Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Trudna działka- wejście od zachodu proszę o pomoc

Recommended Posts

Mamy działkę wejściem od zachodu. Mieliśmy już upatrzony fajny projekt niestety po wizycie u architekta okazało się że nam nie pasuje do działki. Czy ktoś z Państwa też ma taką działkę. Proszę o radę jakie jakie domki pasują na naszą działkę.

Ja rozniez mam wejscie od wschodu i przy tych upalach sie ciesze ze bede mial salon od wschodu :-) moze warto sie zastanowic jeszcze raz ;-)

Mysile ze rezygnacjia z jakiegos porjketu bo chce sie miec bardzo duzo slonica w domu to chyba tekie extrem troche. Czy nie waznijesze jest aby zamiast slonica bylo w nim swiatlo dzinne.

To takie moje male wtracenie ,pozdr

ja też mam działkę (hm hm, właściwie to jeszcze nie mam, ciągle czekamy na decyzję w sprawie kredytu) z wjazdem od zachodu i nie uważam tego za problem a działkę za trudną :o. jak na razie jestem zdecydowana na "D83 Pod Lasem" Muratora (wersja lustrzana) - efekt (mam nadzieję) to taras, na którym słońce będzie od wschodu do zachodu a światła dziennego przez cały dzień powinno być pod dostatkiem.

Bardzo dziękuję za odpowiedzi. A teraz przedstawięprojekt który chciałam wpasować na naszędziałkę z wejœciem od zachodu

http://www.dobredomy.pl/?id_project=91

Niestety zostałam ostro skrytykowana przez architekta. Dodatkowo powiem że chciam wstawić duże okna potrójne od strony południowej na œcianie prostopadłej do wykuszu, ale to też nic nie pomogło. Projekt bubel i już :( A co Państwo o nim sšdzicie

Sylwia, a dlaczego koniecznie chcesz doswietlac ten salon? Przeciez jest w nim podwojne okno balkonowe, 3 duze okna w wykuszu + okno na scianie z garazem no i z kuchennych okien tez bedziesz miala swiatlo w salonie. Ja tam bym juz nic dodatkowego tam nie robila, bo nie bedziesz miala scian tylko same okna :wink:

Ten domek Proton bardzo ladny, ale my chcielismy cos bez balkonow (podrazaja) i koniecznie z lazienka przy naszej sypialni.

Chciałam dodatkowe okna żeby był salon doœwietlony od południa , bo wykusz to œciana wschodnia u mnie(słońce œwieci tylko rano) a po południu słońca nie będzie. Architekt mówił że wiecej mamy w roku dni zimnych niż ciepłych i dlatego sugerował że najlepsze oœwietlenie salonu jest od strony południowo - zachodniej bo wówczas najwięcej sięz niego skorzysta. Oczywiœcie jeżeli się pracuje w godz od rana do ok 16.