jacek_cn 25.07.2006 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Dordzy Forumowicze,Proszę Was o pilna poradę.Jako kawaler nabyłem działke i postawiłem na niej dom. Wkrótce zamierzam go formalnie odebrać (zgłosić do odbioru). Jednak aby w nim zamieszkać trzeba jeszcze ponieść troche nakładów (przypuszczam że ok 40-50 tys zł). W międzyczasie poznałem kobietę. Żeby było ciekawiej zamierzamy sie pobrać i moja wybranka zaoferowała swój wkład finansowy niezbędny na zamieszkanie. Dokonujemy zakupów, faktury idą na moje nazwisko. Jednak dostałem do zrozumienia, że po ślubie ona chciałaby mieć współudział w tejże nieruchomości. Ja do tej pory wydałem ok. 150 tys. + koszt działki, ona wniesie prawdopodobnie ok. 50 tys.Pytanie:Czy bedzie możliwe ustanowienie współwłasności częściowej np. 1/4 dla żony?Jeżeli tak to w jaki sposób?Na co musze uważać aby nie stracić połowy wartości nieruchomości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 25.07.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Zakładając, że ustalicie rozdzielność majątkową po ślubie, to pewnie się da Ale takie założenie przed ślubem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts