Dave 20.03.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Czym najlepiej zmyc farbe emulsyjna do wnetrz z okien drewnianych ? Albo z innych powierzchni - paneli, parkietu, mebli, PCV... D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2003 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Świeżą - wodą, zaschniętą najłatwiej zdrapać, z tym, że należy uważać aby nie porysować powierzchni. Możesz cierpliwie zmywać mokrą ściereczką, po jakims czasie nawet zaschnięta farba rozpuści się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dave 20.03.2003 14:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 A mi wlasnie chodzi o zaschnieta... Najgorsza jest ta ktora wchodzi w pory drewna mahoniowego ( na oknach). I co z tego ze ramy byly oklejone tasma. Zawsze znajda sie miejsca gdzie farba podejdzie pod tasme. Sama woda to za malo a rozpuszczalnik moze zniszczyc lakier na oknie. Moze jakies srodki do mycia - Ludwik, szare mydlo albo cos innego ? Moze ktos to wypraktykowal u siebie ? Nie wierze ze nie byliscie zmuszeni do czyszczenia okien drewnianych z farby emulsyjnej... D. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 20.03.2003 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Ja czyściłam, własnie wodą i..... świętą cierpliwością Taśmy ochronne nalezy zciągać od razu po pomalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zedgrajewo 21.03.2003 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Woda z octem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wroclawiak 26.09.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2010 podbijam! czym doczyścić pochlapane farbą emulsyjną panele po 2 dniach po malowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chiromancja 27.09.2010 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2010 Woda z octem!Święta prawda. Dodałbym, że wodę można podgrzać, pokryć plamę wodą i w jakiś sposób zabezpieczyć by nie wyschła przez około 15 minut Na przykład co chwilę ponawiaj/ wiem żmudne/ lub przymocuj folię. Po jej zerwaniu farba powinna z pomocą plastikowej szpachelki dać sie usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts