Miraśka 01.09.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2006 witaj-my tez zdecydowalismy się na dachówke robena ale brazową(jednak mniej sie rzuca w oczy a ,że domek przy samej drodze nie chcemy ,żeby tak ise eksponował )ale jest bardzo ładna,zdradz w jakiej hurtowni braliscie-moze być na priv,a okienka to tez fakro ale z 24 % chyba-musze zerknąć do wyceny -też możesz zdradzic gdzie wytargowaliście taki upust? pozdrawiam i zycze powodzenia(aha klinkier tez robena? bo nasz tak tylko burgund i na kominy bralismy,czy u was tez idzie do tego klinkieru tyle tej specjalnej zaprawy? ale pytan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 03.09.2006 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2006 witaj-my tez zdecydowalismy się na dachówke robena ale brazową(jednak mniej sie rzuca w oczy a ,że domek przy samej drodze nie chcemy ,żeby tak ise eksponował )ale jest bardzo ładna,zdradz w jakiej hurtowni braliscie-moze być na priv,a okienka to tez fakro ale z 24 % chyba-musze zerknąć do wyceny -też możesz zdradzic gdzie wytargowaliście taki upust? pozdrawiam i zycze powodzenia(aha klinkier tez robena? bo nasz tak tylko burgund i na kominy bralismy,czy u was tez idzie do tego klinkieru tyle tej specjalnej zaprawy? ale pytan Robena zamówiłem w hurtowni w Morzyczynie, oni handlują tylko Robenem. Rabat jaki mi dali, to 18% od cen katalogowych. Co do zaprawy, to na jedną paletę klinkieru robotnicy wykorzystali 10 worków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 24.10.2006 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 witam witam pana Ytong!!!! przejrzałem dziennik kurcze strop w tym systemie wygląda imponująco!!! ale chyba cena podobnie... w chwili wolnego czsu musze przczytać twój cały dziennki a i zapraszam do mnie ja też pan Ytong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropkq 30.10.2006 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2006 pozdrawiam z centrum Polski ciekawy jest twój dzienniczek, może skorzystam z Twoich doświadczeń i też pobuduję z Ytonga? Kolor dachówki też mi się podoba... pomyślę, mam czas, zaczynam na wiosnę życzę cierpliwości! pozdrawiam Twoją drugą połówkę i dzieciątka całuski dla mojej imienniczki-Oleńki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 15.12.2006 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Witam, Wyrazy podziwu (szczerego!) dla inicjatywy dziennika! Z pewnością będę zaglądał do niego bo noszę z zamiarem budowy domu wiosną również w systemie Ytong pod Swarzędzem/Poznaniem. Pozdr! Sebi P.S. Dobre zdjęcia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 15.12.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 bardzo ciekawy material! tez bede budowal w Dobrej (Mierzyn) i chyba tez z ytonga! pozdrawiam piotrek[/quote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 15.12.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2006 Raczki, co u was dalej? Jaki macie dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 13.01.2007 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 śliczna dziewczynka, jak ma na imię ?przypomniała mi się moja córeczka cztery lata temu ... proszę o info w sprawie stropu napisałeś w dzienniku : "Na szczęście okazało się, że strop wyszedł dużo taniej niż podawali w pierwszej wycenie. Miało być ok. 30 tys. a wyszło 19 tys. "skąd wynikła taka różnica ?ile macie m2 stropu ?będę budowała z ytonga i zastanawiam się nad "kompletem", ale trochę odstrasza mnie właśnie jego cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dhr 13.01.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2007 Witam, Ja mam pytanie odnośnie tego stropu Ytonga. Jakbyśmy nie liczyli to wychodzi nam z grubsza PLN 210 netto za m2. W dzienniku wspomniales, że strop miał kosztować 30 tys a kosztował 19 tyś . Skąd taka rozbieżność? Jesteśmy zainteresowani stropem ytonga ale w porównaniach terriva wychodzi dużo taniej. Przynajmniej teoretycznie... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 20.01.2007 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Proponuję zadzwonić do przedstawiciela firmy Xella. Stropy są sprowadzane z Niemiec, a cena jest uzależniona od kursu euro. Może dlatego wyszło taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 20.01.2007 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 cena stropu nie jest uzależniona od kursu euro, jest stała i od 23.09.2006 r. do 31.01.2007 r. wynosi 852,80 + VAT za 1m3, wcześniej było 690 + VATw cenę wliczony jest transportna strop w przeciwieństwie do bloczków i pozostałego asortymentu ytong nie są udzielane rabatycena 1 m2 zależy więc tylko od grubości stropu przykładowo strop o grubości 20 cm kosztuje obecnie 170,56 zł/m2 + VAT przy tak dużej różnicy musiał być chyba błąd w wycenie ewentualnie zmiana grubości stropu dlatego pytałam o powierzchnię stropu - mogłoby to wyjaśnić różnicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 20.01.2007 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2007 Co do stropu, to widocznie walnął się w obliczeniach, albo policzył mi po starej cenie. Ale jeżeli obecna cena brutto wynosi ok 1000 zł za m3, to przy mojej brubości 20 cm i powierzchni ok. 100 m2, cena za strop będzie wynosiła 20 tys.W takim razie uważam, że warto taki strop położyć. Przypomnę, że położenie takiego stropu zajmuje ok. 8 godzin.Odchodzą koszty robocizny, wynajęcia szalunków, no i nie ma przestoju technologicznego i mostków termicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 24.01.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2007 co za szybkość w nadrobieniu dziennika a zmiany widze że są znaczne Jakie macie teraz plany, bo po tępie budowy widze ze w tym roku przprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 25.01.2007 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2007 Przewprowadzka zgodnie z planem, czyli najpóźniej w maju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomekP787 12.02.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witaj. Podoba mi się Twój domek. Też mamy zamiar z narzeczoną budować z Ytonga, ale 40-tki. Nie wiesz czy można zewnętrzne ściany budować np. z 40-ki, a wewnętrzne nośne z 36,5? Czy działowe ścianki też robiłeś z Ytonga i czy to się opłaca? Jeszcze mam jedno pytanie czemu nad nadprożem okna jadalni (patrząc od frontu budynku) jest taka wylewka z betonu? Czy tak musiało być? Czy nie będzie tam mostka termicznego, czy chcesz to jeszcze oblepiać stropianem?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majania 17.02.2007 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2007 Piękny domek, szczególnie podobają mi się przeszklenia ścian przy tarasie. Coś nietypowego a zarazem świetnie doświetla wnętrze. Na temat dachówki i dachu juz pisałam na innym wątku - rewelacja (mamy ten sam gust). Mam pytanie - jakie wymiary ma Wasze trójkątne okno na poddaszu i czy ono się otwiera/uchyla? Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 01.03.2007 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 WitajNie wiem czy dobrze widze na zdjeciu ta czarna guma ktora sie obija dookoła fundamenty którą stroną ona jest do zew? chodzi mi o to ze ona ma takie wypustki, czy nie powinne one byc od strony fundamentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cancer 25.03.2007 20:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 To jest folia kubełkowa. Zabezpiecza ona styropian, który stanowi ocieplenie fundamentów. Nie wszyscy stosują taką folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acca5 25.03.2007 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Gratulacje,śliczny domek, jest to mój były faworyt do którego nie umiałam przekonać męża, żałuje bardzo ,że to nie mój projekt. Bedę czytać na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malmuc 26.03.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 To jest folia kubełkowa. Zabezpiecza ona styropian, który stanowi ocieplenie fundamentów. Nie wszyscy stosują taką folię. ale czy ona nie jest zalozona odwrotnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts