Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szafa do zabudowy Komandor, Indeco czy .....?

Joanna_

Recommended Posts

Mam do zabudowania wnękę 280X290 na szafę w sypialni (prawdopodobnie czterodrzwiowa z rattanu w połączeniu z szybą) i zastanawiam się na firmą wykonujacą takie zabudowy. Prosze o porady i ewentualnie sugeste. Słyszałam również, że spokojnie można taką szafę wykonać samemu z materiałow dokładnie takich samych jak w/w firmy. A może ma ktoś ma namiary na firmę zajmującą się takimi rzeczami z okolic Katowic/ Tychów. Z góry dziekuję

Ja osobiście jestem w jeszcze mieszkaniu zadowolona z komandora, cenowo byli tansi od sentora (ten najdrożej) i indesitu i trafiłam na dobrych fachowców. Długo robili szafę 3-drzwiową, prawie cały dzień ale dokładnie. Natomiast ciocia trafiła na partaczy i ogólnie była niezadowolona z wykonania :roll: :roll:

http://republika.pl/blog_uw_3055088/3061913/tr/szafa.jpg

Zrobiłem szafę sam.Zamówiłem płyty laminowane na wymiar.Zmontowałem na kołki i klej.Trzy drzwi przesuwne na zestawie szyn.U góry daszek z oświetleniem.W środku półki i wieszaki na ubrania.Na środkowe drzwi przyjdzie wąskie lustro.Wym. 2m x 2,6m.Szafa jest samonośna,czyli ma podłogę i ściany.Większość firm robi bez podłogi , a zamiast ściany montują listwę do ściany budynku.Koszt ok.800,00zł Chyba tanio.Ale szukałem materiałów.Na przykład rura na ubrania kosztuje ok. 60zł. Ale wyglądała słabo więc kupiłem rurę na poręcze i zapłaciłem paręnaście złotych.Mam tańszą a mocniejszą :wink:

Ja osobiscie sam wykonalem szafe 3,8 x2,4 w technologi firmy Laguna z profilami z aluminium, taflami szkla mlecznego i plyta (ale wypelnienie mozna zrobic dowolne). Same drzwi (4 skrzydla) w firmie wykonujacej by kosztowaly ok 4 tys. pln, moj koszt wykonania wraz z srodkiem (dosc skomplikowanym, 4 szuflady na b.dobrych lozyskowanych rolkach, dobrej jakosci plyta na polki i przegrody, wieszaki itd) to ok. 1,6 tys. pln. Mozna sie pokusic, tymbardziej, ze wszystkie plyty na wymiar docieto mi w hurtowni, do profili trzeba miec tylko maszyne do ciecia (ja to robilem taka stolowa przecinarka elektryczna z pila widiowa - cielo sie wyjatkow dobrze). Jak sie zakrecisz, to wszystkie instrukcje montazy wraz ze wzorami do wyliczen dostaniesz u sprzedawcy systemu a moze i sa do pobrania z internetu. Firma Laguna ma siedzibe dzies na pomorzy - chyba Gdanska jak dobrze pamietam.

mradom

• 2 weeks później...
  • 8 years później...

Witam, na wstępie powiem, że NIE POLECAM KOMANDORA i nigdy więcej nie skorzystam z usług firmy Komandor.

Piszę ten post ku przestrodze innych użytkowników.

W grudniu 2013 r. stałam się posiadaczką szafy zabudowanej. Wykonawcą był p. Marek Dąbrowski IRMINEX - Autoryzowany Serwisant Komandora, polecony zresztą przez siedzibę główną Komandora. Na początku marca zawiasy w drzwiach szafy odpadły (obijając mnie przy tym, drzwi całkiem ciężkie są). I od marca aż do dziś czyli koniec lipca 2015, bezskutecznie próbuję naprawić te drzwi w ramach gwarancji jaką posiadam. Nieszczęśliwie dla mnie p. Marek Dąbrowski nie jest już autoryzowanym sprzedawcą Komandora i nie poczuwa się do usunięcia usterki, nie odbiera telefonów.. .Niekompetentny, niesumienny, niehonorowy.. Na więcej epitetów nie mam już zdrowia i czasu..

A co na to Komandor? Komandor także nie potrafi się z nim skontaktować. Mało tego- także się nie poczuwa - gdyż szafa składa się ze śrubek, śrubeczek, wkrętów, zawiasów i płyt także. Ale jeśli popsuje się śruba, śrubeczka, zawias - to muszę użerać się z jego producentem - reklamować na własną rękę lub zapłacić szanownemu Komandorowi za wymianę, gdyż w żaden sposób nie poczuwa się do tego, że mi polecił nierzetelnego wykonawcę. Tak przynajmniej po długim badaniu sprawy oznajmiła mi szanowna pani z marketingu [nazwisko usunięte przez Redakcję]

Reasumując, nie polecam.

Lepiej kupić szafę w IKEA. 3 razy tańsza,a gwarancja nie jest fikcją!!

pozdrawiam, Justyna

Edytowane przez Redakcja