krzysztofh 20.03.2003 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Co sądzicie o wywierceniu studni głębinowej wewnątrz domu, tzn. w obrysie pomieszczenia gospodarczego (kotłownia)?Działka jest mała i wybudowanie studni poza obrysem domu, zachowując wymagane przepisami odległości od granicy działki oraz szamba powodują, że powinno sie ją zrobić w najbardziej reprezentacyjnej części trawnika przez schodami na taras.Wg mnie odpada problem z niebezpieczeństwem jej ukradzenia, krótszy odcinek rury zasilającej, brak problemów z zamarzaniem.Jakie są wasze opinie i doświadczenia w tym zakresie?Jak jest w praktyce z odbiorami takiej studni - czy ktoś to sprawdza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyza 20.03.2003 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Jak kiedyś chcieliśmy budować studnię, co prawda nie głębinową, to pan, który szukał nam źródła powiedział, żeby odsunąć się od domu. Eksloatacja źródła może powodować "pracę" gruntu wokół źródła i może to mieć niekorzystny wpływ na budynek. Niestety nie pamiętam dokłądnie, bo było to dawno temu, a teraz mam już wodociąg. Pozdrwaiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 20.03.2003 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 On 2003-03-20 22:02, Pyza wrote: Jak kiedyś chcieliśmy budować studnię, co prawda nie głębinową, to pan, który szukał nam źródła powiedział, żeby odsunąć się od domu. Eksloatacja źródła może powodować "pracę" gruntu wokół źródła i może to mieć niekorzystny wpływ na budynek. Niestety nie pamiętam dokłądnie, bo było to dawno temu, a teraz mam już wodociąg. Pozdrwaiam serdecznie Widzisz jak to jest? dawno temu miales studnie, a teraz juz wodociag. Ciekawe czym nas zaskoczysz za kilka lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 20.03.2003 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Witam.Mam nadzieje, ze sie nie obraziles?Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts