mariusz_76 24.07.2006 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Witam serdecznie. Sasiad bedzie rozbudowywac swoje polowe blizniaka. Zeby uzyskac pozwolenie na rozbudowe jego architekt zaproponowal zebym podpisal nastepujaca umowe "dysponowania" moja nieruchomoscia. Minimalna powierzchnia dzialek na budowe w tej chwili to min 1000 m2. A sasiad ma okolo 500 i ja 500 (podzial sprzed obecnego planu zagospodarowania). Stad taka konstrukcja. Z dwoch dzialek po 500 - zrobic 1000m2. dostac powolenie na bud. i "sie rozejsc". Prosze poradzcie po co to wszystko (obejscie prawa) ? i czy nie ma tu jakich pulapek jesli chodzi o moja wlasnosc: ".......zawierają umowę, zgodnie z którą inwestor będzie uprawniony do dysponowania nieruchomością składającą się z wszystkich w/w działek przy ubieganiu się o pozwolenie na rozbudowę budynku jednorodzinnego bliźniaczego w części stanowiącej jego własność i na działce stanowiącej jego własność. Umowa dotyczy tylko i wyłącznie rozbudowy przewidzianej Projektem budowlanym wykonanym przez ... - projekt z ... r. Strony potwierdzają, że zapoznali się z Projektem rozbudowy i wyrażają zgodę na wykonanie inwestycji w zakresie przewidzianym w/w projektem oraz dają inwestorowi prawo do dysponowania działkami nr Ew. ………….. przy ubieganiu się o pozwolenie na budowę w/w inwestycji..." Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts