończonej robocie i się rozliczyć. Podjeżdżamy na działkę,a tu sąsiad z żoną i naszymi robotnikami siedzą u siebie na tarasie i piją sobie driny, bawią się wyśmienicie. Notabene panowie nie pozwolili się odwieźć, a przecież po nich przyjechaliśmy. Sąsiad uchodzi za osobę wścibską i nie utrzymujemy z nimi kontaków, oprócz Dzień Dobry i Do Widzenia. Co zrobić w tej sytuacji: a). opieprzyć robotników, b). nie brać ich więcej na robotę, c). zwrócić uwagę sąsiadowi. Prosimy o podpowiedź bo niewiemy co mamy zrobić. hehe to chyba czyn nieuczciwej knkurencji z tego co pamietam.. tzn. przynajmniej samo zachęcanie pracowników by zaprzesatli pracy u swojego pracodawcy... zawsze mnie to starsznie śmieszy... w ogóle cala ta ustawa dziwnie poprawia mi humor... [jednak ona ma zdaje sie zastosowanie jedynie do przedsiebioroów... ] no a poza tym to świnstwo... ale co zrobić... takie zycie ad b) nie brać ad) a i c) może szkoda czasu na rozmowe z nimi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 23.07.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 ja to myslalam czytajac tytul ze podkupili i robotnicy zostawili was z zaczeta robota i robia u sasiadow - to by byl niefart a tak...bez przesady ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 23.07.2006 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 przynajmniej samo zachęcanie pracowników by zaprzesatli pracy u swojego pracodawcy... A gdzieś jest napisane, że do takiego czynu doszło??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 23.07.2006 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 wogole wychodzi na to ze macie fajnych sasiadow - jak na drinka na tarasie zapraszaja nawet robotnikow ja bym sie tam na waszym miejscu z nimi postarala zaprzyjaznic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.07.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Może to taki podstęp żeby po drinkach wydobyć od robotników info że nie pracują legalnie na umowę A za pare dni wpadnie do Ciebie brygada Rutkowski+ Polish Poilce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 23.07.2006 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 A za pare dni wpadnie do Ciebie brygada Rutkowski Wątpię... Wiadomości nie śledzisz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.07.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Za śledzenia to tylko ... żonę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 23.07.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 http://wiadomosci.onet.pl/1360300,135,item.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moniga 23.07.2006 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 Buahahahaaaaa....... super post nałap kretów ...i wywal im je za płot .....odechce im sie "KRAŚĆ " cudzych robotnikow-niewolników Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 23.07.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 A może by tak ze strzelbą do nich ... jak Pawlak bwojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 23.07.2006 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 a ja zrozumialem ze Wasi sasiedzi weszli Wam na dzialke i ukradli wam robotnikow by nastepnie ich zmusic do pracy u siebie [takie wspolczesne niewolnictwo] byloby to calkiem normalne bo znalezienie kogos solidnego i niepijacego do pracy graniczy z cudem - tak wiec kradziez dobrych robotnikow to jedyne wyjscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts