Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam do wykonczenia jeszcze gore...

Dom mam drewniany, z bali.

Na gorze marzy mi sie tapeta. Czy ktos ma jeszcze w swych domach tapety, czy to juz przezytek. Ewentualnie ktore dobre i jakie ceny.

Gora wyglada tak i ma byc otwarta - belki drewniane zostaja

http://images24.fotosik.pl/64/76851046e04f505fmed.jpg

• Odpowiedzi 646
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja też jestem za tapetą tylko na jednej ścianie -takiej najbardziej wyeksponowanej. Reszta ścian w kolorystyce zbliżonej do wzoru lub tła tapetyWiduję takie aranżacje w salonach meblowych i bardzo mi się podobają. U nas tapeta będzie tylko na ścianie w sypialni na poddaszu na wprost łóżka (łóżko przy ściance kolankowej)-tylko muszę jeszcze stoczyc walkę z mężęm bo on nienawidzi tapet :-? :wink:

A co do wzoru to tu jest mnóstwo:

http://www.gamatapet.pl/

Mi się podoba np taka:

http://www.gamatapet.pl/application/data/tapety/fwzor/4432_2_c22aae.jpg

Zerknij w domku Dżempel w galerii zdjęć (dom z płaskim dachem) na ostatnią stronę.

Ja nie rozumiem - jak Ci się marzy tapeta, to klej i nie przejmuj się, czy to przeżytek, czy nie. Dzisiaj przeżytek, a za 5 lat znowu może być hicior :wink: Spełniaj swoje marzenia i nie przejmuj się modą 8)

Mam do wykonczenia jeszcze gore...

Dom mam drewniany, z bali.

Na gorze marzy mi sie tapeta. Czy ktos ma jeszcze w swych domach tapety, czy to juz przezytek. Ewentualnie ktore dobre i jakie ceny.

Gora wyglada tak i ma byc otwarta - belki drewniane zostaja

Śmiało stosuj tapety.

Tapeta w Polsce od kilku lat przezywa swoisty renesans. Głownie za sprawa seriali i reklam tv. Producenci po latach posuchy tez nie próznują i wymyslają coraz to nowe rozwiazania.

Zmienilo sie natomiast uzycie tapet. Tapety modne maja duze wzory inspirowane latami 60'-70', klei sie wiec je nie na calosci pomieszczenia ale w wybranych miejscach.

Powracają tez tapety w swojej pierwotnej postaci ze wzorem naklejanym.

Są to wiec winylowe naklejanki, głownie w styliowanych motywach roslinnych.

Zmienily sie i udoskonaliły tez mocno materiały.

Masz np. oprócz tradycyjnych papierowych , cienkie winyle, wiskozy, szklane a nawet krzemowe.

Z firm polecam Ci Waltona, Rasch, Oikos ale jest sporo innych całkiem niezłych.

Tradycyjnie dobre beda firmy niemieckie i angielskie.

krzemowe?

A gdzie można takie kupići?

Pytam - bo w ostatni wekend widziałam w hotelowej łazience tapety właściwie bez łączeń - ( wzięłam je pod lupę :wink: i wyśledziłam że jednak są - ale tak mw co metr) i wyjątkowo mocno przylegaja do ścian - jakby były jeszcze czymś powlekane (żywicą?) bo były śliskie w dotyku i nie dały się zadrapać :oops: ...

Pomyślałam nawet że tapetę naklejano mszynowo na płyty kartongips jeszcze przed przyklejeniem ich na mur, ale to chyba niemożiliwe by je tak dopasowac do pomieszczeń...

podciągam, bo może 2112wojtek jeszcze raz tu zajrzy i mi podpowie w temacie:

krzemowe?

A gdzie można takie kupići?

Pytam - bo w ostatni wekend widziałam w hotelowej łazience tapety właściwie bez łączeń - ( wzięłam je pod lupę i wyśledziłam że jednak są - ale tak mw co metr) i wyjątkowo mocno przylegaja do ścian - jakby były jeszcze czymś powlekane (żywicą?) bo były śliskie w dotyku i nie dały się zadrapać ...

Pomyślałam nawet że tapetę naklejano mszynowo na płyty kartongips jeszcze przed przyklejeniem ich na mur, ale to chyba niemożiliwe by je tak dopasowac do pomieszczeń...

:roll:

A patrzyłyście na casadeco.pl, czy casamanze.pl? Czy cos w tym stylu?

Ja widzialam gotowe naklejone w pomieszczeniu... Sa swietne...

Myslalam, ze to materialowe, a okazalo sie, ze plastik....

Ale sa drooogie.....

Mysle o oklejeniu kawalka sciany od podlogi po sufit za wezglowiem lozka... :)

Nie sluchajcie mezow, ze to przezytek, tapety wracaja,

ale w innym stylu :)

Pozdrawiam, GGGosik

U nas też będzie tapeta w sypialni na ścianie za łóżkiem.

W odważne kwiatowe wzory, ale stonowana kolorystycznie, z takimi opalizującymi fragmentami.

Już sobie wyobrażam jak pięknie będzie wyglądała w świetle.Za rolkę -10m2 -300 zł.Nie jest to taniutko, ale biorąc pod uwagę koszt dobrej farby -na jedną ścianę można zaszaleć.

Tapeta angielska, ale nie pamiętam nazwy firmy :oops:

A ja lubię "staromodne" stonowane tapety i takie też chciałabym mieć w domku. Tylko czy jeśli zakładam że będę mieć tapety to jest sens robić gładzie? :-? Czy po prostu tapetkę winylową na tynk cementowo wapienny strzelić :wink:

Byłabym wdzięczna za sugestie, gdyż dla tak "błahego" pytania żal zaczynać nowy wątek

Dla mieszkańców Warszawy i okolic polecam studio Finazja (ul.Puławska, na przeciwko Geanta).Mają ogromny wybór tapet, od tradycyjnych a'la angielski salonik przez wariackie w stylu lat 70-tych aż po bardzo nowoczesne wzory.

Do tego fototapety, materiały na zasłony i poduchy.Jest w czym wybierać!

Sama niedawno wybierałam i do końca nie wiedzialam która w koncu wziąść :-)

Wybrałam, przykleilam - jest cudna!