madd 13.11.2007 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Mam do wykonczenia jeszcze gore...Dom mam drewniany, z bali.Na gorze marzy mi sie tapeta. Czy ktos ma jeszcze w swych domach tapety, czy to juz przezytek. Ewentualnie ktore dobre i jakie ceny. Gora wyglada tak i ma byc otwarta - belki drewniane zostaja http://images24.fotosik.pl/64/76851046e04f505fmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochikarka 14.11.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 wiesz wydaje mi się że tapeta w całym pokoju to odpada - na jednej ścianie owszem jakaś bardzo dekoracyjna ( zależy jakie kolory preferujesz moje kolory to brązy i kremy więc np jasne ściany w kremie i do tego jedna pokryta tapetom brązową z jakimś wzorkiem ) lub fajna fototapeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 14.11.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Ja też jestem za tapetą tylko na jednej ścianie -takiej najbardziej wyeksponowanej. Reszta ścian w kolorystyce zbliżonej do wzoru lub tła tapetyWiduję takie aranżacje w salonach meblowych i bardzo mi się podobają. U nas tapeta będzie tylko na ścianie w sypialni na poddaszu na wprost łóżka (łóżko przy ściance kolankowej)-tylko muszę jeszcze stoczyc walkę z mężęm bo on nienawidzi tapet A co do wzoru to tu jest mnóstwo: http://www.gamatapet.pl/ Mi się podoba np taka: http://www.gamatapet.pl/application/data/tapety/fwzor/4432_2_c22aae.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 14.11.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Zerknij w domku Dżempel w galerii zdjęć (dom z płaskim dachem) na ostatnią stronę. Ja nie rozumiem - jak Ci się marzy tapeta, to klej i nie przejmuj się, czy to przeżytek, czy nie. Dzisiaj przeżytek, a za 5 lat znowu może być hicior Spełniaj swoje marzenia i nie przejmuj się modą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
2112wojtek 14.11.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Mam do wykonczenia jeszcze gore... Dom mam drewniany, z bali. Na gorze marzy mi sie tapeta. Czy ktos ma jeszcze w swych domach tapety, czy to juz przezytek. Ewentualnie ktore dobre i jakie ceny. Gora wyglada tak i ma byc otwarta - belki drewniane zostaja Śmiało stosuj tapety. Tapeta w Polsce od kilku lat przezywa swoisty renesans. Głownie za sprawa seriali i reklam tv. Producenci po latach posuchy tez nie próznują i wymyslają coraz to nowe rozwiazania. Zmienilo sie natomiast uzycie tapet. Tapety modne maja duze wzory inspirowane latami 60'-70', klei sie wiec je nie na calosci pomieszczenia ale w wybranych miejscach. Powracają tez tapety w swojej pierwotnej postaci ze wzorem naklejanym. Są to wiec winylowe naklejanki, głownie w styliowanych motywach roslinnych. Zmienily sie i udoskonaliły tez mocno materiały. Masz np. oprócz tradycyjnych papierowych , cienkie winyle, wiskozy, szklane a nawet krzemowe. Z firm polecam Ci Waltona, Rasch, Oikos ale jest sporo innych całkiem niezłych. Tradycyjnie dobre beda firmy niemieckie i angielskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 14.11.2007 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 krzemowe? A gdzie można takie kupići? Pytam - bo w ostatni wekend widziałam w hotelowej łazience tapety właściwie bez łączeń - ( wzięłam je pod lupę i wyśledziłam że jednak są - ale tak mw co metr) i wyjątkowo mocno przylegaja do ścian - jakby były jeszcze czymś powlekane (żywicą?) bo były śliskie w dotyku i nie dały się zadrapać ... Pomyślałam nawet że tapetę naklejano mszynowo na płyty kartongips jeszcze przed przyklejeniem ich na mur, ale to chyba niemożiliwe by je tak dopasowac do pomieszczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ochikarka 14.11.2007 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 kachna28 - tapeta super a męża jakoś można urobić - moje kolory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 14.11.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 kachna28 - tapeta super a męża jakoś można urobić - moje kolory Oj ciężko nad nim pracuję Jeszcze mam kilka miesięcy do urabiania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nikola79 14.11.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 teraz jest ogromny wybor tapet , ja ostatnio mojej mamie doradzilam tapete ale nie na calej scianie tylko taki jeden pas , wyglada to odjazdowo , ja u siebie w domu tez napewno uzyje gdzies tapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 15.11.2007 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 podciągam, bo może 2112wojtek jeszcze raz tu zajrzy i mi podpowie w temacie: krzemowe? A gdzie można takie kupići? Pytam - bo w ostatni wekend widziałam w hotelowej łazience tapety właściwie bez łączeń - ( wzięłam je pod lupę i wyśledziłam że jednak są - ale tak mw co metr) i wyjątkowo mocno przylegaja do ścian - jakby były jeszcze czymś powlekane (żywicą?) bo były śliskie w dotyku i nie dały się zadrapać ... Pomyślałam nawet że tapetę naklejano mszynowo na płyty kartongips jeszcze przed przyklejeniem ich na mur, ale to chyba niemożiliwe by je tak dopasowac do pomieszczeń... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basiaw 15.11.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Mi się podoba np taka: http://www.gamatapet.pl/application/data/tapety/fwzor/4432_2_c22aae.jpg A mi się podoba ten sam wzór, ale w jaśniejszej tonacji i chyba go kupię na klatkę schodową... http://www.gamatapet.pl/public/wzory/wzory_zoom.econ?cms_id=4430& pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madd 15.11.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Postanowione - bedzie tapeta!!!! Tylko nie wiem jak to wychodzi cenowo. Regipsy mam polozone, wystarczyloby tylko pomalowac, wiec koszty nie bylyby tak duze. Ile kosztuje metr tapety???? Fajnej...do tego klej....Ojejjjjjjj! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 15.11.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 A patrzyłyście na casadeco.pl, czy casamanze.pl? Czy cos w tym stylu? Ja widzialam gotowe naklejone w pomieszczeniu... Sa swietne... Myslalam, ze to materialowe, a okazalo sie, ze plastik.... Ale sa drooogie..... Mysle o oklejeniu kawalka sciany od podlogi po sufit za wezglowiem lozka... Nie sluchajcie mezow, ze to przezytek, tapety wracaja, ale w innym stylu Pozdrawiam, GGGosik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zuber 22.11.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 U nas też będzie tapeta w sypialni na ścianie za łóżkiem. W odważne kwiatowe wzory, ale stonowana kolorystycznie, z takimi opalizującymi fragmentami. Już sobie wyobrażam jak pięknie będzie wyglądała w świetle.Za rolkę -10m2 -300 zł.Nie jest to taniutko, ale biorąc pod uwagę koszt dobrej farby -na jedną ścianę można zaszaleć. Tapeta angielska, ale nie pamiętam nazwy firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 23.11.2007 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Tapeta jaki przeżytek?! Wystarczy sięgnąć do pierwszej lepszej gazety z wystrojem wnętrz. A tam albo tapety albo szablony, które kosztują majątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 26.11.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 A ja lubię "staromodne" stonowane tapety i takie też chciałabym mieć w domku. Tylko czy jeśli zakładam że będę mieć tapety to jest sens robić gładzie? Czy po prostu tapetkę winylową na tynk cementowo wapienny strzelić Byłabym wdzięczna za sugestie, gdyż dla tak "błahego" pytania żal zaczynać nowy wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
komarek 26.11.2007 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 dobrze, że już teraz o tym myślisz bo ja sobie ubzdurałam tapety jak położyli mi tynki i mąż się wścieka bo po co kase wydawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 26.11.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 czyli rzeczywiście skoro jestem zwolenniczką tapet, a takie gładzie na ścianach mnie "nie porywają" to po prostu zrobić gładzie tylko na sufitach a tapety można położyć na zwykły tynk (uprzednio zagruntowany)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niania 04.12.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Dla mieszkańców Warszawy i okolic polecam studio Finazja (ul.Puławska, na przeciwko Geanta).Mają ogromny wybór tapet, od tradycyjnych a'la angielski salonik przez wariackie w stylu lat 70-tych aż po bardzo nowoczesne wzory. Do tego fototapety, materiały na zasłony i poduchy.Jest w czym wybierać! Sama niedawno wybierałam i do końca nie wiedzialam która w koncu wziąść Wybrałam, przykleilam - jest cudna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oxa 04.12.2007 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 Sama niedawno wybierałam i do końca nie wiedzialam która w koncu wziąść Wybrałam, przykleilam - jest cudna! I teraz nie ma lekko - FOTKIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts