klincia 25.07.2006 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Mam pytanko czy ktos ma dobrą ekipę od fundamentów okolice Warszawy.Zaczynam się budowac w 2007 i już szukamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 25.07.2006 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 poszukaj w zimie , ekipy "wygłodniałe" roboty i wtedy pewnie zgodzą się robić za niższe pieniądze, a teraz to pewnie ceny wygórowane , bo zapotrzebowanie duże , a większość ekip jest w Anglii czy gdzie jeszcze. na zime może wrócą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kobzi 28.07.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Witam,jesli szukasz ekipy do samych fundamentów to będziesz miała z tym problem.Raczej umów się z ekipą, która wykona fundamenty oraz wymuruje cały dom.Ja do wykopów zamówiłem koparkę, zbrojenie wykonałem z bratem i wujem, zamówiłem beton w betoniarni zalałem ławy fundamentu a do ścian które wymurowałem z bloczka betonowego umuwiłem murarza a sam byłem pomocnikiem.Apropo ścian fundamentowych polecam wylewane, są droższe przez szalowanie ale jest to wtedy dednolita ściana. Oczywiście nie zapomniałem o izolacji pionowej czyli wysmarowałem je dysperbitem bo nie szkodzi dla styropianu.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klincia 04.08.2006 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 wielkie dzięki za rade.ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 04.08.2006 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2006 Ja też polecam szukanie ekipy w zimie, a w zasadzie wczesną wiosną - luty, marzec. Jak umówisz się na stan surowy to wyjdzie taniej, niż brać inną ekipę do fundamentów, inną - do reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts