waltz 26.07.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Witam,Szukałem - ale nie znalazłem (może źle szukałem)Pzrejrzałem pare stron wątków do tyłu i też nie udało mi się znaleźć. A teraz do rzeczy; Kupuję działkę budowlaną, na której są media (prąd/woda/gaz - doprowadzone do miejsca, gdzie miał stać dom). Na wszystkie było wydane pozwolenia na budowę kilka lat temu. Również na dom, który nie powstał, było wydane pozwolenie na budowę jednak już dawno wygasło. Z tego co słyszałem istnieje możliwość, żeby te media przepisać na mnie - tak aby nie trzeba było przechodzić całej drogi z wydaniem warunków technicznych na nie. Pytanie brzmi - czy i jak można to zrobić ? Czy jeśli się da, to czy do samego załatwiania w urzędach potrzebny będzie zbywca działki, czy wystarczą jakieś zapisy w akcie notarialnym lub jego oświadczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.07.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Warunki techniczne na media prawdopodobnie również wygasły. Gaz jest ważny rok a reszta dwa lata.Trzeba wystąpić o nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waltz 26.07.2006 14:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 A jak z tymi przyłączami co już są zrobione ? Czy powinny zostać jakoś formalnie na mnie przepisane (stan liczników ?) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 26.07.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Jeżeli zawarto umowy sprzedaży to należy je przepisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts