Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Sąsiedzi ukradli robotników

Recommended Posts

Witam! dzięki za opinie i faktycznie sąsiedzi chcą wszystko wiedzieć, skąd, po co, na co za ile i jak(czyli za co buduje), zakończyliśmy rozmowy na etapie fundamentów i od tamtej pory cisza.W końcu dorwał ludzi wylewnych (robotników), którzy mnie dobrze znają i mógł się od nich dużo dowiedzieć.Co do robotników to skąd mieli wiedzieć jakie są stosunki sąsiedzkie, a sąsiad trochę nie poważny zapraszając obcych ludzi do domu.

KTO MAŁO WIE TEN DOBRZE SPI :evil: .......... nie mow nic robotnikom oprocz tego co im potrzebne do pracy ..........wspolczuje :cry: .....dobry sasiad ..to 51% sukcesu na miłe zamieszkanie i pożniejszy spokoj domowy :lol: .....rozgłoś ze na wszystko wziołes gigantyczny kredyt .....i nie daj poznać ze Ci sie wiedzie lepiej niż jemu .....niestety takie zawistne czasy .... sąsiad widocznie "równa w dół "

....WWO "DAMY RADE" polecam piosenke ...

a sąsiad trochę nie poważny zapraszając obcych ludzi do domu.

To jego problem :lol:

A jeśli robotnicy zrobili co trzeba... to niech pracują dalej, jeśli jesteś zadowolony z ich pracy, a przy okazji odpada Ci problem ewentualnego poczestunku, odwożenia itp

a propos plotek... przynajmniej wiesz z jakiego źródła :lol:

przynajmniej samo zachęcanie pracowników by zaprzesatli pracy u swojego pracodawcy...

A gdzieś jest napisane, że do takiego czynu doszło???

no rozumiem, ze oni siedizeli na tym tarasie kiedy mieli pracować

i dotali nawet alkohol od sasiadów

ta ustawa dotyczy jednak z tego co pamietam dzialanie na szkode przedsiebiorcy[/b]

ta ustawa dotyczy jednak z tego co pamietam dzialanie na szkode przedsiebiorcy[/b]

a ja zrozumialam ze to juz po pracy jak mieli zostac odwiezieni przez "wlasciciela" :wink:

przynajmniej samo zachęcanie pracowników by zaprzesatli pracy u swojego pracodawcy...

A gdzieś jest napisane, że do takiego czynu doszło???

co najwyżej można posądzić o przywłaszczenie przez sąsiadów

ale nie kradzież

a tak poza tym to oczywiste że trzeba ich było zamknąć na klucz

ale to już ograniczenie wolności

może jakieś kolczugi elektroniczne ze strefowaniem porażenia prądem

poza granicą działki...

ale to chyba drogi sprzęt

więc może należy się ograniczyć wyłącznie do wielkiej awantury łącznie z obcięciem wsyztskich gałęzi sąsiada wsytających na twoją działkę

cóż

sprawa wymaga głębszego zastanowienia - wcale nie jest błaha

dobrze :wink:

tak w grupie to moze nawet ...raźniej ? :wink: :D

to czekamy na termin i adres działeczki ...

i robimy zlocik tarasikowy

jeno szybko ... bo słonko ucieknie

a i sąsiedzi za dużo upędzą i nie uciągniemy

już sobie szyję jezzikowe ogrodniczki ...

i specjalnie koszulę flanelkę w kratę przyprasuję

A mnie sąsiad podpieprzył Kominiarza!!!!!

Kurcze chłopak nie miał drugiego do kieliszka i jak przyjechałem (fakt moja wina trochę się spóźniłem) to już drugą flaszkę kończyli ale dobrze się skończyło i kominiarza odzyskałem tylko rękę musiałem mu przytrzymać przy autografie na protokole he he :lol: :lol: :lol:

Kebuz

a ja Cie rozumiem ...

u mnie jest podobnie - sasiad gaduła straszna i wścibska jak cholera a dodatkowo ma 1000 porad na każdą okazje (większość to bzdury :evil: :evil: ) ... ile sam chce to mu mówię, ale ekipy od początku każdej pracy mają kategoryczny zakaz gadania z nim o czymkolwiek poza pogodą ... nie wspominając o wpuszczaniu kogokolwiek na teren budowy :evil: :evil: :evil:

jakbym się dowiedział że ów zakaz łamia tobym miły i grzeczny nie był ... i nie ma tu znaczenia czy przed czy po robocie ... bo przecież wiadomo że o kursach akcji spólek informatycznych na GPW nie gadają ... :wink:

Kurcze chłopak nie miał drugiego do kieliszka i jak przyjechałem (fakt moja wina trochę się spóźniłem) to już drugą flaszkę kończyli ale dobrze się skończyło i kominiarza odzyskałem tylko rękę musiałem mu przytrzymać przy autografie na protokole he he :lol: :lol: :lol:

to by znaczyło że nie tyle podpieprzył co go zlekka "urobił" dla Ciebie... kto wie może na trzeźwo by się czepiał :lol: :lol: :lol: :lol: wisisz sąsiadowi wino za to conajmniej za 5 zł :roll: :wink:

to by znaczyło że nie tyle podpieprzył co go zlekka "urobił" dla Ciebie... kto wie może na trzeźwo by się czepiał :lol: :lol: :lol: :lol: wisisz sąsiadowi wino za to conajmniej za 5 zł :roll: :wink:

taaaa. .. on takich za 5 zetełów nie pija ale zwiskowaliśmy zyski bo z sąsiadem trzeba dobrze żyć :lol: