Andrzej Kardasinski 07.07.2001 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2001 Mam pytanie do tych, którzy mają i eksploatują podziemną czerpnię powietrzanawiewanego w systemie wentylacji z odzyskiem ciepła.W zasadzie trzy konkretne pytania: 1. Ponieważ zakończyłem montaż studni głębinowej, chcę wlot powietrza umieścić w samym dole studziennym.Wspólny wykop ( już istniejący) chcę wykorzystać do przesyłania wody i powietrza.W tym miejscu pytanie:Czy odległość 45 mb od wlotu do rekuperatora to nie za dużo biorąc pod uwagę możliwości wyciągowe wentylatora? 2. Z jakiego materiału, jak łączone i o jakiej średnicy rury można w takim projekcie zastosować? 3. Wykop ma głębokość 160 cm. Czy jest to głębokość wystarczająca? ( cały czas jest możliwość pogębienia). Dziękuję i do następnych pytań lub odpowiedzi. --Andrzej Kardasinski[email protected]"AKAR MIDI LAB"Piano, Keyboards, MIDI, Sound Restoration Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Włodek W. 20.12.2003 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2003 Poszukaj wiadomosci o GWC i co napisał Januszek z praktycznego punktu miłego czytania Włodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slaw 21.12.2003 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 Pamiętaj, że rurę z wodą zakopuje się tak głęboko dlatego, żeby była odizolowana od lodowatego powietrza zimą. Jeśli teraz jednak puścisz rurę z takim powietrzem za blisko rury z wodą to woda zamarźnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.12.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2003 zobacz http://www.taniaklima.pl. jest opis, zrobia projekt,doradza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts