Roma 25.07.2006 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Dwa lata temu mam przepisała na mnie mieszkanie. Czy po 2 latach mogę zrezygnować z darowizny tak aby mama mogła od razu sprzedać mieszkanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 26.07.2006 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 witam,Niestety nie możesz "zrezygnować" z darowizny. W polskim prawie nie dopuszcza się możliwości odstąpienia od umowy darowizny, zwłaszcza jeśli dotyczy ona nieruchomości. Co najwyższej możesz zrezygnowac z ulgi podatkowej od podatku od darowizny, ale rozumiem, że nie o to chodzi...pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaPa 26.07.2006 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 W jaki sposób odbyło się to przepisanie mieszkania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 26.07.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Przecież można cofnąć darowiznę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.07.2006 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Ale tylko w wypadku "rażącej niewdzięczności obdarowanego". W praktyce ciężka sprawa do przeprowadzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 26.07.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Niech sobie mama załatwi ze dwie- trzy obdukcje i wskaże na obdarowanego, jako sprawcę "Obrażenia" muszą być takie, aby osoba pokrzywdzona nie wymagala hospitalizacji bo wtedy prorok nie może ruszyć sprawy z urzędu. Mama nie składa zawiadomienia o popełnieniu przestepstwa tylko stara się o cofnięcie darowizny Mam kombinować dalej ? Do tego wszystkiego potrzebny jest zaprzyjaźniony lekarz i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roma 26.07.2006 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Dzięki, dowiadywałam się dziś i faktycznie można cofnąć ale w sądzie więc sprawa kosztowna więc sobie odpuszczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.07.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Mam kombinować dalej ? . Lepiej nie, bo doprowadzisz Romę prosto do pierdla. Takie sprawy są ścigane z urzędu i nawet gdy babcia oświadczy, że jej to nie przeszkadza, że trochę oberwała to prokurator musi podjąć czynności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts