Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Różny metraż działek, ta sama cena - gdzie jest haczyk?PILNE

Recommended Posts

Mam do wyboru dwie działki w tej samej cenie. Jedna z nich ma 1400 m i znajduje się na osiedlu domków jednorodzinnych, druga 2500 m i lezy całkiem niedaleko tej pierwszej, ale okolica trąci już lekką głuszą. Cena, jaką chce za metr właściciel działki 1400 m nie jest zaskakująca - inne działki kosztują tyle samo. Ale cena metra tej dużej (rezydencjonalnej) jest o połowę niższa. Doprowadzenie mediów - w obydwu przypadkach sytuacja wygląda podobnie. To mi daje do myślenia. Nie chcę strzelić sobie gola. Czy to możliwe, że po prostu jeden właściciel chce więcej, a drugi - mniej? Przychodzi wam na myśl, gdzie może być haczyk?[/b]

sprawdź jeszcze czy ta działka tańsza jest wyznaczona geodezyjnie i czy są zakopane słupki graniczne, być może przyczyną jest nadwyraz fajne sąsiedztwo, które skutecznie będzie ci komplikować życie

Koniecznie daj się do Urzedu Gminy i sprawdź plany zagospodarowania terenu( ktoś już wspomnał ruchliwa droga, okolica z przeznaczeniem na działki usługowo mieszkalne, być może jakiś sąsiad ma plany wybudowania czegoś uciążliwego, (z autopcji o niemal nie wpaprałem się w działkę obok której na sąsiedniej jest teraz auto szrot także była fajna i tania) jakieś inne nieprzewidziane aspekty)