asiko 26.07.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Mam do wyboru dwie działki w tej samej cenie. Jedna z nich ma 1400 m i znajduje się na osiedlu domków jednorodzinnych, druga 2500 m i lezy całkiem niedaleko tej pierwszej, ale okolica trąci już lekką głuszą. Cena, jaką chce za metr właściciel działki 1400 m nie jest zaskakująca - inne działki kosztują tyle samo. Ale cena metra tej dużej (rezydencjonalnej) jest o połowę niższa. Doprowadzenie mediów - w obydwu przypadkach sytuacja wygląda podobnie. To mi daje do myślenia. Nie chcę strzelić sobie gola. Czy to możliwe, że po prostu jeden właściciel chce więcej, a drugi - mniej? Przychodzi wam na myśl, gdzie może być haczyk?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aga - Żona Facia 26.07.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Może trzeba by zobaczyć w Wydziale Ksiąg Wieczystych czy nie jest obciążona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 26.07.2006 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 Proponuję sprawdzić na istniejącym lub tworzonym planie zagospodarowania czy nie planuje się czegoś dziwnego w okolicy tańszej działki (obwodnica, linia zasilająca, oczyszczalnia itd.) oraz czy sąsiednie działki nie mają przeznaczenia usługowego lub innego uciążliwego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisga 26.07.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 sprawdz ksiegi wieczyste .....sprawdz czy dostaniesz na nia pozwolenie na budowe ......sprawdz czy czasami nie idzie jakis gazociag w ziemi albo inne cholerstwo uniemożliwiające budowanie itp .....sprawdz czy czasmi nie jest planowana jakas duza uciązliwa inwestycja w poblizu .... SWIAT PELEN NIESPODZIANEK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 26.07.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 ... Jedna z nich ma 1400 m i znajduje się na osiedlu domków jednorodzinnych, druga 2500 m i lezy całkiem niedaleko tej pierwszej, ale okolica trąci już lekką głuszą.... Myślę że tu jest odpowiedź. Ludzie zachowująsiębardzo dziwnie i chcą mieszkać na tzw. osiedlach domków jednorodzinnych (takich małomiejskich Złodziejówkach), chcą sobie zaglądać przez płoty. Dlatego działki w takich miejscach są naturalnie droższe przez większy popyt. Też mam działkę dokładnie 900m od takiego osiedla. Tam działki były 35-50tys.zł a moją kupiłem za 12tys.zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SNCF 26.07.2006 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2006 2500m ? wiesz ile to sie kosi ?chyba ze jestes urzedasem i masz codzien po 15tej wolne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
www005531gazeta.pl 27.07.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Posadzi sad i będzie...Albo kupi sobie mini traktorek:)Od przybytku głowa nie boli (chyba, że kataster wprowadzą...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 27.07.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Mysle, że obaj własciciele znają się. I cena na pewno jest skalkulowana. Stawiam, ze biegnie jakiś gazociag lub jakas służebność jest... Niestety nie wierze w niewiedzę sprzedającego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiko 27.07.2006 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 Czujność rewolucyjną w nas wzbudziliście i wątpliwości w nas zasialiście. Ale, uch, problem rozwiązał się sam: sprzedający wycofał ofertę (działki 2500 m) - twierdzi, że w ogóle nie chce jej teraz sprzedawać, tylko podzielić na mniejsze i puścić na rynek za kilka miesięcy. Niepotrzebnie biliśmy się z myślami... Chyba to jednak jakaś dziwna sprawa była. Albo super okazja? Nie dowiemy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts