EWAF 06.11.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 my mamy wybudowanego Smukłego C04 w okolicach Krakowa za 220zł TYS: ściany, okna, dach, ocieplony, wytynkowany, pomalowany w środku, kuchnia gotowa wyposażona (planuję tylko jeszcze zmywarkę - ale wprowadzamy się w styczniu i wtedy ją zakupię - po co ma rdzewieć?), podłogi położone, łazienki wyposażone (planuje jeszcze tylko 2tyś na szafki bo reszta jest). Co jeszcze ? Pewno przydałoby się ze 100tys albo więcej na meble - gdybym chciała umeblować na raz i na kilka lat - ale mnie to nie bawi. Cała przyjemność przede mną. Cos swojego juz mamy i na razie starczy. Przede wszystkim wiem, że jakbyśmy nie musieli płacić za robociznę i poprawianie fuszerek to dom kosztowałby nas o te ok. 100tys mniej. No ale my mamy raczej lewe rączki i brak czasu. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 06.11.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 EWAF, oczywiście miało być 220 tys zł, a nie 220zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 06.11.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 06.11.2008 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWAF 06.11.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 06.11.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 my mamy wybudowanego Smukłego C04 w okolicach Krakowa za 220zł TYS: ściany, okna, dach, ocieplony, wytynkowany, pomalowany w środku, kuchnia gotowa wyposażona (planuję tylko jeszcze zmywarkę - ale wprowadzamy się w styczniu i wtedy ją zakupię - po co ma rdzewieć?), podłogi położone, łazienki wyposażone (planuje jeszcze tylko 2tyś na szafki bo reszta jest). ..... Wynik godny podziwu...ja już wiem, że w moim przypadku nierealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pitu-pitu 06.11.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2008 "Dzisiaj podpisałem umowę o przyłączenie prądu. Koszt 1580 zł (12 KW). Do podziału na 2. W umowie piszą, że mają 3 miesiące na podłączenie ale w praktyce trwa to podobno około miesiąca. " Znaczy, że masz po 6kW na każdy dom ? Kto się zgodził na takie warunki ? Macie wspólny licznik i zabezpieczenie z sasiadem ? To musicie mieć jedną umowę . Kto tu pisze bzdury... Budujemy taki sam dom..i mam mieć właśnie tak.. główny licznik u rodziców a u nas pod-licznik (jakos tak) ..umowa jest jedna.. nikt nie robił problemu nie wiem jaką sumą się u nas skończy, ale na dzień dzisiejszy zostało wydane około 75 tysięcy na 1 połówkę.. (mamy już kupioną dachówkę) co do dyskusji o oknach.. ta sama ilość.. okna dzielone (ze słupkiem) - oknoplast 5komorowy itd. wycena z montażem i taransportem - 5180,- na 1 połówkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 15.11.2008 01:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] Witam! Podziwiam Twoją determinacje, aby zbudować dom za określoną kwotę - nam się to nie udało ... choć wiele rzeczy robimy sami. M.in. kładziemy sami płyty g-k i korzystaliśmy z poradnika Lafarge http://www.lafarge.pl/wps/portal/!ut/p/kcxml/04_Sj9SPykssy0xPLMnMz0vM0Y_QjzKLN4p39gDJmMUbxhub6kciixjEO8IFgvS99X098nNT9QP0C3JDI8odHRUBBV6lPw!!/delta/base64xml/L3dJdyEvd0ZNQUFzQUMvNElVRS82XzJfSkQ! może na tej stronie je znajdziesz. Ja sobie skompletowałam taki zestaw na ulotkach, w Obi bodajże. A poza tym , kiedyś z muratorem była dołączona płytka instruktażowa w/w firmy i tak nawet całkiem sensownie pokazywali co i jak. Pozdrawiam. nitro http://forum.muratordom.pl/uzytkownik31105.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 15.11.2008 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Dzięki za link. Widziałem już ten poradnik. Natomiast nigdzie nie mogę znaleźć jak orusztować połączenie połaci z bokiem lukarny:http://img231.imageshack.us/img231/8027/dscn99431jq6.th.jpghttp://img231.imageshack.us/images/thpix.gifGdybyś coś wiedział - daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plamiak 16.11.2008 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Zobacz może tohttp://www.rigips.pl/strony/biblioteka/03_etapy_zabudowy/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 16.11.2008 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Przeglądałem. Tak jak we wszystkich poradnikach takich szczególnych przypadków nie objaśniają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrbasia 06.01.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Przeglądałem. Tak jak we wszystkich poradnikach takich szczególnych przypadków nie objaśniają. Czytam te śmieszne pełne zawistności komentarze i śmiać mnie się chce. Po co Wy wszyscy tak zawziecie walczycie co ile kosztowało, to jest sprawa inwestora czy uda jemu się zbudować dom za 100 tys. a jeżeli nie to jego problem a nie Wasz. Polacy to naprawde ciekawy naród co najmniej jak psy ogrodnika he he . Ludzie opanujcie się!!!! Życze aby się udało obojętnie w jaki sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MRS.CONSTR. 14.01.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 Zapisuje sie do klubu trzymajacych kciuki i licze ze ci sie uda-bo wowczas bedzie nadzieja ze mnie rowniez sie uda. Od dzisiaj sledze twoj dziennik i goraca kibicuje Mozesz napisac gdzie zamowiles okna? Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 15.01.2009 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Za kciuki dziekuje, zapraszam do wziecia udzialu w ankiecie, okna kupilem w kcmb w Kielcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 19.01.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2009 Jestem na identycznym etapie z pracami nad podwieszanym sufitem poddasza(z tym że mam już otynkowane ściany ). Z tym nieszczęsnym układem rusztu na jaskółce mam ten sam problem. Mam prośbę, zrób prosze zdjęcie-zbliżenie albo narysuj jak rozwiązałeś sprawę połaczenia na kancie jaskółki . Myślałem o tym żeby po prostu nasunąnć od boku na te trzy profile (60-tki) jeden profil przyścienny i może trochę by się ta konstrukcja usztywniła (tylko nie wiem jak miałbym ten pr. przyścienny do nich przymocować-czy samo nasunięcie wystarczy ?) . Poza tym nie wiem czy wtedy dało by się to wszystko jakoś połączyć z konstrukcją boczną jaskółki. Mam też jedną uwagę, zdecydowanie nie jest dobrym pomysłem przykręcanie plyt GK przed tynkowaniem ścian (duża wilgoć, dylatacje, większa precyzja tynkarzy).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 20.01.2009 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Jak bede na budowie to zrobie zblizeniaa na razie sprobuje opisac.Na poczatek skrecilem pchelkami 2 profile przyscienne ze soba. Na przekroju tak jakby skrecic ze soba litery UC. Litera U symbolizuje profil przyscienny, w ktory od gory wchodza profile glowne (CD) rownolegle do sciany jaskolki. Litera C symbolizuje profil przyscienny , ktory jest nasuniety na profile glowne tworzace plaszczyzne skosu jaskolki. Mam nadzieje, ze zrozumiales ten opis. Oczywiscie profile glowne zamocowane sa ES-ami do krokwi i sciany bocznej jaskolki. Calosc wyszla na tyle sztywna, ze nie mocowalem profili przysciennych do CD-ekow ale slyszalem ze mozna to zrobic za pomoca nitow (chodzi o to zeby nie wystawaly glowki wkretow). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZŁoty Róg 20.01.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 hello.Wielkie dzięki za szczegółowy opis. Szczerze mówiąc długo rozgryzałem to Twoje zdjęcie ale na takie rozwiązanie "UC" bym nie wpadł.Na szczęście przed samym wyjściem do domu zaglądnąłem na forum, bo akurat dzisiaj przyszedł czas na obróbkę jaskółki i miałbym niezły zgryz. Wielkie dzięki za szybka pomoc, a zdjęć już nie musisz robić.Pozdrawiam i jadę walczyć z moimi profilami i płaszczyzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja14 20.01.2009 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Ciesze sie, ze moglem pomoc. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 22.01.2009 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2009 [wpis przeniesiony z "dziennika"] ale fajnie ze jestes optymistycznie nastawiony ja też tak sie nastawiam i mam nadzieje ze nam sie uda,no i powodzenia w dalszej budowie http://forum.muratordom.pl/uzytkownik84703.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 27.01.2009 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2009 Podziwiam podziwiam podziwiam. My - SSO i juz ok 130 tys. Sam dach ponad 30 tys. WOW. Gratulacje. Ja nie wierze. Dachowka z GASIORAMI za 2,6tys??? Drewno za 3,6tys??? Chlopie, w Chinach kupowales? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts