arcious 21.03.2003 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Czesc,prosze o porade w ponizszej sprawie: Wlasnie przygotowuje wniosek o decyzje wzizt a zaraz po jej otrzymaniu zamerzam zlozyc wniosek o pozwolenie na dudowe domu z przylaczami do mediow:- pradu- gazu- wody- kanalizacjiDo uzyskania tego wszystkiego potrzebuje z rejestru gruntow "zasadnicze" mapy geodezyjne (1:500 lub 1:1000).No i tutaj pytanie: ile mam tych map zamowic?Czy po dwie na kazda decyzje? Do projektu dla przylaczy do kazdego z mediow tez sa potrzebne mapy. Czy mozna je sobie "samodzielnie" kopiowac do tych celow? Jesli map nie mozna kopiowac, to tak sobie wyliczylem, ze zamowic bede musial az 14 tych samych map:2x decyzja o wzizt2x pozwolenie na budowe2x projekt wody2x projekt kanalizacji2x projekt pradu2x projekt gazu2x zapas (np. na adaptacje projektu do warunkow miejscowychCzy cos pokrecilem, czy mozna to jakos uproscic? Pozdrawiam,arcious Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 21.03.2003 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Czesc.Map oczywiście nie wolno kopiować. Choć niektóre urzędy nie zwracają na to uwagi. Ale przecież projekt zagospodarowania winien zawierać wszystkie przyłącza oraz budynki na jednej mapie, a nie każdy osobno. Pozdrawiam Marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 21.03.2003 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Jeszcze jedno. Do projektu nie pobiera się map z rejestru gruntów, tylko zleca się geodecie uprawnionemu sporządzenie mapy do celów projektowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Teska 21.03.2003 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 a gazownia zyczy sobie wtorników..czy cos myle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcious 21.03.2003 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Czesc Marek 2000. Dzieki za info. Rozumiem, ze mapy lepiej nie kserowac Z tego co piszesz wynika, ze zamowienie trzech egzemplarzy powinno wystarczyc, a do pozwolenia na budowe potrzebuje i tak mapy sporzadzonej "na miejscu" przez geodete (inwentaryzacyjnej?). Tylko jeszcze jedna watpliwosc: czy skladajac indywidualne wnioski w sprawie poszczegolnych przylaczy (gaz, prad, kanalizacja, woda) nie jestem zobowiazany do dolaczyc do kazdego z wnioskow odrebnej mapy? Pozdr, arcious Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 21.03.2003 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Mapy mają ograniczoną ważność - chyba tylko 3 m-ce, więc ostrożnie z zapasami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jalokim 28.03.2003 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Mapa jest wazna w zaleznosci od urzedu gminy.Niektóre honorują nawt 2 letnie mapy a inne po miesiacu maja wonty co do jej aktualnosci(najlepiej zapytaj w urzedzie).Wystarczy ze zamowisz po 1 egzemplazu do kazdego projektu.Ewentualni jedna na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 07.04.2003 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Cz mapki do celow proj. rzeczywiscie sa wazne tylko 3 m-ce. Ja zlecilem ich wykonanie geodecie 04.02. i otrzymalem je po 2 dniach - teraz niestety czekam na warunki zabudowy - i to chyba bede robil bardzo dlugo bo gmina dala ciala i przedluzyla planow miejscowych - warunki mam dostac dopiero w czerwcu. Czy moje mapki beda aktualne - bo jak nie to 500 poszlo w pi..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 07.04.2003 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Map nie można kopiować? Ja do wszystkich wniosków o warunki wykonania przyłączy dołączałam kopie. Najlepiej zadzwonić wszędzie tam, gdzie składa się jakieś dokumenty i spytać, czego wymagają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1719498972 07.04.2003 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2003 Kurcze przepraszam za powyższą wypowiedź. Zostawiłam na chwilę koputer z forum na planie pierwszym, wracam, a tu moja wypowiedź już jest (moje było tylko ostatnie zdanie, czyli, że najlepiej zawsze dzwonić wszędzie tam gdzie składa się dokumenty i pytać, czego wymagają.) głupiutki kawał kolegów z pracy. A dziwiłam się, po co wypytują mnie o różne rzeczy zw. z pozwoleniem na budowę. Oczywiście składałam oryginały. Mapki z archiwum zaktualizowane przez geodetę dołącza się do wniosków o warunki techniczne wykonania przyłączy. Ja miałam w sumie trzy mapki. Wystarczyło. Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam, Marta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts