Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

własna studnia, a wodomierz

Recommended Posts

Właśnie się dowiedziałem, że zmieniły się przepisy i teraz należy mieć zainstalowany wodomierz na własnym ujęciu wody, opłata podobno 6gr za m3.

Może to ktoś potwiedzić lub zdementować, a może tak jest od dawna tylko ja jakiś taki niezorientowany.

Dobre !!! Sam Licznik to dodatkowe 1000m3 wody.

Ale producenci się ucieszą - jeśli to prawda.

zrodlo wody potrzebne jest do wydania pozwolenia na budowe ......nie mialem wody z sieci wiec wykopalem studnie [ kregi betonowe]....teraz fajnie ...bo pompka w studnie i trawniczek rosnie .......a nie latam jak sasiad i podlewam trawnik patrzac na licznik wody :lol:

myusle ze to jakies przegrzanie sloneczne ......a nie prawdziwy news i noWy dziwny pomysl urzednikow ..... :evil:

RODACY WYMYSLA JAKIES OBEJSCIE TEGO PRZEPISU ....I ZNOWU BEDZIE NORMALNIE :lol:

Powiem szczerze, że zaczyna mnie to zastanawiać.

Ja jestem w trakcie budowy, mam wykonany projekt wszystkich przyłączy (łącznie z własną studnią) i przed hydroforem w kotłowni mam w projekcie umiejscowiony na projekcie wodomierz (myślałem, że to pomyłka wynikająca z wykorzystania innego projektu w mojej adaptacji, ale po tym poście zaczynam mieć spore obawy).

.. i mam pytanie jaki mam kupic wodomierz ...do : NP. SZNUKRA ZAKONCZONEGO WIADREM? :lol: :lol:

A wymyślą jakiś kubełek zintegrowany z licznikiem i kasą foskalną.

Wszystko oplombowane, aby nie podmienić.

A propos wiadra:

Dostałem ostatnio z Moskwy dużą butlę ich ulubionego awpoju chłodzącego.

Na etykiecie w miejscu pojemność było napisane: "1/12 wiedra"

Na zdrowie