Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam

Konkretnie pytanie do ludzi w temacie lub tez uzytkujacy tapety.

Poszukuje tapety najbardziej zblizonej do materjalu lub tez poprostu tapety " materjalowej " nie bardzo wiem jak cos sie takiego nawzywa. Jednoczesnie jezeli jestescie w stanie polecic jakies szczegolne produkty lub firme z kotre to pordukotw tapetowych jestescie zadowolneni . Tapety , kleje etc..

pozdrawiam i licze na oddzew

zender

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 646
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

NIe wiem czy był już poruszany taki problem na forum, ale czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jak najlepiej zedrzeć papierową tapetkę z płyty giposowo-kartonowej? Próbowaliśmy normalnie zdzierać jest ciężko , bardzo mocno się trzyma , nie mamy pojęcia jak to diabelstwo oderwać żeby potem jeszcze ładnie położyć na to farbę , ktoś ma jakiś pomysł?

Z góry dziękuję

Aga

• 1 month później...

Zamarzyła mi się tapeta...kupiliśmy w Leroy tepetę winylową i klej Metylan special i ..... porażka.

krawędzie tapet wogóle się nie trzymają.

Dodam że na ścianie jest tynk mineralny, więc idealnie głądki nie jest. Ściana została zagruntowana przed klejeniem.

Co mogę teraz zrobić??

płakać mi się chce :(

Zamarzyła mi się tapeta...kupiliśmy w Leroy tepetę winylową i klej Metylan special i ..... porażka.

krawędzie tapet wogóle się nie trzymają.

Dodam że na ścianie jest tynk mineralny, więc idealnie głądki nie jest. Ściana została zagruntowana przed klejeniem.

Co mogę teraz zrobić??

płakać mi się chce :(

smutne :( ...a nie da sie jej podkleić na krawędziach :-?

.Idealnie się zgrało z dywanem:]
.Rzeczywiście bardzo do siebie pasuja tapeta i dywan. Według mnie pasy na ścianie i podłodze to trochę za dużo. Dałbym tapetę raczej jednobarwną lub ostatecznie w bardzo szerokie pasy.

ano zobaczymy jaki to da efekt.Dywan po starszym synu za 30 zl z ikea,więc nie będzie żal jeżeli nie będzie dobrze wyglądało.Tapeta będzie na niskiej ścianie pod skosem,więc też nie będzie to bardzo duża powierzchnia.

Co mogę teraz zrobić??

(

Odklejanie sie na brzegach tapety to nie jest wina ani tapety ani kleju. klej metylan to sprawdzona marka. czy na pewno rozrobiłaś go w 4 litrach zimnej wody? czy odmierzyłaś ilość wody? Czy po nałożeniu kleju tapeta była złożona do środka na co najmniej 8-10 minut aby zmiękła. Czy nie za mało dałaś kleju na brzegach tapety.

Odnośnie Twego pytania cóż spróbuj odchylając brzegi tapety zwilżyć ją klejem Metylan do krawędzi firmy Henkel lub klejem wikol. Po ok.5 minutach dociśnij i wytrzyj nadmiar kleju. Będzie trochę widać niestety.Być może trzeba zerwać tapetę :cry: