kruszek 20.03.2003 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Czy dawaliście folie pod chudy beton jeżeli na jego wierzch idzie właściwa izolacja (2xpapa) + styropia + druga wylewka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 21.03.2003 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 U mnie folia poszła na chudy beton. Następnie styropian i wylewka główna. Nie dawałem papy na chudy beton. U mnie pod chudy beton była podsypka z piasku około 1.0 m. Mój kierownik budowy uznał, że w takim wypadku nie jest potrzebna papa.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.03.2003 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Ja dawałem folię i trochę papy, ponieważ pod chudziakiem miałem jeszcze gruz z rozbieranego budynku i starą papę (też z rozbiórki). Dało b.dobry efekt, bo chudziak dzięki temu jest bardzo szczelny.Druga sprawa - jeżeli będziesz dawał styropian, to lepiej nie łączyć go z papą. Zdaniem mojego fachowca styropian może w jakiś sposób reagować chemicznie z papą (?). Nie wiem czy to prawda, ale lepiej dać folię budowlaną.PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kruszek 21.03.2003 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 A jak bym na papę dał jeszcze folie żeby nie było reakcji ze styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 22.03.2003 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2003 Ja nie mam folii pod chudziakiem... Będzie teraz. I dalej styropian systemowy do ogrzewania podłogowego...B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trajan 24.03.2003 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 odpowiedzcie mi prosze jaka jest kolejnoscchudziak styropianfoliaszlichta????? czy njapierw folia a potem styropian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
flayp 08.06.2003 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 prawidłowa kolejność to taka:1. podsypka2. chudziak B-103. folia budowlana I warstwa4. styropian 2 x 5 cm przekładany5. folia budowlana II warstwa (jak masz piwnicę drugą filię można sobie darować)6. szlichta 5 cm (czasami można dać jeszcze siatkę zbrojeniową ale jak czołgiem nie będziesz jeździć to nie trzeba, daj na pewno siatkę w garażu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 08.06.2003 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2003 Ja mam folię pod hudym betonem którą wywijam aż na papę z fundamentów i w ten sposób styropian nie będzie się stykał z papą. To że styropian reaguje z papą to prawda, kto nie wierzy niech zrobi eksperyment polewając styropian benzyną. Oczywiście ta reakcja jest natychmiastowa, a z papą to potrwa trochę dlużej.Folię daję jeszcze na styropian a na to podłogówka i szlichta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts