vanderbobo 18.10.2006 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 http://imageshack.us/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofart 19.10.2006 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Dziękuję za pomoc w sprawie serwera, już teraz pownieniem sysyematycznie wrzucić jakies zdjęcia z budowyPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofart 20.10.2006 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Zmieniałeś coś w wymiarach więźby?tzn. w przekrojach elementów,Udało się Ci tę więźbę postawić bez dźwigu?Ja dziś przywiozłem z tartaku i się przeraziłem ich wymiarami zwłąszcza krokwi koszowych i narożnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 20.10.2006 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2006 no faktycznie wymiary koszowych są niebanalne wszystko było stawiane bez dźwigu, ekipa 4 osobowa dała radę. W rozmiarach nic nie zmieniałem. jeszcze przed robieniem więźby zastanów się czy nie zlicować dachu garażu ze dachem domu od strony najdłuższej ściany. my nie zdążyliśmy się nad tym zastanowić a efekt nie jest taki ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofart 25.10.2006 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Jak szeroką masz deskę okapową? W projekcie jest 28 cm, ale to chyba za szeroko, to taki szeroki blat dookoła domu wychodzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 26.10.2006 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 ja mam deskę okapową 25cm i jest ok, tylko że nie kryłem jej blachą, jest tylko malowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofart 26.10.2006 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 ja też nie planuję blachy, ma być heblowana i malowana, ale dekarz namawia na węższą 16cm, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 27.10.2006 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 przy 16 cm będą wystawać krokwie, szczególnie że deska czołowa jest trochę podniesiona do góry żeby ostatnia dachówka dobrze leżała i poza tym w naszym projekcie są duże odległosci między spustami rynien i co za tym idzie duże ukosy na rynnach i 16cm deski to stanowczo za mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofart 27.10.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 z tymi krokwiami to nie problem, bo można je przyciąć w poziomie pod deską okapową, no ale o tych skosach rynny to nie pomyślałem, musze wziąć to pod uwagę, zresztą już wczoraj zdecydowaliśmy, że raczej nie bedzie to 16 cm, tylko szerzej i wcale nie bedzie to brzydko wyglądać.A bedziesz zabudowywał rynny tak jak jest w projekcie, bo ja z tego rezygnuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 27.10.2006 13:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2006 też zrezygnowałem, rynny mam fi80 plastiki firmy niccolle w kolorze brąz tak że nie szpecą a wręcz zdobią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 08.11.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam, mam kilka pytania odnośnie Twojej budowy. Jak duża wyszla powierzchnia dachu po Twoich zmianach (i ile on w sumie kosztował)?Ile kosztowała przyd. oczyszczalnia ścieków (tzn całość z montażem). Czy jest to oczyszczalnia z drenażem rozsączającym? Jak duża trzeba mieć działkę aby zainstalować tego typu oczyszczalnię? Ja zastanawiam się nad właśnie tym typem oczyszczalni ale boję się czy mam wystarczajacą powierzchnię działki. z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofart 08.11.2006 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Czym impregnowałeś deskę okapową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 08.11.2006 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Czym impregnowałeś deskę okapową? okapową ? czy czołowę? - właściwie to bez znaczenia bo obie malowałem drewnochronem z kolorze złoty dąb x2. http://www.pmk.com.pl/index.php/pMenuId/22/pCatId/27/pDocId/220/pCmd/1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 08.11.2006 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 Witam, mam kilka pytania odnośnie Twojej budowy. Jak duża wyszla powierzchnia dachu po Twoich zmianach (i ile on w sumie kosztował)? Ile kosztowała przyd. oczyszczalnia ścieków (tzn całość z montażem). Czy jest to oczyszczalnia z drenażem rozsączającym? Jak duża trzeba mieć działkę aby zainstalować tego typu oczyszczalnię? Ja zastanawiam się nad właśnie tym typem oczyszczalni ale boję się czy mam wystarczajacą powierzchnię działki. z góry dzięki za odpowiedź pozdrawiam, cześć więc tak, dach ma teraz 335m2, koszt kompletny: 10400 więźba 4500 deski na obicie dachu 4900 wykonanie więźby 2700 odeskowanie dachu i papowanie 7300 położenie dachówki 400 papa, zaprawa do klinkieru 1364 papa 450m2 2250 rynny niccole 7522 okna dachowe 7 sztuk roto duże 7/14 12600 dachówka i akcesoria unibet rzymska 331m2 750 gwoździe i kontowniki , łaczniki co do oczyszczalni to jest to oczyszczalnia z drenazem rozsączalnym, zbiornik 2tyś litrów, 3 kanały drenaży (każdy 10m). firma ?? (zapomiałem, misiał bym sprawdzić jak wrócę do domu). koszt kompletnej 5800zł ( miał być 5500zł ale doszły 2 przedłużki na studzienkach) wymogi dla oczyszczalni to: woda gruntowa na 180-200cm, odległośc od płotu 2m, odległośc od studni 30m, głębokość drenażu do 50cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofart 08.11.2006 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 a ile wyniósł Cię stan surowy otwarty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 08.11.2006 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 o zera do stropu i ścian 85tyś zł dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofart 08.11.2006 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 + więźba i dach z poprzedniego post? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofart 08.11.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 czyli ok. 140 tys. ? ja planuję zamknąć się w 170 tys. zł, biorąc po uwagę, że robiłem piwnicę, budowałem z Ytonga i dachówka będzie ceramiczna, to raczej podobnie....uff.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 08.11.2006 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 no tak, więc chyba nie przepłacamy, albo przeciwnie obaj przepłacamy tylko mi doszło 10tyś na deskowanie. (ale to nic w porównaniu do całości). a ile planujesz wydać do zamieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sofart 15.11.2006 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Co do reszty wydatków, to zapewne wydam tyle ile będe miał.., dopiero pierwszy rok budowy, a już widać, że dom to jest skarbonka bez dna. Planowałem zamknąć się ze wszystkim w 350 tys. zł, ale czy to będzie realne..poprostu nie wiem. Przyjąłem prostą kalkulację, wykończeniówka wyniesie tyle ile stan surowy, nie wiem czy to sie sprawdzi. Plan mam taki by za rok juz zamieszkać na nowym, kredyt jest uruchomiony....zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts