PEDROS 20.03.2003 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Może ktoś ma jakieś doświadczenia z tarasem ale nie z płytek? Może jakiś kamień, czy bruk? Co Wy na to?PozdrawiamPEDROS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 20.03.2003 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 jeżeli szukasz materiału antypoślizgowego i estetycznago , a przy tym trwałego i w cenie terakoty to jest taki- nie znam jego dokładnej nazwy handlowej( dowiem się jak wyzdrowieję i podam), mam takim czymś wyłożone schody przy wejściu do sklepu.Jest to drobny grysik w dowolnym kolorze, zalany żywicą.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 21.03.2003 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Czy to nie matowieje przy chodzeniu po tym?Widziałam to na cokołach i wygląda to super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryszard1 21.03.2003 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 A wykonac go z desek ? Takich zaimpregnowanych, z odpowiedniego drezwa i z takimi antyposlizgowymi rowkami, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 21.03.2003 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 agamon - z czym to się je ? jaka jest nazwa,ile kosztuje, gdzie to się kupuje , czy już po grypie lub innym choróbsku ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.03.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Na tarsie bardzo ladnie wyglada kamien (piaskowiec czerwony - kopulak) szlifowany o duzych wymiarach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alicjanka 21.03.2003 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Pitbul,A jak z jego utrzymaniem w czystości? I czy musi być w jakiś specjalny sposób przygotowywany takiego piaskowca, żeby móc po nim chodzić? Gdzie go kupować?Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 21.03.2003 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Kamien musi byc zaimpregnowany preparatami z silikonami (zeby w razie poplamienia dalo sie go oczyscic). Zamowic mozna albo w Zakladach kamieniarskich lub firmach sprzedajacych kamien.Bloki sa ciete na plyty gr 5 cm i szlifowane na gladko. Czesto stakimi plytami oklada sie budynki uzytecznosci publicznej. Najtaniej to kupic go w kamieniolomie (np rejon Szydlowic k. Kielc) i dac do szlifowania. Na pewno drozsze niz terakota ale tez nie ma porownania. Lupanka kopulak kosztuje ok. 90 PLN, szlifowany 150-200 PLN/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamon 21.03.2003 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Danjotscieła mnie grypa ,jak wrócę do pracy to wszystkiego się dowiem i powiadomiem. Kilka lat temu szukałem coś aby położyc na schody przed wejściem do sklepu,najbardziej obawiałem się aby jakis klient nie przewrócił się i nie połamał. przypadkowo spotkałem ten materiał, dostałem namiary na wykonawcę i zamówiłem usługe. lezy już kilka lat i jest super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.03.2003 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 A może bruk klinkierowy łączony z granitem ? Efekt kapitalny.Mam ofertę cegły kl.200 niczym nie różniącej się od klinkierowej, poza ceną (65 gr/szt) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 21.03.2003 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 A ta cegiełka za 65 gr to nie przypadiem "magma" ? Mam z tego ściakę - wygląda ładnie, ale jest tylko jednokrotnie szkliwiona - na podłogę się nie nadaje - starłaby się Bo jeśli to co innego to poproszę namiar - mam zamiar zrobić spory taraz z klinkieru. Sporo bym zaoszczędził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Smok 21.03.2003 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Jasiu, to cegła pełna z gliny, zwykła(cyt. z ulotki). Jak zapewniał mnie właściciel cegielni nadaje się doskonale jako bruk, Choć wg mnie ma porowarą powierzchnię i może się brudzić. Cegielnia niestety koło Wrocławia. Jeśli jesteś nadal zainteresowany wyślę folder mailem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jasiu 21.03.2003 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Ano wyślij - zobaczymy co to jest i moze znajdę coś podobnego.To o czym ja pisałem to też pełna cegła (a właściwie dziurawka, albo kratówka) o szkliwionej powierzchni. Na wygląd wszyscy ją biorą za klinkier, ale IMHO nie wytrzymałaby jako posadzka tarasu. Możesz ją sobie zobaczyć tu: http://www.naszdom.erb.pl/index.htm?page=37&beg=5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 22.03.2003 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Witam.Kto doradzi co dac na tarasie:-plytki-betondur-czy jeszcze cos innego?Taras jest nie zadaszony(ale moze bedzie )Przejrzalem poprzednie watki, ale nie ma nic konkretnego.Dzieki za odpowiedzi.Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 22.03.2003 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 ooo raz Ci sie udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 23.03.2003 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 Tez sie ciesze.Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 23.03.2003 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 Czekam moi mili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 23.03.2003 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2003 Rozważam gęsto ułożone, grube krawędziaki drewniane - pozwalają na stopniowe przejście tarasu w ogród. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misiek991 24.03.2003 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Na temat betonduru czytałem gdzieś jak najgorsze opinie: łuszczy się, odpada ipp., Nie pamiętam czy nie było to na gazecie.pl/usenet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rucek 24.03.2003 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts