Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam do wykonczenia jeszcze gore...

Dom mam drewniany, z bali.

Na gorze marzy mi sie tapeta. Czy ktos ma jeszcze w swych domach tapety, czy to juz przezytek. Ewentualnie ktore dobre i jakie ceny.

Gora wyglada tak i ma byc otwarta - belki drewniane zostaja

http://images24.fotosik.pl/64/76851046e04f505fmed.jpg

• Odpowiedzi 646
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

wiesz wydaje mi się że tapeta w całym pokoju to odpada - na jednej ścianie owszem jakaś bardzo dekoracyjna ( zależy jakie kolory preferujesz moje kolory to brązy i kremy więc np jasne ściany w kremie i do tego jedna pokryta tapetom brązową z jakimś wzorkiem ) lub fajna fototapeta

Ja też jestem za tapetą tylko na jednej ścianie -takiej najbardziej wyeksponowanej. Reszta ścian w kolorystyce zbliżonej do wzoru lub tła tapetyWiduję takie aranżacje w salonach meblowych i bardzo mi się podobają. U nas tapeta będzie tylko na ścianie w sypialni na poddaszu na wprost łóżka (łóżko przy ściance kolankowej)-tylko muszę jeszcze stoczyc walkę z mężęm bo on nienawidzi tapet :-? :wink:

A co do wzoru to tu jest mnóstwo:

http://www.gamatapet.pl/

Mi się podoba np taka:

http://www.gamatapet.pl/application/data/tapety/fwzor/4432_2_c22aae.jpg

Zerknij w domku Dżempel w galerii zdjęć (dom z płaskim dachem) na ostatnią stronę.

Ja nie rozumiem - jak Ci się marzy tapeta, to klej i nie przejmuj się, czy to przeżytek, czy nie. Dzisiaj przeżytek, a za 5 lat znowu może być hicior :wink: Spełniaj swoje marzenia i nie przejmuj się modą 8)

Mam do wykonczenia jeszcze gore...

Dom mam drewniany, z bali.

Na gorze marzy mi sie tapeta. Czy ktos ma jeszcze w swych domach tapety, czy to juz przezytek. Ewentualnie ktore dobre i jakie ceny.

Gora wyglada tak i ma byc otwarta - belki drewniane zostaja

Śmiało stosuj tapety.

Tapeta w Polsce od kilku lat przezywa swoisty renesans. Głownie za sprawa seriali i reklam tv. Producenci po latach posuchy tez nie próznują i wymyslają coraz to nowe rozwiazania.

Zmienilo sie natomiast uzycie tapet. Tapety modne maja duze wzory inspirowane latami 60'-70', klei sie wiec je nie na calosci pomieszczenia ale w wybranych miejscach.

Powracają tez tapety w swojej pierwotnej postaci ze wzorem naklejanym.

Są to wiec winylowe naklejanki, głownie w styliowanych motywach roslinnych.

Zmienily sie i udoskonaliły tez mocno materiały.

Masz np. oprócz tradycyjnych papierowych , cienkie winyle, wiskozy, szklane a nawet krzemowe.

Z firm polecam Ci Waltona, Rasch, Oikos ale jest sporo innych całkiem niezłych.

Tradycyjnie dobre beda firmy niemieckie i angielskie.

krzemowe?

A gdzie można takie kupići?

Pytam - bo w ostatni wekend widziałam w hotelowej łazience tapety właściwie bez łączeń - ( wzięłam je pod lupę :wink: i wyśledziłam że jednak są - ale tak mw co metr) i wyjątkowo mocno przylegaja do ścian - jakby były jeszcze czymś powlekane (żywicą?) bo były śliskie w dotyku i nie dały się zadrapać :oops: ...

Pomyślałam nawet że tapetę naklejano mszynowo na płyty kartongips jeszcze przed przyklejeniem ich na mur, ale to chyba niemożiliwe by je tak dopasowac do pomieszczeń...

teraz jest ogromny wybor tapet , ja ostatnio mojej mamie doradzilam tapete ale nie na calej scianie tylko taki jeden pas , wyglada to odjazdowo , ja u siebie w domu tez napewno uzyje gdzies tapety

podciągam, bo może 2112wojtek jeszcze raz tu zajrzy i mi podpowie w temacie:

krzemowe?

A gdzie można takie kupići?

Pytam - bo w ostatni wekend widziałam w hotelowej łazience tapety właściwie bez łączeń - ( wzięłam je pod lupę i wyśledziłam że jednak są - ale tak mw co metr) i wyjątkowo mocno przylegaja do ścian - jakby były jeszcze czymś powlekane (żywicą?) bo były śliskie w dotyku i nie dały się zadrapać ...

Pomyślałam nawet że tapetę naklejano mszynowo na płyty kartongips jeszcze przed przyklejeniem ich na mur, ale to chyba niemożiliwe by je tak dopasowac do pomieszczeń...

:roll:

Mi się podoba np taka:

http://www.gamatapet.pl/application/data/tapety/fwzor/4432_2_c22aae.jpg

A mi się podoba ten sam wzór, ale w jaśniejszej tonacji i chyba go kupię na klatkę schodową...

http://www.gamatapet.pl/public/wzory/wzory_zoom.econ?cms_id=4430&

pozdrawiam

Basia

Postanowione - bedzie tapeta!!!! Tylko nie wiem jak to wychodzi cenowo. Regipsy mam polozone, wystarczyloby tylko pomalowac, wiec koszty nie bylyby tak duze. Ile kosztuje metr tapety???? Fajnej...do tego klej....Ojejjjjjjj!

A patrzyłyście na casadeco.pl, czy casamanze.pl? Czy cos w tym stylu?

Ja widzialam gotowe naklejone w pomieszczeniu... Sa swietne...

Myslalam, ze to materialowe, a okazalo sie, ze plastik....

Ale sa drooogie.....

Mysle o oklejeniu kawalka sciany od podlogi po sufit za wezglowiem lozka... :)

Nie sluchajcie mezow, ze to przezytek, tapety wracaja,

ale w innym stylu :)

Pozdrawiam, GGGosik

U nas też będzie tapeta w sypialni na ścianie za łóżkiem.

W odważne kwiatowe wzory, ale stonowana kolorystycznie, z takimi opalizującymi fragmentami.

Już sobie wyobrażam jak pięknie będzie wyglądała w świetle.Za rolkę -10m2 -300 zł.Nie jest to taniutko, ale biorąc pod uwagę koszt dobrej farby -na jedną ścianę można zaszaleć.

Tapeta angielska, ale nie pamiętam nazwy firmy :oops:

A ja lubię "staromodne" stonowane tapety i takie też chciałabym mieć w domku. Tylko czy jeśli zakładam że będę mieć tapety to jest sens robić gładzie? :-? Czy po prostu tapetkę winylową na tynk cementowo wapienny strzelić :wink:

Byłabym wdzięczna za sugestie, gdyż dla tak "błahego" pytania żal zaczynać nowy wątek

czyli rzeczywiście skoro jestem zwolenniczką tapet, a takie gładzie na ścianach mnie "nie porywają" to po prostu zrobić gładzie tylko na sufitach a tapety można położyć na zwykły tynk (uprzednio zagruntowany)?

Dla mieszkańców Warszawy i okolic polecam studio Finazja (ul.Puławska, na przeciwko Geanta).Mają ogromny wybór tapet, od tradycyjnych a'la angielski salonik przez wariackie w stylu lat 70-tych aż po bardzo nowoczesne wzory.

Do tego fototapety, materiały na zasłony i poduchy.Jest w czym wybierać!

Sama niedawno wybierałam i do końca nie wiedzialam która w koncu wziąść :-)

Wybrałam, przykleilam - jest cudna!

Sama niedawno wybierałam i do końca nie wiedzialam która w koncu wziąść :-)

Wybrałam, przykleilam - jest cudna!

I teraz nie ma lekko - FOTKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII :D