Piterek 25.07.2006 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Witam,remontuje stary dom i mam w związku z tym pytanie.W piwnicy została zerwana stara podłoga (brak izolacji pionowej) i obniżony poziom ok 10 cm poniżej poziomu ławy fundamentowej. Za dwa dni mam wylewany chydy beton pomiędzy ławami fundamentu i w związku z tym mam pytanie czy powinien on mieć przy fundamencie dylatacje. Właściciel firmy wykonawczej twierdzi że nie proszę o Wasze opinie.Schemat I Ściany i izolacja pozioma ---- poziom ławy fundamentowej I________ I________ Chudy beton (poziom ok 10-15cm poniżej ławy fundam. I/////////// zagęszczony piasek I\\\\\\\\\\\ grunt rodzimy I\\\\\\\\\\\ Z góry dziękuje za pomocPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 25.07.2006 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Zrywasz podłogę bo nie masz izolacji pionowej? Nie za bardzo rozumiem. Jak robisz podłogę na gruncie w piwnicy to po co chudy beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piterek 26.07.2006 10:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Sorry,Pawle masz rację chodzi o izolacja poziomą a nie pionową. Może podłoga to za duże słowo i nie fachowe - generalnie skrót myślowy chodziło o w części klepisko w części cienką warstwę betonu wylanego na gruzie.Pozdrawiam i sorry za zamieszaniemPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts