ja14 07.10.2006 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 07.10.2006 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 I jeszcze jedno. http://images1.fotosik.pl/202/f5c0090807e09ffa.jpg' alt='f5c0090807e09ffa.jpg'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 07.10.2006 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Jesteś wielka! Dzięki. Coraz poważniej zastanawiam się czy się tam do Was nie wybrać. Dobrze byłoby obejrzeć ten domek przed wybudowaniem własnego. Nie ma tam jakiś namiarów na dewelopera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 07.10.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Namiary http://www.lokum.gda.pl/kwiatowadolina/index.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 07.10.2006 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2006 Jeszcze raz dzięki. Niestety chyba "mój" już sprzedany bo nie ma go w wykazie A chciałem udawać kupującego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasi 24.10.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Zagłosowałam na TAK i mam pytanie Te 100tys to do jakiego stanu? Jestem żywo zainteresowana Twoim dziennikiem, gdyż ja mam domek netto 96m2 o podobnej bryle i ciekawa jestem czy wyjdzie nam podobnie z kosztami... Do zimy chcemy zadaszyć pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 24.10.2006 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Do takiego stanu w jakim kupuje się nowe mieszkanie. Pisałem o tym na początku dziennika.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 25.10.2006 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 No i co z tą oczyszcalniąbardzo interesuje mnie ten tematJa mam w pozwoleniu szambo a będę chciała oszyszczalnięRobili ci problemy w gminie, czy doszły jakieś dodatkowe kosztyI co z tą firmą?Wiem że dużo pytań ale jak dopadłam specjalistę to chcę wykorzystać na maxaPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 25.10.2006 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Gmina nie zgłosiła sprzeciwu co oznacza (chyba?), że mogę montować oczyszczalnię. Jeszcze tego nie robię ponieważ nie skończyłem fundamentów i nie mogę teraz rozgrzebać działki bo mi się gruszka z betonem zakopie. Jak będę dalej działał to na pewno napiszę o tym w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotki 26.10.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 ja o ten prad zapytam, do jakiego momentu da sie prowadzic budowe bez pradu bo mam zamiar zaczynac na wiosne a prad ma byc we wrzesniu i ne wiem czy sie spieszyc czy dac sobie jeszcze troszke czasu na ogrodzenia i takie tam pierdolki. a co do robotnikow to pewno wrocą jak im sie fucha skonczy bo te dobrze platne to z reguly krotkoterminowe Pozdrawiam Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 26.10.2006 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Bez prądu do poziomu zero dociągniesz bez wielkich problemów. Choć to trochę zależy od technologi. Gdy ściana fundamentowa jest murowana z bloczków to siłą rzeczy trzeba mieć prąd do betoniarki. U mnie ściany fundamentowe będą wylewane z gruszki. Tak jest zresztą taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizers 26.10.2006 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 witam od kilku tygodni śledzę twój dziennik i musze przyznać że jestem pełen podziwu .Postawiłeś wysoko poprzeczkę ale uważam że powinno ci sie udać (dlatego zagłosowałem na TAK) Ja chciałem zacząć budowę w 2004 roku (teraz załuję że nie tego nie zrobiłem ,przynajmniej było by taniej) ale jakoś nie wyszło ,potem urodziła mi sie córeczka i tak zleciało do tej pory. Znów mnie naszło. (chyba mam juz dość mieszkania w bloku) Chciałbym wybudować coś małego i w miarę taniego dlatego zainteresował mnie twój dziennik który bedę śledził.Wiem że kwota 100 tyś to przy obecnych cenach wydaje sie mało.Ale ja sobie tak myslę ze po co płacić za robociznę jak dużo można zrobić samemu.Przecież nie musze mieć marmurów w domu ..... wybuduje taki na jaki mnie stać. Życzę powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 27.10.2006 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 Jeżeli nie boisz się pracy fizycznej to na pewno Ci się uda. Ja Tobie też życzę powodzenia w spełnianiu marzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 28.10.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 Zagłosowałem na TAK, bo mnie się uda za niewiele więcej - przy czym mój domek ma 2x80 m po obrysie, wyszło do tej pory ciutek ponad stówę. Dom zamknięty, ocieplony, praktycznie z wylewkami i tynkami wew (zakupiony materiał i częściowo opłacona robocizna), instalacjami itd, bez oczyszczalni (+3 tys), schodów (zapłacona połowa z 7 tys.) i malowania (to z przyjemnością zrobię sam ). Najważniejsze to nie robić pozornych oszczędności i nie szaleć na głupoty, które potem i tak mają drugorzędowe znaczenie. Zwłaszcza wykończeniówka potrafi zeżreć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dizers 28.10.2006 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2006 cyt: "A teraz anegdota. Zadzwoniłem do firmy ogłaszającej się w gazecie z pytaniem ile by wzieli za zaszalowanie tych ścian (ok 24m2). Miły pan zaproponował 2000 by po chwili łaskawie opuścić na 1500 zł. Nie skorzystałem. Przy takich stawkach to i 200 tyś zł by nie wystarczyło" 84zł od metra ? w tanszej wersji 63zł ? co to firma dla idiotów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krotki 03.11.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2006 a ja mam prozbe o zdjecia tych szalunkow i ewentualnie wymiary fundamentow, bo zastanawiam sie do jakiej wysokosci mozna bezpiecznie stosowac deskowania wlasnej roboty no i z jakich desek.I jeszcze pytanko wylewasz wszystko w calosci, czy etapami np najpierw jedna polowa a potam druga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 04.11.2006 13:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Moją połówkę bliźniaka wylewam na raz. To tylko około 40 mb ściany fundamentowej o wysokości 60 cm i grubości śrenio 20 cm = 4,5 m3 betonu. Mniej nie opłaca się wozić bo kurs gruszki kosztuje tyle samo niezależnie od ilości betonu. Deski calówki (ok 2,5 cm grubości). Zdjęcia chwilowo nie dam rady zrobić bo u nas trochę (15 cm ) zasypało śniegiem. Z tego samego powodu wylewanie przełożyłem na przyszły tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yogi66 05.11.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 To tylko około 40 mb ściany fundamentowej o wysokości 60 cm i grubości śrenio 20 cm = 4,5 m3 betonu 0,6mx0,2mx40m=4,8m Czy wszystko zaokrąglasz w dół? Radzę zakupić 5m. Z pewnością nie zmarnuje się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 05.11.2006 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 To tylko około 40 mb ściany fundamentowej o wysokości 60 cm i grubości śrenio 20 cm = 4,5 m3 betonu 0,6mx0,2mx40m=4,8m Czy wszystko zaokrąglasz w dół? Radzę zakupić 5m. Z pewnością nie zmarnuje się. No nie wiem. Łatwiej mi dorzucić do betonu 0,3 m3 kamieni niż zastanawiać się gdzie zapaskudzić działkę zbędnym 0,2 m3 betonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 05.11.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Wylejesz sobie chodniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts