cancer 24.07.2006 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Zachęcam do komentowania mojej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Robert i Aga 25.07.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Zdaje się że jesteśmy piewszymi którzy odwiedzają Wasz dziennik z komentarzami Nie zostaje nam nic innego jak zapewnić was że możecie liczyć na tym forum na nasze wsparcie i ewentualne porady Trzymamy za Was kciuki Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woody 25.07.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 witamWłaśnie jestem na etapie wyboru materiału na ściany i chyba będzie to beton koórkowy może Ytong 36,5 mam więc pytanie o koszty w porównaniu z porothermem?I jakiej masz szerokości fundamenty opod taką ścianę? Pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
i_ska 26.07.2006 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Witaj cancer Bardzo ale to bardzo ciekawie zapowiada się Twój dziennik jeżeli dalej utrzymasz go w tym stylu będę wierną czytelniczką . Mieszkanko w bloku macie śliczne, tylko to mieszkanie w bloku ech..... Jeżlei chodzi o projekt domku to bardzo ciekawy. No to życzę Wam powodzenia w budowaniu i wyboru dobrych ekip. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 30.07.2006 21:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 witam Właśnie jestem na etapie wyboru materiału na ściany i chyba będzie to beton koórkowy może Ytong 36,5 mam więc pytanie o koszty w porównaniu z porothermem? I jakiej masz szerokości fundamenty opod taką ścianę? Pozdrawiam i życzę powodzenia cześć woody! Na rynku są różne firmy produkujące BK (beton komórkowy). Ja zdecydowałem się na Ytonga, ponieważ cenię sobie jakość. Moim zdaniem i nie tylko, jedynie Ytong może zapewnić ścianę jednowarstwową bez ocieplenia. To są techniczne sprawy i nie za bardzo mam czas to wytłumaczyć. Najlepiej skontaktuj się bezpośrednio z przedstawicielem firmy xella. Telefony do nich można znaleźć na ich stronie w internecie. Oni z chęcią wszystko wyjaśnią. Koszty: Ogólne koszty budowy Ytongiem są zdecydowanie niższe od Porothermu. Natomiast sam materiał jest droższy. Porównania różnych technologii były chyba w przedostatnim muratorze. Fundamenty: Nie ma potrzeby zmiany w projekcie. Ytong może wystawać o 1/3 poza linię fundamentów, tworząc jednocześnie cekolik. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 30.07.2006 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 Piękne mieszkanko. Sprawia wrażenie większego niż jest. Życzę już żadnych więcej wpadek przy budowie i czekam na dalsze wpisy i zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamil1967 06.08.2006 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Hi Jak czytałem ten dziennik to ogólnie dramat. Ale nie ma się co załamywać. Za adaptację i tak nie zapłaciliście strasznie dużo a czas 4 m-ce to też nie "kosmos" Zdjęcia możesz wklejać. ja tak to robię po umieszczeniu ich na portalach np http://www.photosite/com, http://www.fotosik.pl lub jakiś inny a potem tylko poprzez wklej adres obrazka i komendę img. Warto poczytać helpa. Jeśli chodzi o dokonania firmy, którą zatrudniłeś to przypomina mi w szczegółach to co ja też doświadczyłem. Rada jest prosta, jak masz backup to ich wywal, ja nie masz, tak jak ja to patrz na ręce, sprawdzaj szczegóły i nie płać za dużo. Poza tym, 40 tys. za stan surowy to dosyc dużo, oczywiście zależy od projektu. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 13.08.2006 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2006 WitajCzytam właśnie sobie To dziennik i zastanawiam się w jaki sposób obliczyłęś koszt stropu. Ktoś rozumiem zrobił kosztorys i czy możesz powiedzieć jak to wyszło. Ja w projekcie mam krzyżowo zbrojony ale będę miał albo Terive albo Filigrana bo szybciej się robi tyle że powiedz jak ten strop z Ytonga wychaodzi kosztowo. A dodam jeszcze że po konsultacji z projektantami Xalli dowiedziałem się że dopuszczają posadowienie sciany 40 cm. na fundamencie 25 cm. ale tak aby wystawał powiedzmy z 3 cm od strony wnętrza potem 25 na bloczku i 12od zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 15.08.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2006 Hej po sąsiedzku Masz ścianę jednowarstwową więc kontroluj swoich fachowców w kwestii spoinowania. Nie podobała mi się ich robota w tym zakresie w fundamentach. Aha- cena 40k za stan surowy to jedna z niższych o jakich ostatnio słyszałam w naszym regionie. Pilnuj więc i niech się mury pną do góry!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 22.08.2006 05:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Hej Własnie zauważyłem że przy ostatnim wklejaniu fotek zrobił się mały konkursik "znajdź 10 szczegółow różniacych te dwa obrazki" tak się wptrywałem ale niestety nieznalazłem ani jednego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betsii 22.08.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witamprzeczytałam Twój dziennik i chętnie będe dalej śledziła losy waszej budowy, wiosną 2007 chce zacząć swoją i bardzo zastanawiam sie nad ytongiem. Wcześniej pisałeś o swoich problemach z kanalizacją i że dokładałeś sie do jej budowy z sąsiadami, u mnie sytuacja jest podobna, zawiązał sie komitet społeczny na budowę kanalizacji. koszty mają ponosić przyszli mieszkańcy oraz gmina. Ciekawi mnie jakie koszty poniosłeś gdy kanalizacja była zakładana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 22.08.2006 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2006 Witam przeczytałam Twój dziennik i chętnie będe dalej śledziła losy waszej budowy, wiosną 2007 chce zacząć swoją i bardzo zastanawiam sie nad ytongiem. Wcześniej pisałeś o swoich problemach z kanalizacją i że dokładałeś sie do jej budowy z sąsiadami, u mnie sytuacja jest podobna, zawiązał sie komitet społeczny na budowę kanalizacji. koszty mają ponosić przyszli mieszkańcy oraz gmina. Ciekawi mnie jakie koszty poniosłeś gdy kanalizacja była zakładana. Do tej pory żałuję, że się dołączyłem do tej inwestycji. Powołany komitet całkowicie mnie olał, ponieważ nie budowałem się wtedy. Nawet nie wybudowali mi studzienki kanalizacyjne w drodze. Dopłaciłem wtedy jakieś 3500 zł. Moja rada jak już się dołożysz, to dopilnuj żeby zrobili odrzut na twoją dzizałkę, w przeciwnym razie nie ma sensu się dokładać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdb 23.08.2006 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 Trzydzieści mi lat minęło:-)(jak jeden dzień),nasz Kamilek jest od Waszego Krystianka starszy o 2 miesiace,mieszkamy w bloku i też marzy nam się własny dom.Mieliśmy zacząć już teraz,ale okoliczności sprawiły ,że przesunęlismy spodziewany początek naszej "przygody" na wiosnę2007.Twój dziennik zapowiada się bardzo ciekawie,fajne zdjecia,wspaniała rodzinka-gratulacje.Kibicuję i trzymam kciuki,pozdrawiam serdecznieAsia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jdb 23.08.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 czy mogę jeszcze zapytać:40 tys. za stan surowy-z dachem czy bez dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 23.08.2006 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 40 tys. brutto za stan surowy z dachem, ale geodeta, prace ziemne, koparka i oczywiście materiały po naszej stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betsii 23.08.2006 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2006 dzięki za odpowiedź, dzisiaj byliśmy u prezesa naszego komitetu wpłacamy 6,5tys i studzienka jest na pewno przy naszej działce, zresztą chyba nie mamy wyboru i trzeba to wliczyć w cene działki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Graczyk 30.08.2006 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 No no ładnie ściany pną się do góry. Widziałem że użyłeś nadproża prefabrykowanego powiedzmi czy to drogo wychodzi i jaki jest czas realizacji choć to może być różnie.Pan "młotkowy" jak widzę elegancko szlifuje bloczki a powiedz jeszcze czy górna warstwe też szlifował i czy wzmacniał prętami pod oknani.Fajnie Wam idzie ja jeszcze chwilkę muszę zaczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 30.08.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2006 Hej, zawsze jak jadę to zerkam i widzę, że idziecie w górę w ładnym tempie. Nigdy tylko nie udało mi sie zaobserwować ewentualnego kolegi moich synków- a na zdjęciu wyglada ślicznie. A z pytań poza merytorycznych- braciszek czy siostrzyczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 31.08.2006 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Hej, zawsze jak jadę to zerkam i widzę, że idziecie w górę w ładnym tempie. Nigdy tylko nie udało mi sie zaobserwować ewentualnego kolegi moich synków- a na zdjęciu wyglada ślicznie. A z pytań poza merytorycznych- braciszek czy siostrzyczka jeszcze nie wiadomo. Jak się urodzi to dam znać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bikosa 31.08.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2006 Będziemy trzymać kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts