T-rex 26.07.2006 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Czy można otynkować dysperbit ?ew. przykleić płytki ?a może styropian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 27.07.2006 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 ja otynkowałem, ale wcześniej porobiłem dużo takich niedużych dziurek, młotem pneumatycznych, takie dziurku na 2 cm głębokie, tynk trzyma i nic nie odpada. Styropian nie wiem czy to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 27.07.2006 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 ja otynkowałem, ale wcześniej porobiłem dużo takich niedużych dziurek, młotem pneumatycznych, takie dziurku na 2 cm głębokie, tynk trzyma i nic nie odpada. Styropian nie wiem czy to dobry pomysł. To po co w ogóle dawałeś bysperbit, skoro go podziurawiłeś, przecież malująć dysperbitem odcinamy dostęp wilgoci. Już lepiej było nawiercić otwory i wkleić w nie kołki rozporowe aby nie było podciągania wilgoci. Do kołków zamocować siatkę i ja otynkować. Można zastosować dysperbit do zastosować wewnętrznych i po nałożeniu folii budowlanej położyć styropian który trzeba koniecznie dobrze okołkować. Dalej już łatwo. Generalnie to pomysły na nieduże powierzchnie, np 20-30cm od posadzki w garaży, gdzie chudziak jest niżej niż w pozostałej części domu (poniżej izolacji poziomej, z którą trzeba połączyć izolację na chudziaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 27.07.2006 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Styropian nie wiem czy to dobry pomysł. pewnie, ze dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niedzio 27.07.2006 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Przyklej styropian na klej tej samej firmy co kupowales dysperbit (wazne zeby był wodo-rozcieńczalny --> nie rozpuszczał styropianu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 27.07.2006 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Są specjalne kleje np.do płytek na powierzchnie smołowate.Może użyć tego,na to grunt i tynk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kulin 30.07.2006 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2006 krzysztofh, kułem bo rozpędziłem się z tym malowaniem, w garażu fundament na jednej ze ścian jest wyżej niż na pozostałych, gdy malowałem nie zastanowiłem się nad tym, rozpędziłem się. Nie wiem jak działają substancje smołowate na styropian, ale chyba się szybciej utlenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 31.07.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 Otynkować nie można, kleić na kleje bitumiczne - wyłącznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafio_1977 31.07.2006 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 a ja otynkowałem i jest narazie spoko wiec tynkuj i sie nie przejmuja teoretykami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 31.07.2006 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 a ja otynkowałem i jest narazie spoko wiec tynkuj i sie nie przejmuja teoretykami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawelurb 31.07.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2006 przyklejałem sytropian do dysperbitu zwykłym klejem do styropianu , trzymało bardzo dobrze , tak że odrywał się styroian a nie klej od dysperbitu, skoro klej do styropianu trzymał dobrze, to może wystarczy zaciągnąć takim klejem na siatce i potem tynkować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 01.08.2006 00:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2006 Według producenta dysperbitu - absolutnie nie można. Przerabiałam to u siebie na cokole. Żeby przykleić tam płytki albo dać tynk mozaikowy - musieliśmy zedrzeć dysperbit (szczota metalowa na wiertarce) i zamiast niego daliśmy uszczelniacz Deitermana (ichni doradca doradza gratis). Drogie to jest, niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts