Gość 20.03.2003 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Proszę pomóżcie rozwiązać mój problem.Ostatnio naczytałam się w archwalnych egzemplarzach MURATORA o zagrożeniach wynikających z braku wentylacji poddasza i oczami wyobraźni widzę jak mója zbutwiała i przegniła więźba dachowa wali mi się na głowę pewnego dnia. Buduję dom parterowy z nieużytkowym poddaszem, pokryty gontem bitumicznym z dachem czterospadowym (wg projektu MURATORA D30) W projekcie niestety nie rozwiązano sprawy wentylacji poddasza poza enigmatycznym zdaniem "Kompletne systemy pokryć dachowych z elementami zapewniającymi odpowiednią wentylację połaci dachowej".Czy system pokryć dachowych gontu bitumicznego ma takie elementy? U mnie ich nie widzę. Podsufitkę mam wykonaną z drewna na pióro-wpust. Na szczęście jeszcze nie ociepliłam dachu od spodu więc jest dostęp . Jak w takim wypadku zwentylować poddasze, przecież nie zrobię dziur w dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 26.03.2003 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Dlaczego nikt nie wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.03.2003 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 bo reszta ma dachowki a tak serio poszukaj w poszukaj w prawym rogu:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2003 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 W dolnym czy w górnym rogu? To jakiś rebus? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.03.2003 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 verunia...z prawej strony masz szukaj...i tam własnie poszukaj:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 27.03.2003 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 w prawym górnym szukaj...wpisz poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 03.04.2003 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 No więc przeszukałam i nie znalazłam. Zrobię to tak: kratki nawiewne w podsufitce (trochę szpetnie ale cóż), jeden z dwóch kanałów wentylacyjnych do garażu wykorzystam do wywiewu na poddaszu. Nie wiem czy zadziała, ale to chyba lepsze niż szczelne zamknięcie poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 03.04.2003 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2003 verunia...niestety nie pomoge ja mam dachowki...i czesc tych dachowek to własnie sa wentylacyjne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts