Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Wakacje dla singla

Recommended Posts

Ja kiedyś mialam taką sytuację,że z koleżanką wybierałyśy się na Majorkę i ona w ostatniej chwili zrezygnowala a ja mialam już wszystko opłacone i byłam wściekła jak mops ale pojechalam.Dwa dni to koszmar samej przy basenie w pokoju itp. ale jak towarzystwo się już skumało( a do nieśmialych nie należe) to powiem,że byly to moje najlepsze wakacje jak do tej pory(ach gdzie te czasy.... :( )Takze jechac tylko tam gdzie duzo ludzi...

hejo

nio ja jestem singlem, kilka dni temu wyjechałam nad morze nasze Bałtyk :wink:

Pojechalam w "ciemno" bez rezerwacji pokoju, oto moje spostrzeżenia:

- bardzo trudno znaleźć pokój 1-os (szczegolnie w środku sezonu turystycznego), patrzą sie na ciebie jak na tredowatą :evil:

- jak juz w koncu znalazłam "dwójkę" to musiałam równiez zaplacic jak za dwójkę :evil:

- kiedys bylam sama w górach, pani "parkingowa" u podnóża górki pokiwała głową z ubolewaniem: "ojej pani sama na górę wchodzi??" (Nie byly to Rysy, ani Everest)

czasami mam wrażenie ze w naszym pieknym kraju nie ma miejsca dla singli, osób niepełnosprawnych i osob o odmiennej orientacji seksualnej :evil:

niektorym "normalnym" znajomym nawet sie nie przyznaje do swoich solowych wojaży, ba zaraz slysze slowa współczucia i ubolewania :evil:

mimo wszystko

zycze fajnych solowych wakacji :D

a ja zycze sobie zeby bylo wiecej takich osob ja Ty :wink: - wyluzowanych , cieszacych sie zyciem i majacych w nosku to ze ludzie dziwuja :wink:

ps. ja to taka "slomiana " singielka - ale jak ktos niezorientowany w temacie i obcy to mysli ze jak najbardziej - i zawsze ale to zawsze zawsze na jakis wyjazdach to mnie chca swatac :evil: :evil: :evil:

w 99% z jakims lokalnym głupkiem i pierdołą co ani be ani me :lol: :roll: (bo widac tylko taki im sie ostał ) :lol: (ewentualnie starcem-wdowcem z czworka dzieci)

wiec czesto jezdze z kolezankami (albow wiekszej grupie znajomych ) na szczescie mam takie kol. ze dla nich mily wyjazd moze byc w innym gronie niz tylko ona i ten ich Facet jako bostwo na niebosklonie oraz Pan i Wladca :wink: :lol:

Agula, ja dotąd zawsze jeździłam sama. Zazwyczaj były to żagle. Też się dziwili, że sama jadę. Po górach też często przechadzałam się sama. Zdarzało się, że już przy najbliższej chatce czy schronisku znajdywałam sympatycznych ludzi. Zresztą na takich wakacjach zawsze mnóstwo fajnych osób poznawałam. I przyznaję, ze częstokroć słyszałam "a to chłopak cie tak puszcza?". A ja zatwardziałą singielką byłam.

Napisałam tego posta, bo może znacie właśnie adresy biur czy kwater gdzie singiel może bez dodatkowych opłat korzystać z oferty. A może jakiś ciekawy pomysł na wakacje? Ten Zielonokiej ze spa jest super, ale drogi chyba niestety i nie jestem pewna czy tam też za pojedyńcze pokoje nie trzeba by dopłacać.

A swatanie z lokalnym głupkiem - skąd ja to znam :lol:

B na b :wink:

w SPA na pewno sa pokoje pojedyncze :wink: bo sporo kobitek samych jezdzi (bez "ogonow" w postaci mezow, kochankow, chlopakow itp ) :wink:

ale koszty sa - ja tak slyszalam ze ok 2000- 2500 tys za mniej wiecej 14 dni :-? to sporo bo za te kase mozna miec juz wycieczke do egiptu czy Tunezjii :-? (pokoj to ok 240 zl /doba)

mozna przejrzec forum o spa

http://www.forum.spa-prestige.pl/

ew. wyszukiwarka

http://www.spahotele.pl/

ja mam ochote ale... za taka kase to chyba wole pozwiedzac cos :wink:

b na b - ale przecież żagle to się chyba nie da w pojedynkę? Jak to większe od optymista to do żeglowania dwie osoby potrzebne (oczywiście pomijam kita i windserfing - ale to nie żeglowanie jeno serfowanie jest ;-) ).

Co do Spa - to jest to raczej na krótko - tak do tygodnia - jak się ma krótki urlop a chce szybko się zregenerować. Ale może to tylko mi się tak wydaje ?

Wiesz, jak byłem singlem, to plecak+namiocik+auto-stop. Ale z całym szacunkiem - samotnej dziewczynie w niektórych krajach nie polecam. Tym niemniej jazda pod namiot samemu (nie musi być stopem) to jest chyba niezły sposób na wakacje - tani, zabawny, ludzi się poznaje - a że namioty to co najmniej dwójki - mozna wyjechać singlem a wrócić już tak bardziej sparowanie ...