anadomina 26.07.2006 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Witam! Nie wiem jak zabrać się za to coś bo nie mam pojęcia co to jest. Pojawiło się na środku ściany, nie w żadnym kącie ani przy oknie. Najpierw wygladało jakby na ścianie ktoś wylał parę kropel wody, po prostu pojawiły się takie nieco ciemniejsze plamki. Po tygodniu w środku każdej plamki pojawił się biały punkt. A teraz te środki zrobiły się takie jaskrawopomarańczowe i powiększają się bardzo szybko, a plam nowych też ciągle przybywa. Co to jest i jak mam to załatwić na cacy? Jeśli ktoś z was ma doświadczenie z czymś takim to bardzo proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 26.07.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Prawdopodobnie jest to pleśń, o ile pamiętam nazwę monilla Potraktuj ścianę w tym miejscu wysoką temperaturą - opalarka i ewentualnie chlorowym preparatem przeciw pleśniowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts