Sloneczko 01.03.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 podciągam - bo tez chciałabym sie dowiedziec co to za tapeta? Chyba ją znalazłam tu: http://fotoforum.gazeta.pl/72,2,35,67029413,67029932,0,2.html?v=2 Re: Odpowiedź na pyt. o koła; wyręczam Gabi silie 06.08.07, 12:20 odpowiedz Gabi, wybacz, że Cię uprzedzam, ale widze jak się ludzie niecierpliwią, a Ciebie brak:) Te koła to tapeta, do kupienia w Castoramie - jest duży wybór wzorów, nie wszystko na stanie, czasem trzeba ściągac na zamówienie dany wzór. Jest to tapeta do malowania, maluje się bezproblemowo, i wygląda pięknie, niezależnie od koloru:) A js sobie w miarę cierpliwie czekam na odp. dot kosztów samych mebli:) s. http://fotoforum.gazeta.pl/photo/8/ze/ze/aamq/sqU4upObPBDNz1USbB.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 02.03.2008 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Przepraszam ze dopiero teraz Otoż ta tapete kupiłam w jakims tam malutkim sklepiku w Olsztynie...cena 1 rolki to ok 400zł jakos tak w rolce jest 5m wiec tania nie jest ale bij zabij nie wiem jaka to firma, z katalogu wybralam- na fizelinie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 02.03.2008 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 tapety z gamy tapet tańsze są w Leroya czy na Allegro, jak ktoś ma daleko poza tym zmywalne tapety są świetne - ściany się brudzą, obcierają - świetny pomysł za łóżkiem.. i w szafie rozsuwanej. nie sypie się ze ścian do szafy, a założyłam tanią papierową mam też już kupioną papierową, choć miała być winylowa, do sypialni - na prostą ścianę.. na skosach jakoś nie wygląda za dobrze..ale to moje zdanie:) jak sobie radzicie z krzywymi ścianami i klejeniem przy suficie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 30.03.2008 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2008 w nr 3 *Zbuduj Dom* na str. 101 jest artykuł o tapetach. Gdzie można kupić tapetę materiałową. Czy tapeta korkowa to prawdziwy korek czy tylko imitacja papierowa i gdzie kupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 31.03.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 w nr 3 *Zbuduj Dom* na str. 101 jest artykuł o tapetach. Gdzie można kupić tapetę materiałową. Czy tapeta korkowa to prawdziwy korek czy tylko imitacja papierowa i gdzie kupić? hej ...jakbyś była z Olsztyna to bym pomogła a tak moze masz jakiś namiar na konkretną firme produkującą, wejdz w google i moze cos tam znajdziesz?, albo najłatwiej w marketach ale jakość nieciekawa, , nie wiem czy tam są takie.A moze tobie chodzi o tapety na fizelinie? jak sie dotyka reka to jak materiał, ja mam taka w sypialni, no ale tak jak mowilam kupiłam w Olsztynie, wybierałam z katalogu-1000-ce wzorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Broc 02.04.2008 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Dziękuje za dobre chęci. Właśnie nie mam pojęcia jakie firmy to produkują. W kilku domach ale za granica widziałam na ścianach coś jak tkaninę o różnych fakturach ( grubsze i cieńsze nitki itp, trudno to opisać), na pewno były to tapety. Coś podobnego było na zdjęciu we wspomnianym przeze mnie piśmie. Polecają tapetę materiałową na drzwi szafki ale nie podają producenta. W sklepach niby jest dużo importowanych ale nie o to mi chodzi. Może rzeczywiście poszukam w internecie, jak coś znajdę to odezwę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abana 29.05.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Jaki kolor ścian do tej tapety : http://www.decorama.ro/eMerchantPro/pc/viewPrd.asp?idcategory=70&idproduct=364 Tapeta ma byś naklejona na ściankę z k-g ( 2,5 m x 2m). Niechcę, żeby w pokoju było zbyt ponuro. Proszę o jakieś sugestie bo nic mi do głowy nie przychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.05.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 Tapeta wygląda na dość ciemną. Myślę, że ładnie wyglądałby do tego jakiś jasny beż, krem, może coś w kolorze tych jasnych listków? Ciekawa jestem końcowego efektu. Z pozostałymi jasnymi ścianami może to fajnie wyglądać. Proszę o fotkę po wykonaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 29.05.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 pooglądałem tą stronę podaną w linku i tam pisało: "Cauta dupa categorie" i "Modele variate"Co to znaczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anamurek 29.05.2008 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 ja też decydowałabym się na coś w kolorze tych jasnych listków - czyli raczej beże i kremy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abana 30.05.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Dzięki za pomoc, myślę że jakiś beż dobiorę i powinno być O.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 01.06.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2008 a jakie jest przeznaczenie tego pokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 02.06.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 takze uwazam, ze njlepiej pasowalby tutaj jasny bez (np. dulux ma bardzo ladny i podobny do listkow na tapecie) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
abana 04.06.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 a jakie jest przeznaczenie tego pokoju? Ma to być akcent ozdobny w salonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika Seba 06.06.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 no to czarne ściany odpadają, gdyby była to sypialnia.....No a ta tapeta nie ma innych odcieni? tylko połączenie z beżami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia Baranowska 29.09.2008 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2008 przykleić na obudowę kominka z dpg, zrobioną z płyt g-k, i jednak podczas użytkowania dość mocno nagrzewającej się - zwłaszcza przy kratkach , którymi wychodzi gorące powietrze? jeden z dystrybutorów tapet winylowych, strukturalnych powiedział mi że nie ma problemu, ale czy ktoś ma może jakieś doświadczenia? Będę wysoce zobowiązana a jak nie tapeta to co poradzicie? Ma być szybko kominek jest b. prosty w kształcie więc łudzę się że problemów z pokryciem go czymkolwiek nie będzie ... pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leli1 30.09.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2008 ja bym nie zaryzykowała. W końcu używasz kleju wodnorozcieńczalnego, nie chce mi się wierzyc że nie reaguje na ciepło. Szybko......walnąć jakiś fajny tynk strukt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monah 02.01.2009 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 witam, proszę o pomoc doświadczonych "tapeciarzy", bo mi normalnie żyłka pęknie zaraz ściągnęłam z Anglii cały piękny zestaw wykończenia wnętrz do pokoju dziecka, w tym m.in. tapetę i bordery. winylowa tapeta była już z klejem - nazywa się to "ready pasted vinyl wallcovering" i ma już warstwę kleju, który wymaga zanurzenia w wodzie w celu jego "aktywacji". wg instrukcji należy uciąć odpowiedni pasek, zanurzyć w wodzie na 30 sekund, odłożyć na 5-10 minut, a następnie umieścić na ścianie, wygładzając od środka do zewnątrz w celu usunięcia pęcherzyków powietrza. po ułożeniu tapety usunąć nadmiar kleju przy pomocy gąbki. tyle instrukcja. niestety okazało się, że nie jest to takie proste - środek tapety owszem, przyklejał się bez problemu, ale brzegi już nie!!! zdesperowani kupiliśmy zwykły klej do tapet w nadziei, że da się ją przykleić normalnie - ale nic z tego. mamy dwie teorie - albo klej na krawędziach wysechł (?), albo ściana tej tapety nie przyjmuje - może należy ją przygotować specjalnie... kładliśmy na ścianę w stanie developerskim, przygotowaną pod malowanie (coś mi się obiło o uszy o bieli cynkowej, ale szczegółów nie znam - wybaczcie, jestem laikiem w tej kwestii). trzecia teoria to taka, że robimy gdzieś jakiś błąd - tylko gdzie? na dzień dzisiejszy tapeta jest bezużyteczna - chlip. może ktoś z Was kładł coś takiego? z góry dzięki za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 02.01.2009 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 My malowaliśmy ścianę specjalnym gruntem do tapet. Zapytaj w sklepie z tapetami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 02.01.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Wlasnike tak . Podloze nalezy zagruntowac . Mozna uzyc grunt dedykowany specjalnie do tapet , badz tez klej do tapet ,nie pamietam w jakiej proporcji z woda . Na opakowaniu do kleju bedzie napisane . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts