SylwiaPo 24.07.2006 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Mamy działkę wejściem od zachodu. Mieliśmy już upatrzony fajny projekt niestety po wizycie u architekta okazało się że nam nie pasuje do działki. Czy ktoś z Państwa też ma taką działkę. Proszę o radę jakie jakie domki pasują na naszą działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek30022 24.07.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Ja mam od zachodu z lekkim odchyleniem na północ. Zbudowałem APS 55. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 24.07.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 My mamy podobnie jak Marek i bedziemy budowac Wspanialego z Muratora (wersja odwrocona). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zender 24.07.2006 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Mamy działkę wejściem od zachodu. Mieliśmy już upatrzony fajny projekt niestety po wizycie u architekta okazało się że nam nie pasuje do działki. Czy ktoś z Państwa też ma taką działkę. Proszę o radę jakie jakie domki pasują na naszą działkę. Ja rozniez mam wejscie od wschodu i przy tych upalach sie ciesze ze bede mial salon od wschodu moze warto sie zastanowic jeszcze raz Mysile ze rezygnacjia z jakiegos porjketu bo chce sie miec bardzo duzo slonica w domu to chyba tekie extrem troche. Czy nie waznijesze jest aby zamiast slonica bylo w nim swiatlo dzinne. To takie moje male wtracenie ,pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marud 25.07.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 ja też mam działkę (hm hm, właściwie to jeszcze nie mam, ciągle czekamy na decyzję w sprawie kredytu) z wjazdem od zachodu i nie uważam tego za problem a działkę za trudną . jak na razie jestem zdecydowana na "D83 Pod Lasem" Muratora (wersja lustrzana) - efekt (mam nadzieję) to taras, na którym słońce będzie od wschodu do zachodu a światła dziennego przez cały dzień powinno być pod dostatkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dakot 25.07.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Dlaczego piszesz trudna działka ?? Nie ma trudnych działek tylko brak oryginalnych pomysłów . Na każdej działce można urządzić wszystko tak, że bedzie super - tylko pomysły.Powodzenia w wymyślaniu nietuzinkowych rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPo 26.07.2006 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Bardzo dziękuję za odpowiedzi. A teraz przedstawięprojekt który chciałam wpasować na naszędziałkę z wejciem od zachodu http://www.dobredomy.pl/?id_project=91 Niestety zostałam ostro skrytykowana przez architekta. Dodatkowo powiem że chciam wstawić duże okna potrójne od strony południowej na cianie prostopadłej do wykuszu, ale to też nic nie pomogło. Projekt bubel i już A co Państwo o nim sšdzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 26.07.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 SylwiaPo ja bym budowala, tylko w odbiciu lustrzanym, wtedy na dole masz garaz po stronie polnocnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPo 26.07.2006 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 też tak mylałm ale jak zrobię lustro to wówczas ianę którš chcę obecnie dowietlić dużymi oknami i byłaby w obecnym układzie południowš tak jak garaz a jak zrobię lustrzanš wersję to ta ciana salonu z oknami też mi pojdzzie z garażem na północ. I nie wiem co lepsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPo 26.07.2006 08:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Ten Wspaniały to fajny domek, nawet bardzo.Ja chciałm rodek tak zaaranżować aby salon był łšczony z kuchniš. A co mylisz o rodku Protona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martasi 26.07.2006 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Sylwia, a dlaczego koniecznie chcesz doswietlac ten salon? Przeciez jest w nim podwojne okno balkonowe, 3 duze okna w wykuszu + okno na scianie z garazem no i z kuchennych okien tez bedziesz miala swiatlo w salonie. Ja tam bym juz nic dodatkowego tam nie robila, bo nie bedziesz miala scian tylko same okna Ten domek Proton bardzo ladny, ale my chcielismy cos bez balkonow (podrazaja) i koniecznie z lazienka przy naszej sypialni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SylwiaPo 26.07.2006 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Chciałam dodatkowe okna żeby był salon dowietlony od południa , bo wykusz to ciana wschodnia u mnie(słońce wieci tylko rano) a po południu słońca nie będzie. Architekt mówił że wiecej mamy w roku dni zimnych niż ciepłych i dlatego sugerował że najlepsze owietlenie salonu jest od strony południowo - zachodniej bo wówczas najwięcej sięz niego skorzysta. Oczywicie jeżeli się pracuje w godz od rana do ok 16. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts