asiko 26.07.2006 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Mam do wyboru dwie działki w tej samej cenie. Jedna z nich ma 1400 m i znajduje się na osiedlu domków jednorodzinnych, druga 2500 m i lezy całkiem niedaleko tej pierwszej, ale okolica trąci już lekką głuszą. Cena, jaką chce za metr właściciel działki 1400 m nie jest zaskakująca - inne działki kosztują tyle samo. Ale cena metra tej dużej (rezydencjonalnej) jest o połowę niższa. Doprowadzenie mediów - w obydwu przypadkach sytuacja wygląda podobnie. To mi daje do myślenia. Nie chcę strzelić sobie gola. Czy to możliwe, że po prostu jeden właściciel chce więcej, a drugi - mniej? Przychodzi wam na myśl, gdzie może być haczyk?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psed 27.07.2006 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 1. Pod ziemią: - sprawy archeologiczne np. grodziszcze - pozostałości z I lub II wojny światowej - wysoki poziom wód gruntowych - zasypane wyrobisko2. Plan zagospodarowania przestrzennego - sprawdź co ma być w pobliżu.3. Właściciel pilnie potrzebuje kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 28.07.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 pozostają subiektywne przekonania ze kupcy bedą woleli mieć działke przy innych zabudowanych wiec cena wyższa pamietaj ze jesli weżmiesz wiekszą ale odosobnioną na pewno dojdzie wiekszy koszt ogrodzeń - samodzielne i trudniejszy dojazd w zimie jesli na uboczu ja bum brał wiekszą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 28.07.2006 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 Powodów może być bardzo wiele.Np.:-media-dojazd-sprawy własnościowe-coś w ziemi(wywożony był tam gruz,wylewane szamba)-położenie-coś w planie zagospodarowania działki(czteropasmówka obok)-problem z uzyskaniem pozwolenia na budowę-nawet kształt działki-coś upierdliwego obok-itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kryspin 28.07.2006 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2006 sprawdź jeszcze czy ta działka tańsza jest wyznaczona geodezyjnie i czy są zakopane słupki graniczne, być może przyczyną jest nadwyraz fajne sąsiedztwo, które skutecznie będzie ci komplikować życie Koniecznie daj się do Urzedu Gminy i sprawdź plany zagospodarowania terenu( ktoś już wspomnał ruchliwa droga, okolica z przeznaczeniem na działki usługowo mieszkalne, być może jakiś sąsiad ma plany wybudowania czegoś uciążliwego, (z autopcji o niemal nie wpaprałem się w działkę obok której na sąsiedniej jest teraz auto szrot także była fajna i tania) jakieś inne nieprzewidziane aspekty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts