Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile potrzeba map?

arcious

Recommended Posts

Czesc,

prosze o porade w ponizszej sprawie:

Wlasnie przygotowuje wniosek o decyzje wzizt a zaraz po jej otrzymaniu zamerzam zlozyc wniosek o pozwolenie na dudowe domu z przylaczami do mediow:

- pradu

- gazu

- wody

- kanalizacji

Do uzyskania tego wszystkiego potrzebuje z rejestru gruntow "zasadnicze" mapy geodezyjne (1:500 lub 1:1000).

No i tutaj pytanie: ile mam tych map zamowic?

Czy po dwie na kazda decyzje? Do projektu dla przylaczy do kazdego z mediow tez sa potrzebne mapy. Czy mozna je sobie "samodzielnie" kopiowac do tych celow? Jesli map nie mozna kopiowac, to tak sobie wyliczylem, ze zamowic bede musial az 14 tych samych map:

2x decyzja o wzizt

2x pozwolenie na budowe

2x projekt wody

2x projekt kanalizacji

2x projekt pradu

2x projekt gazu

2x zapas (np. na adaptacje projektu do warunkow miejscowych

Czy cos pokrecilem, czy mozna to jakos uproscic?

Pozdrawiam,

arcious

Czesc Marek 2000.

Dzieki za info.

Rozumiem, ze mapy lepiej nie kserowac :smile:

Z tego co piszesz wynika, ze zamowienie trzech egzemplarzy powinno wystarczyc, a do pozwolenia na budowe potrzebuje i tak mapy sporzadzonej "na miejscu" przez geodete (inwentaryzacyjnej?).

Tylko jeszcze jedna watpliwosc: czy skladajac indywidualne wnioski w sprawie poszczegolnych przylaczy (gaz, prad, kanalizacja, woda) nie jestem zobowiazany do dolaczyc do kazdego z wnioskow odrebnej mapy?

Pozdr,

arcious

• 2 weeks później...
Cz mapki do celow proj. rzeczywiscie sa wazne tylko 3 m-ce. Ja zlecilem ich wykonanie geodecie 04.02. i otrzymalem je po 2 dniach - teraz niestety czekam na warunki zabudowy - i to chyba bede robil bardzo dlugo bo gmina dala ciala i przedluzyla planow miejscowych - warunki mam dostac dopiero w czerwcu. Czy moje mapki beda aktualne - bo jak nie to 500 poszlo w pi.....

Kurcze przepraszam za powyższą wypowiedź. Zostawiłam na chwilę koputer z forum na planie pierwszym, wracam, a tu moja wypowiedź już jest (moje było tylko ostatnie zdanie, czyli, że najlepiej zawsze dzwonić wszędzie tam gdzie składa się dokumenty i pytać, czego wymagają.) :smile: głupiutki kawał kolegów z pracy. A dziwiłam się, po co wypytują mnie o różne rzeczy zw. z pozwoleniem na budowę.

Oczywiście składałam oryginały. Mapki z archiwum zaktualizowane przez geodetę dołącza się do wniosków o warunki techniczne wykonania przyłączy. Ja miałam w sumie trzy mapki. Wystarczyło.

Jeszcze raz przepraszam i pozdrawiam,

Marta